FLASH; mediakris; Svt och kvällspress i strupen på varandra, Arnstad i brygga & Ernman ”sjunger ut”

Hörrni, detta blir långt så sätt in kateter och dropp eller ta en kopp kaffe vid datorn!

Media är inte bara i kris, utan en bitter strid inför öppen ridå pågår nu om vilken media som har den mest relevanta ”godahats”tekniken gällande att sätta dit SD.

SD. SD. SD.

Självklart handlar det om strid för sin överlevnad och en kamp om skattesmulorna från Kunhkes del av den tomma ladan. Alla medel är tillåtna. INGEN går säker.

Igår var det Agendas” tur att slå mynt av det ” goda hatet”med den mycket förtroendeingivande och av tittarna respekterade programledaren Anna Hedenmo. Ehsan Fadakar är glad och god på Svt. Not

klicka-förstora

Ehsansur

ja verkligen. samtidigt har de rewritat och creddat AB och Expressen hela veckan.

51m51 minutes ago

”vi är 15 pers i redaktionen och gör ett enda program i veckan där vi ställer de viktiga frågorna!”

Som synes klappar sig både AB och Expr för bröstet om att vara de medier som på allvar plockat upp och destruerat SDföreträdares rasistiska uttalanden och dessutom lååångt före Svt. Frågan om hur man nu ska hantera SD´s ständiga tillväxt sliter man med dagligen.

Antingen är det ”rundgång” eller för mycket ljus på SD. Alternativt då för LITE av den sortens ljus man VILL ska skina på dem och då är det ju ändå bra, kommer en fram till;ATT upprepa eftersom

”alla inte läser allt”.

cit Kenan Habul

Så en samlad strategi blir ändå att propagandamaskinen nog måste hållas igång. För det ”goda syftet”. Att konsekvensen blir förlorad tillit från läsarna kring medias opartiskhet, vilket i sin tur i förlängningen krymper branschen och gör dem själva arbetslösa är ingen slutsats de kan dra.

Klicka=förstora

KenanHabulpropaganda

Eftersom jag är ganska intresserad av detta spel och ledig idag kollade jag noggrant i Anna Hedenmos twitterflöde direkt efter gårdagens ”Agenda” och döm om min förvåning då detta dök upp, vilket jag ställde henne en fråga om. klicka=förstora

Frågahedenmo

Nedanstående talar för sig själv

HAThedenmo2

Reaktioner hon själv retweetat

HatHedenmo1

Är detta nedanför ”hat”?

hathedenmo3

eller detta? klicka =förstora

hathedenmo4

Idel goda uppskattande kommentarer i flödet. Här nedan kommenterar jag den kvinnliga expertens analys av SD där hon sade att de är ”annan materia”. Jag konstaterar också att ämnet SD fortfarande är så laddat att det är svårt med saklighet.

”Annan materia” låter f.ö lite väl Sci fi i ett så välsituerat samhällsprogram som ”Agenda” om ni frågar mig..klicka=förstora

 HAThedenmo5

Men nu kommer väl ändå hatet igång på allvar? klicka=förstora

Hathedenmo6

Okey, sorry! Men NU djävlar kommer hatet! Visst är det vidrigt?! klicka=förstora

Hathendenmo7

Hathedenmo8

DN följer upp med en artikel om hatstormen mot Hedenmo, ngt hon vittnar riskerar att hota yttrandefriheten.

Som exempel på hatet tas i slutet på artikeln ett mail upp där nån ifrågasätter Annas intellekt och hederlighet i yrket;

”Du är ta mig fan den mest blåsta person jag sett i rutan i vänsterstyrda SVT. Fan ta dig och dina gelikar för att ni bjuder upp till dans med islam genom att kritisera dom som kritiserar dom istället för att lägga krut på det som verkligen hotar. Hur fan i hela helvete kan du se dina barn i ansiktet din självrättfärdiga skrupelfria jubelidiot”

Det var en arg person som svär flera gånger. Hon kallas blåst skrupelfri vänsterstyrd jubelidiot. Usch.

