Då var det dags för pensionärer och sjukas värdegrundsarbete

Kan man göra dem utan vård mån tro?

HÄR

”Aftonbladet kan avslöja att 16 av 20 kommuner erbjuder äldre att slippa vårdpersonal som bär slöja.

En rundringning till biståndshandläggare över hela Sverige visar på en omfattande diskriminering.

– Hemtjänsten försöker tillgodose det i största möjligaste mån, säger en biståndshandläggare i Gnesta.”

Jenny Bengtssons botten

Oicin Cantwell ojar sig igenom det fruktansvärda att människor kan vara intresserade av att välja bort religiösa signaler i vårdsituationer. Konfessionsfrihet i skolan är inget att diskutera, men i vård och omsorg ska alltså brukaren-kunden, ta hänsyn till leverantörens religiösa tro. Jag skulle inte tro det.

Vik hädan mörkermän/kvinnor och moralpoliser med er skuld och skamprojecering!

Oicin skriver;

”Att människor med ansvar för äldreomsorgen i ett så mångkulturellt samhälle som det svenska inte begriper att det troligen är brottsligt att välja bort personal bara för att de bär slöja, det tydligaste attributet för troende muslimska kvinnor, är anmärkningsvärt.

Det är extra allvarligt att det är offentliganställda som inte tycks veta bättre. För jag tror att det är just det detta handlar om: brist på kunskap.

För inte kan det vara så att de vill ha ett samhälle som är så fattigt att människor inte tillåts att klä sig enligt sin religions sed?”

slut cit

Hur mycket åsnemjölk kan man vrida ur en gråsten i antirasismens ständiga jakt på fula samhällsfientliga rasister? Nu handlar det inte främst om att offentliganställda i ljuset av sin anställning per automatik har rätt att signalera sin religiositet i första hand -som om begreppet”offentlig” är detsamma som att jag som anställd har rätt att lyfta min religiösa övertygelse i min yrkesroll. Yrkesrollen i sig som medel att stärka mitt religiösa engagemang är totalt ointressant.

Offentlighetsanställningen ska borga för att det som sker i offentlig vård sker utefter brukares önskemål och behov och att detta ska betalas ur gemensam kassa faktiskt otvetydigt innebär att vård/service skall utföras/ges utan religiösa förtecken/signaler.

I vården och det offentliga samhället har inte religionen och ska inte religionen ens försöka ta plats! Usch!

Det blir ju intressant då saken är omvänd. dvs då brukare av vår välfärd inte släpper in kuffar, utan kräver slöjbärande kvinnor. Då är det väl bra att kommunerna har en armada av religiöst märkta välfärdsarbetare som kan säkerställa dessa. Men fram tills dess ska våra äldre kunna säga nej tack.

Aftonbladet har tappat det helt. Så kontraproduktivt så man tror inte det är sant. Hur ska nån arbetslös ungdom eller annan kunna känna empati för en person som säger att sjalen är viktigare än ett jobb? HUR tänkte Aftonbladet nu? och hur kan flickstackarn säga sig inte kunna vara utan sjal- kräva att man ska skita i att hon har den som religiöst uttryck och samtidigt säga att hon inte jobbar med sjalen utan med hjärtat? Herregud

utan jobb med sjal

Skönt att se att det är en Fadakarwannabe som författat det ovanstående ”virala” journalistiska alstret. Lättare att uthärda då=)

Annonser

6 thoughts on “Då var det dags för pensionärer och sjukas värdegrundsarbete

 1. Om man kan vinna ära, berömmelse och helgon-kit med gloria och vingar om man avslöjar rasism – skruvar man inte upp förstoringen på mikroskopet mer och mer? Dessutom ger det första tjing på bekvämt jobb vid politikens köttgrytor.

