Tiggare flyttar in i obebodd stuga.Polisen "vi kan inte göra något"

HÄR

” Vi får också veta att flera kontaktat polisen men fått beskedet att den inte kan göra något.
Det stämmer, säger närpolischefen i Landskrona, Anneli Manelli.

– Vi kan inte göra något förrän vi får in en anmälan från den som äger stugan, säger hon.
Kan ni agera på något annat sätt?

– Det kan vi inte göra. Är det så att de tagit den har fastigheten i besittningen på ett olovligt sätt så utreder vi det som ett brott. Men har de fått ett medgivande från fastighetsägaren så kan inte vi motsätta oss det. Är ett brott begånget ska det göras en anmälan av den som äger fastigheten.
Försöker polisen nå fastighetsägaren?
– Nej, det får komma från honom eller henne.

Boende på orten är upprörda över att någon kan ta ett hus i besittning och om ägaren inte känner till det så agerar inte polisen.
Så här säger Annel Manelli om det:
– Nej vi kan inte vräka någon när vi inte har bakgrunden till att de befinner sig där.

slut citat artikel

****************************************

”Det finns ju fullt av campingplatser, friggebodar, tomma sommarstugor. Det behövs flera härbärgen och då kan man använda sig av byggnader som står tomma. Det gäller ju för alla hemlösa.”

slut cit Soraya Post 24/2 DN

****************************************

LÄS!! Skrämmande scenario som skrivits om för rätt länge sedan


Redan 1993 antogs en lag som innebär att staten kan konfiskera fritidshus om Sverige drabbas av en flyktingström som kräver stora resurser
Planerna för Sveriges undergångskrivet 2002 om tankarna som redan 1993 dök upp i politikernas huvuden om att beslagta Svenska folkets sommarstugor.

”Massflykt till Sverige av asyl- och hjälpsökande” (SOU 1993:89)

I slutsatserna kring det tredje scenariot (500 000 asylsökande) antar man med fog att det svenska samhället havererar av påfrestningar och oroligheter i landet icke minst orsakad av en explosionsartad kriminalitet. Sjukvården klarar ej av anstormningen utan bryter på sina ställen samman.

Man befarar att ett stort antal bank- och butiksrån kommer att äga rum. Demonstrationer och andra opinionsyttringar mot verksamheten antas förekomma i stor omfattning på många orter.”–

”Invandrarna söker sig i stor utsträckning till de tättbefolkade områdena, framför allt storstäderna. De strävar efter kontakt med landsmän. Svårigheterna för invandrare att etablera sig i mindre orter, där det är ont om arbetstillfällen, är höga.

Samtidigt innebär koncentrationen av invandrare att svenskar som bor där väljer att flytta. Kontakterna med det svenska samhället kan för många bli mycket begränsade.

Under senare delen av 1980-talet och 1990-talet har allt fler utomeuropéer sökt sig till Sverige. De kommer från förhållanden som avsevärt skiljer sig från det svenska samhället.

Klyftorna mellan olika befolkningsgrupper växer. Polariseringen och segregeringen växer i samhället. Skillnaderna ökar även mellan bostadsområden i tätorterna. En del grupper, framför allt yngre, tar avstånd från samhällets normer.

Benägenheten att ta till våld sprider sig. Våldet accepteras i stigande utsträckning inom olika grupper. Tillgången till vapen ökar hos de våldsbenägna och kriminellt belastade. Utvecklingen riskerar att sprida sig”.

slut cit

Jag har tagit upp det bla HÄR tidigare

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s