Asylindustrin spränger ljudvallarna

HÄR läs och kolla filmen

”– Om man får väldigt många samtidigt på en liten ort så ställer det krav på samhällsservice och hälsovård. Det riskerar att tränga undan behov som finns hos de som redan bor där. Och då blir det ju lätt så att det är ”deras fel”, säger Erland Olauson (S), kommunalråd i Valdemarsvik.

Upp till ortsborna att ordna sysselsättning

Varken kommunen eller Migrationsverket har ansvar för att de asylsökande får någon sysselsättning eller att de får möjlighet att lära sig svenska. Det är upp till ortsborna själva eller frivilliga krafter att ordna det.

Men i många fall får de boende på orten inte ens veta innan att det kommer asylsökande.”

slut cit

SKA det verkligen? VERKLIGEN vara så svårt att ta in för de styrande?!

asylindustrin spränger ljudvallarna

 

I Gusum som TV-inslaget handlade om såg det ut så HÄR 2008

”GUSUM Hos ICA Birgersson i Gusum har snatterierna tiodubblats under de senaste fem åren. Runt 900 000 kronor, per år, kan kopplas till stölder och snatterier”

Alltså; Snatterier för 900 00/år och inköp av kamerautrustning för 250 000 kr…

Totalt blir det på 5 år ( mellan 2003-2008) –> ggr 900 000 = 4,5 milj + 250 000 = 4 miljoner 750 000 riksdaler för en liten handlare på en liten ort i extra kostnad pga att Migrationsverket och främst våra ansvariga politiker ..

Då de hade uniformerade vakter 3 veckor försvann ingenting. I Tv inslaget upprepade affärsinnehavaren exakt det han säger i artikeln från 2008. Han berättar också i tidningsartikeln att det fungerade bättre (i början av 2000-talet) då det kom familjer -mamma-pappa-barn, men nu är det mest ”ensamstående män” (alltså 2008)

”De flesta, som bor här, är ensamstående män och jag kan förstå deras situation. Det finns inget att göra i Gusum. De känner sig ensamma. Helt enkelt en allmän tristess. Det är det här som migrationsverket måste lösa tillsammans med kommunen, säger Tommy Johansson och fortsätter:

 – Vi, och då handlar det om flera här i Gusum, kommer att kräva att antalet asylsökande reduceras till ett 80-tal.”

slut cit artikel från 2008

Ensamstående män i mängder som har så tråkigt att de stjäl, en ”allmän tristess”- de är ”ensamma”. De stjäl för att de kan och för att det inget händer om man gör det. Hur länge ska man ”bara” skylla på samhället, visst måste det vara både skyldigheter och rättigheter som följer med asylsökaren och visst måste fler journalister kunna gräva i hur det ser ut på varenda ort som drabbas så här!

De fullkomligt SKYFFLAR ut människor i obygderna runt om i Sverige och som en kvinna berättar i slutet på Tv inslaget kommer folk med väskor-alltså AVDUMPADE- och vet ej vart de ska gå!? Detta är beyond crazy, och det kommer minst 500 000 till!!

Är handlarn rasist eller främlingsfientlig? Är kommunsnubben det? Eller andra som har nån invändning? eller är det bara det att inte alla har fattat vidden med att ”öppna sina hjärtan”? och ATT det kostar i praktiken? och VAD det ”kostar”?

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “Asylindustrin spränger ljudvallarna

  1. I en nära framtid är det förmodligen något pensionärerna får göra för att dryga ut hushållskassan? Kanske gå ihop i gäng och göra ”no go zones” med sina rullatorer uppgraderade a´la James Bond.

   Gilla

 1. Hej Mexan! Först nu har C och FP också tagit upp ”Elefanten i rummet” och kommit med ett antal förslag,. Tyvärr, saknas fortfarande insikt och förslag ifråga om numerären!

  Liked by 1 person

  1. jo. Dessutom ska de genom ett stålbad av blamekaskader från de ”goda”. Ett sorts ”svart hål” som knasteräter allt i sin väg som andas ATT det öht skulle vara några som helst problem. Jag lyssnade på Annie Lööf och hon sade ungefär;
   -” Vi centerpartister, om det är något problem så är det bara tills det är löst” typ.
   INGA skarpa förslag på lösningar eller att det skulle handla om volymer, utan blaj blaj där allt handlar om den goda sidans höga moral gentemot de ondas, dsv DE som slår larm att detta inte är hållbart ur ngt som helst perspektiv.

   Det är verkligt skrämmande. Det är som att vara med i en film man inte kan kliva ur eller stänga av – med styrande som betér sig som i den TV serien ”V” om du minns? Egentligen rymdödlor som vill ta över jorden=)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s