Margot tvättade och öppnade fönstret

….och välkomnar en utökad arabisk vår…fast satte på samma igång skitfläkten.

HÄR

”Att Egypten nu passar på att visa Saudiarabien ett stöd är därför en viktig signal. Det kan vara så att Egypten tog tillfället i akt att skapa en bättre relation med Saudiarabien som idag måste definieras som regionens maktcentrum.

Om så är fallet, att vi kommer se ett mer enat Arabförbund där inte Egypten och Saudiarabien längre slåss om tätpositionen, så har en förändring satts igång. En mer enad sunnimuslimsk arabvärld kan komma att på ett helt annat sätt än tidigare sätta olika former av agendor.

Fram tills idag har de varit splittrade och svaga i en internationell kontext men enas de, och kanske till och med utvecklar GCC, det arabiska frihandelsområdet, kan saker hända. Det ser ut som om Egypten utnyttjat det fönster som vår utrikesminister öppnat åt dem”

slut cit Johan Westerholm

Fnordspotting om kollapsen 

”[M]igrationsfrågorna har kraften att bokstavligt talat slita Alliansen och även Alliansens partier mitt i tu” skriver Schulte. I detta har han helt rätt, men det beror på att allianspartiernas nuvarande sätt att förhålla sig till migrationsfrågorna är att bära skygglappar.

Detta kunde man kanske göra i en annan och mer okomplicerad tid, men idag kan man inte längre kosta på sig den lyxen.

Skygglapparna kostade inte bara allianspartierna regeringsmakten, Sverige befinner sig dessutom med Sanna Raymans ord”på gränsen till kollaps vad gäller asylmottagning och integration”. Den politiker som inte vill förhålla sig till detta har ingenting i politiken att göra. Den politiska parti som vägrar förhålla sig till denna verklighet saknar existensberättigande. ”

slut cit Fnordspotting

Till ansvariga politiker- utan särskilt stor kärlek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s