Twitter, en guldgruva

Jag skaffade ett twittterkonto. Det är så varmt och det ska ju vara ett ställe där det ”stormar” med jämna mellanrum så man får lite frisk luft. Stället som gör skillnad. Det är ju vad msm hänvisar till hela tiden; ”Twitterstorm”- ”på twitter raasar” osv ggr flera.

Twitter, där kreti å pleti som jag själv skuttar runt tillsammans med tunga journalister, äckliga rasister, kakor mat, gulliga katter och elefantbebisar.

Efter kvällens Skavlan där flera dagar före, tex Legolas Pettersson Aftonbladet tillika Swedin beklagat att JÅ öht får vara med och dessutom har fräckheten att inte ställa upp i AB för en intervju. Ska HAN! få vara med i Skavlan???

Dessutom på bästa sändningstid där lillGardell fick förstört fredagsmys redan i början på veckan. Där Veronika Palm som mer och mer låter som en dålig kopia på Dinamarca har suckat lyckligt över att äntligen ha läst sin Arnstad.

Twitter har gett mig Göran Greider och hans fantastiska varianter av slampoetry in slowmotion från Dalarna. DiggelouHerrey, Anna Hedenmo, Sakine, Uvell, hatade Sahlström, the one and only Perraponken och de glada syrliga ”tuttfredag”snubbar som gladeligen stulit konceptet av förverkliagmigsjälvmedminatuttarbruttor.

När jag kollar TV brukar jag ibland se ngt som heter ”Escape to the country” där uttrycket ”ticking all my boxes” ingår som ständigt återkommande fras för hur nöjda påtänkta spekulanter/ev köpare är inför ett objekt.

Jag måste tillstå att en ”politiker” som gör alla mina ”boxar” fulla av förvåning och utvidgat illamående är Veronica Palm. På den nivå där hon befinner sig i hierkin har hon en pinsamt grund målfålla. Hon kunde lika gärna stå bredvid Dror Feiler, skaka nycklar och skrika små korta fraser och/eller köra i Sebbe Staxx ”band”.

Så inför Skavlan har denna politiker i bästa fjårtisanda twittrat om rasisten, fascisten och nazisten JÅ, dumjävlar skriver sen lågbegåvade kommentarer på hennes tweets (det finns många bra åxå!) men kontentan blir en sol som skiner på henne och Voila hon är ett ”hatoffer” som är ett…offer. Detta samtidigt som hon hatar på det tillåtna goda sättet. Läbbigt. Mest läbbigt att det är helt OK.

Intressant är det iaf att allt fokus läggs på JÅ nu. Det är verkligen kvittot på den massiva blinda fläck som så väl beskrivs här, i en viktig text som jag hittat via tweet av Ilan Sadé skriven av Johan Åhlén Science & Society

”En serie klassiska experiment i socialpsykologi har visat att människor gärna böjer sig för vad de uppfattar är en dominerande norm. Exempelvis Solomon Aschs konformismexperiment visade att en majoritet av försökspersonerna hellre förnekade sina egna sinnesintryck än att gå emot en kompakt majoritet.

Svenskarna är knappast mindre benägna att böja sig för majoritetens normer och uppfattningar. Snarare är det sociala priset i Sverige för att gå emot majoritetens uppfattning högre än i något annat land.

Filosofen Voltaire lär ha sagt:It is dangerous to be right in matters where established men are wrong.

DEL 2 

”Min egen åsikt är att vi i Sverige skall vara hjälpsamma och generösa mot våra medmänniskor runt om i världen. Vi måste dock ha en öppen och fri diskussion om invandringen, precis som alla andra frågor. ”If you don’t know the present, you can’t discuss the future!” Om en fråga inte kan diskuteras så är det ofta ett bevis på att saker och ting inte är som de skall.

Vilken känd tidigare politiker var det då? Boken skrevs omkring 1991 av Anna-Greta Leijon. Kritikern som menade att detta tillstånd inte kommer att bestå var Roland Morell (generalsekreterare i Folk & Försvar).

Den politiker som varnade för olycka var… OLOF PALME!

Jag kan varmt rekommendera Anna-Greta Leijons ”Alla rosor ska inte tuktas”. Den förklarar mycket av bakgrunden till dagens politik.”

Slut citat del 1 och del 2; Johan Åhlén Science & Society

 

One thought on “Twitter, en guldgruva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s