EU´s undergång?

HÄR

Förträffligt skrivet;

”Asien har visat vägen för hur man löser fattigdomens problem. Där satsar man nu kraftfullt på att bygga upp en försörjning av billig kolbaserad elenergi. Den är grundförutsättningen för att ta människor ur fattigdomen och samtidigt lösa världens allvarligaste miljöproblem, som är sjukdomar orsakade av matlagning över öppna eldar. Asien med Kina och Indien i spetsen investerar kraftfullt i en hypermodern infrastruktur i form av kraftverk, flygplatser, snabbtåg och motorvägar. Resultatet är en enorm ekonomisk revolution som snabbt lyfter Asien till en ledarposition i världsekonomin. Afrika har med kinesisk hjälp börjar kroka på denna utveckling och uppvisar redan resultat som inte sjuttio år av västvärldens allmosor kommit i närheten av.”

slut citat Lars Bern

 

Åxå kommentarer som sticker ut, ex nedan

#4 – 2015-04-20 08:24:16 – Lennart Bengtsson:

Den framtidsvision som Lars Bern målar upp är knappast orealistisk och betydligt mer sannolik än en nära förestående “klimatkatastrof”. Vad som är på väg att hända kan i en framtid komma att jämföras med de stora folkvandringarna.

Att Europas små välfärdsstater kommer att överleva detta är föga sannolikt. Till skillnad från de flesta länder som ser det som ett hot välkomnar det officiella Sverige vad som sker och underlättar det i ett obeskrivligt uttryck av naivitet eller snarare ren dåraktighet.

Det enda hopp som finns nu är om EU kan få kontroll över situationen eller om man redan beslutat sig för att offra Sverige och låta det dränkas i de pågående invandringstsunamin för att rädda de egna länderna.

Landets nya framtidsministerium har säkert inte med denna utveckling då den säkert inte tillåtes finnas i rådande åsiktskorridor utan i stället är man i färd med att på egen hand rädda jordens klimat.

Att en extrem islamisk stat är under uppbyggande i Mellanöstern och Nordafrika är ett faktum och den har betydligt mer vidsträckta och genomtänkta ambitioner än vad vi hittills sett. Extremt våld är en del av strategin då man vet från historien att skräck är det mest effektiva sättet att lägga under sig land och folk.

Det gjorde hunner och mongoler liksom de tyska nazisterna så sent som för 75 år sedan.
Det enda hoppet är att göra allt för att få ett antal dysfunktionella stater i främst Afrika och Mellanöstern att fungera. Ett effektivt sätt är att ta efter den strategi som Kina förföljer i Afrika med jättelika satsningar på infrastruktur viket bidrar till att skaffa arbete och skapa en stabil grund för ett funktionerande samhälle.

Större delen av västvärldens och inte minst Sveriges bidragssystem har mer eller mindre misslyckats på grund av passivitet och byråkrati och de generösa bidragen har hamnat i fickorna hos en politisk kleptokrati vilket i hög grad förvärrat dagens kaotiska situation.

Risken är dock stor att det redan är för sent och Sverige inte minst får börja förbereda sig på en annan och mindre angenäm framtid än det liv som funnits de senaste 75 åren. Skall man börja bekymra sig för sina barnbarns framtid finns det säkert värre faror än att temperaturen kan stiga med någon grad till mot slutet av detta århundrade och att skidåkningssäsongen kan komma att förkortas.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s