Men, om detta är det värsta exemplet på ”hat” som (oj, nu först såg jag det) KULTUR redaktionen kan gräva upp, så var det en hafsigt ihopbyggd höna av inte ens en fjäder utan ett litet dun.

Snabbt kan man också i artikeln ta del av Anna Hedenmos skarpa påpekande ehuru hon själv får en känsla av att detta blev lätt ”blown up” då hon säger;

”Jag vill poängtera att det inte var hot, utan hat”

På frågan;

” Var reaktionerna efter söndagens intervju hårdare än tidigare?”

var svaret;

”– Det var inte mer än annars”

Sedan kommer den vanliga bikten om att det är något särskilt med att intervjua SDföreträdare, att det sätter igång ett hat som hon iofs inte kan sammankoppla med just SD. Så vad mynnar artikeln ut i då? Vad är dess budskap?

Lite grann på spåren är Hedenmo då hon säger;

”– Det var det vanliga, mycket hat och oförskämdheter. Det kommer en hel del mejl och kommentarer på Twitter. Det är en frustration och upprördhet över att SD:s företrädare utsätts för journalistisk granskning, säger Anna Hedenmo.”

Det var inget hat på twitter. ”Oförskämdheter”? Tjaaa..om man med det innefattar vad jag ovan redovisat av frågeställningar och kommentarer tycker jag att hon är ute å cyklar.

Det är folk som inte håller med och/eller ställer motfrågor. Möjligen upplevs detta som ”oförskämt” då man äger sanningen i sanningens tjänst?

”Det är en frustration och upprördhet” 

Jomen det kan hon hoppa upp å slå sig i backen på! Dock inte alls pga att;

”SD:s företrädare utsätts för journalistisk granskning”

Utan just pga den bristande opartiskheten och grundmurade enögdheten.

Jag själv skulle tycka det vore osedvanligt intressant om Agenda tog upp vissa ämnen i vårt samhälle med stor betydelse. Tex Svensk skola som tex lilla jag skrivit om tidigare

HÄR

HÄR

HÄR

HÄR

och HÄR

Istället ägnas blåslampan med pompa och ståt på ett tweet av Jomshof som lyder;

”Islams vanföreställningar har lika lite i Sverige att göra som nazism och kommunism”

Detta tweet ska bevisa utom allt rimligt tvivel att Jomshof är rasist. En rasist som hotar yttrandefrihet och är motståndare till landets värdegrund och därmed samhälles fiende. En dålig människa helt enkelt.

Är det NÅGON i Sverige som inte är Islamist som VILL ha” ”Islams vanföreställningar”?! Räck upp en hand. En moderat uppdaterad Islam utan ambitioner att skapa ett Kalifat är ju inte ett dugg hotfullt. Det är däremot ”vanföreställningarna” som innefattar krav på särlagstiftning och underkastelse.

Om man ska kritisera någon, vem som helst, för just rasism/hets mot folkgrupp kan man inte använda det mot kritik av en religion för det första. En religion är ingen folkgrupp. För det andra är det kontraproduktivt ur just perspektivet ”Yttrandefrihet” till vilken Hedenmo hänvisar och vill skydda.

Dubbelfel då hon säger;

  •  Och när människor sätter likhetstecken mellan islam och islamism, det blir svårt att inte ta för rasism.”
  • den här granskningen är viktigt att våga göra. Ytterst är det en fråga om yttrandefrihet.”

Det hela blev till slut en fingertutt och inte en kofta

HOT var egentligen HAT, som blev OFÖRSKÄMDHETER som visar sig vara KRITIK och frustrationer som?

Jo, ”hotar demokratin och yttrandefriheten”

Namnet Hedenmo rings a bell då man hör hat/Hot och hennes namn i kombo. Jo, det är meningen.

Det är meningen  att vi ska tänka och komma ihåg: javisst ja! Hon var ju en av alla dem som hotades även tidigare!

Vad gäller de RIKTIGT sviniga hoten som bl.a Hedenmo var med och illustrerade genom att läsa upp exempel på i UG tillsammans med andra hotade svenska kvinnor som syns på ett eller annat sätt i media, så var ”Steka dina bröst i smör” snubben en person som gjorde stor skada. Han hade trakasserat och mordhotat flera av deltagarna i programmet.