  Den som hade förmånen att få uppleva det röda 70-talet, när allt och alla blev allt vänstrare och vänstrare, och överklassmänniskor viftade med den lilla röda boken som innehöll visdomsord från Den Store Läraren, den Store Ledaren, den Store Överbefälhavaren och den Store Rorsmannen – Ordförande Mao Zedong , Solen som aldrig skulle gå ner och hans tänkande var en Spirituell Atombomb. Det sistnämnda är en välfunnen liknelse, för siffrorna börjar komma fram: Mao vållade lika många kinesers död inom Kinas gränser – som _samtliga_ förluster i människoliv under hela WW2!

  Allt går igen. Robespierre hittade fler och fler fiender till den franska revolutionen som måste avrättas, Stalin såg sammansvärjningar över allt, religiösa sekter som bröt sig ut ur religiösa sekter fick i sin tur ännu mer extrema utbrytarsekter

  Under häxprocessernas tid – c.1500 – c.1700 – kom man på, att vissa människor hade en speciell förmåga att ”se” häxor. Ofta var det unga, fattiga barn. Eftersom de förutsattes inte ha haft sex, var de extra poppis med Gud och fick denna speciella gåva att ”se”. Oftast var det pojkar,. som kom att kallas ”vispojkar” – alltså, de kunde visa vilka som var häxor. För varje hittad häxa fick de en slant. Det gav dem motivation att jobba hårdare.

  Nu avslöjar man rasister och nazister högt och lågt, och belöningen kommer i form av kolumner, krönikor och betalda bloggar för skandalpressen, och politiskt tillsatta jobb. Det är lite svårt för oss äldre med detta nya – inte anade vi att Hitlers stora brott mot mänskligheten bestod i att han ville reglera invandringen till Tyskland.

  Konstigt ibland med rasism och hatbrott – en man som ryckt slöjan av en kvinna i Malmö fördömdes i alla media. Men kort tid dessförinnan hade en man från Afrika söder om Sahara varit ute och gått med sin lille son, 1,5 år. På en vägbro attackerades de av en man, som skrek rasistiska skällsord och tog till våld, och snart kom ett tiotal personer från samma familj springande. De misshandlade mannen med sparkar och slag, och hade sånär lyckats med att kasta honom över broräcket. Många stod och såg på, och filmade. Men ingen ingrep. Och sedan ville ingen tala med polisen eller vittna – för de var rädda för den våldsamma familjen. Men detta räknas inte som hatbrott – eftersom ingen fälldes för detta! Och tidningarna gjorde inte stor sak av det. http://www.sydsvenskan.se/malmo/alla-vill-vittna-men-vagar-inte/

  Vi gillar olika! Alltså, vi bedömer samma brott olika, beroende på vem som utför det.

  Liked by 1 person

 2. Ja men då får hon väl gå hem igen om hon inte tar av sig slöjan!
  Jag är också innerligt trött på detta med att man inte skall kunna få välja bort en vårdare som bär slöja.Varför skall vi tvingas till att ha religionen rakt i ansiktet när vi blir gamla eller sjuka?Religion och religion,saken är den att ingenstans i koranen står det något om att en kvinna skall bära slöja,det står över huvud taget inget alls om slöja.Slöjan är dessutom yngre än vad religionen Islam är.Det som påbjuder slöjan är en tradition,men att sen muslimer väljer att kalla påstå att det tillhör deras religion är ju inget annat än att de vet att vi har religionsfrihet och då är det enklaste vägen att hävda att de måste bära slöja pga. deras religion.Frågan är bara hur mycket mer har de som är tradition och inte religion?

  Folks religion är och bör förbli en privatsak som man kan syssla med på sin fritid.Det är inte så värst länge sedan vi skilde kyrkan och vår egen religion från staten,så då är det lite märkligt att vi nu skall föra in en annan religion i samhället och vård och omsorg och dessutom påtvinga alla oss andra att acceptera detta genom att vi inte skall kunna välja bort vårdpersonal som bär slöja.

  Om man nu tror att detta minskar muslim och islamhatet i Sverige,så tror man helt fel det kommer snarare att spä på detta hat i samhället.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s