Efter "Hijab"uppropet kommer "Hijab ger oss frihet"uppropet

Noterar att efter ”Hijabuppropet” kommer nu ”Hijab ger oss frihet”-uppropet.

Voice of Hijabs” heter en rörelse som ett par unga kvinnor säger sig startat. Där vävs suggestiva subjektiva känslor och tolkningar om vad som händer bakom ens rygg samman med beskrivna ständiga övergrepp i olika grad.

Är det inte 90plus män som trycker en ståpitt mot någon Hijabklädd kvinnas bak så spottas de på, (Ramla som är en av dagens artikelförfattare vittnar HÄR i fjol om alla övergrepp hon utsätts för i Sverige)-de örfilas, knuffas och hotas.

Dessa slumpvis som ramlat på varandra har startat ”Voice for Hijabs” för att de är trötta på att utmålas som offer.

För det första finns denna rörelse redan via starka muslimska intresseorganisationer runt om i väst så de är inte hönan utan bara ett av alla lagda ägg.

För det andra är hela texten en enda lång motsägelse eftersom de utmålar sig själva som starka stolta normbrytare i ett samhälle som förtrycker, idkar vithetsnorm och är allmänt rasistiskt.

Hijab ger dem ju frihet säger de, samtidigt som de själva bär fram de starkaste vittnesmålen om att Hijab är det som försätter dem i alla dessa hotfulla situationer och därmed knyter de ju ihop påsen och utmålar sig själva som just offer.

Ett par musklick bort på alla artikelförfattarnas namn hamnar jag genom ett av de andra hos MUM. Märstas unga muslimer som startades 2008.

Gudmundson har skrivit litegrann om den allra senaste skandalen knuten till denna ”opolitiska” förening där de bjudit in homofobisk antisemitisk predikant i år vilket till slut ställdes in då det avslöjades vem ”gästen” var och vad han stod för. Gudmundson redovisar också kring förra årets genomförda event med en tillika ”mjuk” intressant gäst.

”Man skulle kunna tro att Märstas Unga Muslimer och Islamguiden har råkat göra ett enstaka misstag. Men förra året vid samma tid hade man den brittiske predikanten Abdurraheem Green som gäst. Green är kollega till al-Haddad och ledare för den extrema Islamic Education & Research Academy (iERA) som också finns representerad i Sverige.”

slut cit Gudmundsson

(notera också genom länken ”skandalen” ovan att MUM fimpats ur paraplyorganisationen vilket är talande)

”Hijab ger oss frihet”- artikeln mynnar ut i ett blahablaha för västerländska värderingar in alles, västerländsk jämlikhet, västerländsk vit feminism och hänvisar till den 1400åriga koranen som människans/kvinnans enda nödvändiga manual för livets alla skeenden och frihetsbehov.

Men vi som muslimska kvinnor har fått våra rättigheter för 1400 år sedan. Tack vare islam, slutade vi anses som en börda eller ett problem. Det är genom islam som vi har fått vår äganderätt och rätten till att känna oss trygga, och fria från samhällets förtryck.”

slut cit artikeln

Andemeningen (bokstavligt) kommer väl till sin rätt i sammanhanget då den religiösa känslan av makt förklaras uppnås genom den religiösa uniformen. Vad värre är så har inte denna uniform den betydelse den borde ha enligt artikelförfattana då de skriver.

”Vi är muslimska feminister som inte känner att våra rättigheter tas ifrån oss på grund av vårt val av religion och kläder, utan det är just genom vår religion och vårt val av kläder som vi känner oss fria, som vi känner oss mäktiga”

slut cit artikel

På MUM´s hemsida görs reklam för Tajweedutbildning. Det är konsten att recitera koranen som på Muhammeds tid. Islam är en religion som gör anspråk på att vara finare, och förs ofta fram av fundamentalister som mer relevant än alla andra religioner. Den kan inte heller reformeras, nej.

När en förening är så tydliga som MUM om var man står ideologiskt känns det rätt ofräscht med ”snyftartiklar” som så tydligt tar avstånd från det sekulära samhälle den ska inrymmas i.

Jag kan aldrig bli av med de frågetecken som dyker upp i mitt huvud av dylika så öppet fundamentalistiska upprop; Om man efterfrågar Sharia, dyrkar Allah och vill leva i ett muslimskt styrt land där Hijab allra minst är påbjuden enligt lag för kvinnor som vistas utanför hemmet. Varför bor man inte där?

MUM tajweed

tajweedkurs

Sverige behöver alltså mer koranstudier och fler moskeér annars är vi rasistiska odemokratiska förtryckare

Sverige behöver alltså en arabisk vår– därför att det största Svenska samhällsproblemet är Islamofobi och rasism?

Expressen nyttiga idioter

Annonser

2 thoughts on “Efter "Hijab"uppropet kommer "Hijab ger oss frihet"uppropet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s