Väldigt ”produktiv” hatare/hotare som skrev 100tals hotbrev

Jag ska citera en annan bloggare som skrev då detta var aktuellt;

”Bekymmersamt är att Uppdrag Granskning läste upp hatmejl från denne man i sitt program, och det skulle förvåna mig väldigt mycket om inte Josefsson & Co visste vem han var. Ett program som UG tar månader att göra och att de inte stött på **********  under sina efterforskningar är inte trovärdigt. Ändå valde de tystnaden.

Man ska inte vara skadeglad men Pettersson tycker detta är ett tillfälle att småle lite. Samtidigt är det tragiskt att veta vad som hänt om detta rört sig om en Sverigedemokrat. Helsidor i Expressen, Aftonbladet och alla andra media, samtidigt som chefredaktörerna bedyrar att de behandlar alla människor lika.

slut cit 

Inte bara det. Man fick också känslan av att det var en hel kader av stycknings och bröststekarbenägna farliga män därute.

Nåväl, detta blev ett långt inlägg, men lägesrapport? Jo, idag har jag på en å samma dag lyckats bli blockad av Hedenmo för ett par ställda frågor i god ton.

Jag har nämligen också blivit blockad av Simon Fors som jag inte hunnit språka med ännu på Twitter =)

blockad av hedenmoBlockad av simon fors

Han är ju på en annan hatarnivå och där kvalar jag ju förstår inte in riktigt ännu (OBS ironi) men visst har jag tidigare uppmärksammat hans fina ton liksom andra gjort. HÄR  HÄR och HÄR

En frejdig mustig arbetargrabb med hjärtat på rätta stället . Är han blockad av Hedenmo måntro? och är inte blockpolitik helt ute?

Istället har journalismen utvecklats-en del håll– till att uppfostra folk, att tysta folk och att föra fram en politisk agenda. Snart kan man rösta på en journalist eller mediaformat?

Eller, det kan man ju redan genom att inte betala. Något man har långt framskridna planer på att stoppa genom att lägga avgiften som en skatt på oss alla.

Svt skulle kunna införa betaltjänst på det folk ville se kanske?

Jag gillar fortfarande Anna Hedenmo, men beklagar att hennes uttalanden från 2014 i Neo inte praktiseras 2015.

”Det är trångt. Debattklimatet har varit bättre i Sverige.

– De senaste åren har det blivit väldigt ängsligt. Det klistras på etiketter. Väldigt många människor hålls tillbaka i sin debattlusta för att man är rädd att få etiketter klistrade på sig.

Vad är det för etiketter? 

– Rasist. Antifeminist. Bakåtsträvare. Konservativ.”

och;

”Vad gör Agenda för att ställa de här frågorna? 

– Man kan inte låtsas som om pengarna räcker till allt, när det gäller välfärdspengar så kommer utsatta grupper alltid att stå emot varandra. Det handlar om smärtsamma val och prioriteringar. Det tycker jag journalistiken måste berätta om.”

slut citat Anna Hedenmo 2014 i Neo 

Att yttrandefrihetens främsta ”guardien angels” skulle utgöras av alla våra journalister kan vi fetglömma. Kvasten som används för att sopa kritik och frågor under mattan är bredare än akterdäcket på Ymer.

Endera dagen är du ihopsopad med dödsnazzar och ”bröststekare” i samma hörn och vem kan då höra dig skrika?

Jag avslutar med en annan grabb som värdesäkrat har hjärtat på rätta stället och som så klart inte heller är våldsbenägen. Vår skönsjungande Malena uppmärksammade också det hela. klicka bild=förstoraErmanhedenmo

våldsbenägenarnstad

Malena har ju en välstekt beef sen förr klicka=förstora

Ernman!

vilket gav en del muntra kommentarer klicka=förstora

Malena Pilarm

Annonser

2 thoughts on “FLASH; mediakris; Svt och kvällspress i strupen på varandra, Arnstad i brygga & Ernman ”sjunger ut”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s