Blöd eller dö -för Sverige, i tiden…

HÄR

 Ibland mördas till och med flickor som är oskulder bara för att de inte blöder på bröllopsnatten.

Elina berättar om vänner som skurit sig med nageln för att blöda och om föräldrar som tagit sina döttrar till läkare för att få oskuldsintyg att visa upp för den tilltänkte maken och hans familj. Hon har också en kompis som har ”sytt sig” här i Sverige, låtit en plastikkirurg göra slidöppningen snävare, en så kallad hymenrekonstruktion.

– Utan läkarnas hjälp skulle hon troligen dödats. Hon har en sträng familj, många bröder.–

Att svenska barnmorskor och läkare säger att det i princip är omöjligt att avgöra om en kvinna är oskuld i en undersökning, åtminstone om flickan kommit upp i puberteten, tror inte Elina på.

 Det kan de, det säger alla. Men det där med blodet tror jag att många kvinnor vet inte stämmer. Att vissa ändå har krav på sig att visa upp blodiga lakan är därför ännu en av de där lögngrejerna folk håller på med.

I dag är Elina skild, sedan två år lever hon ensam med sina barn. Hon är fri, säger hon, men ändå bevakad. Skulle någon se henne utan sjal på gatan eller i sällskap med en man, hade ryktet nått familjen direkt.

– Det är värre i Malmö än i Libanon. Där kan kvinnor och män prata öppet med varandra. Men här är vår kultur blandad med de irakiska, kurdiska och palestinska som är mycket strängare.

Hon suckar djupt.

– Oskulden, att du ska täcka dig, att du inte får umgås normalt med män. Allt det här gör bara männen besatta. Det räcker att jag tittar en man i ögonen för att han ska tolka det sexuellt. Det är helt sjukt.”

slut cit

Detta är alltså Sverige 2015. Man behöver inte titta snett på Saudi för otidsenliga kvinnoförtryckande normer och strukturer. De finns på vår egen bakgård att frodas och växa i allsköns ro med riklig bevattning genom ansvariga politikers ignorans och inkompetens.

Men framförallt föraktar jag svensk rättrådig feminism som så grovt sviker sina medsystrar, pillrar sitt eget navelludd och utropar sig själva som mest förtryckta i världen.

Har Mona fler nummer på sin hotline eller ska det tillsättas nån utredning som utreder utredningarna?

Annonser

5 thoughts on “Blöd eller dö -för Sverige, i tiden…

 1. Förr hade feministerna blommor i håret och var topples.
  Sen klippte dom håret och gick i overall.
  Nu ska dom klä sig i tält och burka.
  Nog fan var det bättre förr !

  Gilla

 2. Förjävligt.
  Jeanne D’Arc undersöktes noga för att utröna om hon var oskuld. För 600 år sedan. Tror man alltså på detta fortfarande?

  Gilla

  1. Tydligen.Det är tabuområde eftetsom kulturrelativisterna bestämt så och klimatet så förgiftat att all form av belysning på det sjuka hamnar i kollekten rasism.

   Gilla

   1. Ja. Vilket i sig _är_ rasism. Ingen skulle någonsin godta att en blond blåögd flicka utsattes för detta. Då ginge de man och kvinn ur huse och demonstrerade.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s