Svenskt misslyckande detsamma som lyckat muslimskt martyrskap, en liten kulturkrock

erbjöds jobb och utbildning

Erbjöds utbildning men gav sig ut i krig

för jihadisthjälp

Jag tycker nedanstående uttalande är enastående;

”– Det är klart att det är ett misslyckande när någon väljer att åka tillbaka till en krigskonflikt, säger Thomas Gustafsson, chef på Partnerskap Örebro som hjälpte IS-krigarna.”

slut cit

”Vi” ser detta som ett misslyckande och som övertygad Islamist ser man det som en vinst: man har ju blivit martyr.Ta in 600 000 muslimer till redan befintliga ca 500 000 som finns här. Vilka av dem blir tongivande? Vilka är tongivande i muslimskt styrda länder? Inte är det sk ”sekulära”- ”moderata” muslimerna. Alltså är det inte ett dugg konstigt att länder som styrs helt Islamskt har helt sjuka lagar; spöstraff, halshuggning, hängning och att kvinnor särbehandlas..

Detta liknar det sociala experimentet med snälla soctanter som skulle ”prata ” föräldrar UR hederstänket där INGET av fallen lyckades och där man vet att minst en dödades, vilket jag skrivit om HÄR

Direktlänk artikel om det misslyckade ”Linnaprojektet” HÄR

Svensk blågul socialtjänsttänk mot Islam, där man krigat inbördes sedan 1400 år tillbaka, jamen ni hör ju=/.

Självklart ska de muslimer som kommer anpassa sig efter svenska lagar och sköta sin religion på ett lagligt samhällsvänligt sätt. Inte tvärtom. Sverige ska inte anpassa sig och dessutom BETALA till moskéernas verksamhet. Muslimer behöver inte MER Islam i Sverige. De behöver mer samhällskunskap och evidensbaserad utbildning för att leva i vårt land.

Istället gör vi tvärtom av tolerans och nån form av hysteriska välmeningsskäl. Vi kapar och skapar särregler och snurrar till slut in oss totalt för att vara till lags för alla särönskningar så att konsekvenserna blir att inte ens undervisningen i skolan funkar!

Ska det vara så i ett modernt sekulariserat samhälle 2015?!

SÄRSKILT om man ska ha det i skolorna som DET HÄR är ett verkligt högst påtagligt exempel på.

Salahuddin nedan säger

”…..att han själv sett hur ungdomar radikaliserats för att sedan åka utomlands och strida för terrorgrupper som Islamiska staten.

Det har varit väldigt utsatta personer, ekonomiskt och socialt sett.

De främsta orsakerna till att ungdomar blir jihadister är inte religiösa, säger han.

– Man vill förändra läget, man känner inte att man hör hemma här, man har ingenting annat som håller en kvar här i landet.

I likhet med Mohamed Adde är han övertygad om att utbildning är det främsta vapnet i kampen mot jihadismen.

– Vi ser till att ge ungdomar en gedigen utbildning i muslimsk troslära, teologi och rättslära, för att på så sätt immunisera dem från att påverkas av den retorik som används av dessa grupper.

”Begränsade resurser”

Samtidigt säger Salahuddin Barakat att det finns en gräns för hur många hans egen organisation kan nå ut till.

– Vi har begränsade resurser..”

slut cit

Salahuddin för fram den PKmening som ska generera mest stålar i bidrag, för inte är det religionen som ska anpassas om nu nån trodde det? Nejdå, det är MER Islam som är lösningen enligt honom. Nej säger jag. INTE för mina pengar!

Det är MER Svensk samhällskunskap som krävs- inte MINDRE.

Dessutom kan man ju undra om Salahuddins skäl för att gå all in Jihad gällande ”svenskar” som far till Syrien även kan appliceras på alla i Mellanöstern som bor där och så har gjort sedan urminnes tider, är det inte heller av religiösa skäl de strider?

Att de cit Salahuddin;

”– vill förändra läget, man känner inte att man hör hemma här, man har ingenting annat som håller en kvar här i landet.”

Fungerar verkligen den svenska ”modellen” om ”utsatthet” på hela Mellanöstern så ta för sjutton och skicka ner en delegation från Örebro, Fryshuset Stockholm, och ett gäng fridsamma svenska Imamer med Mona Sahlin i spetsen och fixa fred. Religionen spelar ju inte nån roll?!

Salladin

Sallahuddin

Det börjar vara väldigt syrefattigt nu

http://i.imgur.com/FHYomM1.gifv

Annonser

4 thoughts on “Svenskt misslyckande detsamma som lyckat muslimskt martyrskap, en liten kulturkrock

  1. Eller hur?

   ”Det har hittills bara blivit en fällande dom för terrorismfinansiering i Sverige. Svenskirakierna Ali Berzengi och Ferman Abdulla dömdes av Svea Hovrätt i oktober 2005 till 5 respektive 4,5 års fängelse. Männen befanns knutna till Ansar al-Islam, den grupp som leddes av den i Norge boende Mullah Krekar, och de insamlade pengarna ska ha gått till terrordåd i den kurdiska norra delen av Irak.

   Berzengi och Abdulla samlade bland annat in hundratusentals kronor från insamlingar i moskéer runtom i Sverige, och en del av pengarna skickades till Ansar al-Islam.

   Eftersom fallet var det första i Sverige med den nya lagstiftningen blev bevakningen omfattande. Därför kan vi enkelt minnas spännande detaljer än idag, som exempelvis Sydsvenskans beskrivning av en av insamlingarna.

   ”Vid moskén i Gävle var den lokale imamen mer frispråkig när han presenterade de båda Malmöbornas insamling. Flera vittnen berättade för Säpo om hur imamen lade ut en bönematta på golvet och helt resolut bad besökarna att skänka pengar till föräldralösa barn och till dem som sprängt sig själva i luften som ett angrepp på USA:s ockupation.”

   Gudmundsson

   Gilla

 1. Hej!
  Har läst det du skriver på din blogg och visst i den bästa av världar så hade vi kunnat ha en enda norm/ religion som gäller i vårat samhälle! Dock så är det så att de invånare som betalar skatt i vårat Sverige 2015 har olika religiösa övertygelser samt normer. Vilket innebär att även deras behov måste tillgodoses precis som du själv vill bevara din övertygelse och rätten att få utöva din tro/livsstil.

  Den här imamen är en symtom på att det finns ett utanförskap och en stor okunskap bland invånare av muslimsk tro, och det enda han försöker göra är att bidra med en teologisk grund som motverkar ondakrafter från att manipulera människor från att begå hemska brott tillföljd av okunskap och utanförskap!

  Tycker att det är fel av oss som är ” svenskar” att själva sitta och säga att jag vill inte att mina skattepengar ska gå till människor som försöker göra vårt land bättre. Och vad hände med religionsfriheten och alla våra demokratiska värden som är tillgrund för vårat Sverige. Vi ska ha ett öppet och tolerant Sverige där alla medborgare har rätten att ta del av de skattemedel som är till nytta för vårat samhälle.

  Om du nu vill svara tillbaka på detta gör det utifrån kunskap och inte utifrån hat, rasism eller okunskap.

  Gilla

  1. Hej,

   Jag har mycket tydligt förmedlat att tro är privat- vi lever i ett sekulärt land, dvs ett land som inte styrs av religion och jag anser att det är den väg vi ska fortsätta på. En norm är inte lika med en religion. Du låter påskina att du innehar en större intersubjektiv förståelse än jag

   Ett beteende i en moske´där kvinnan inte
   tillåts beträda samma område som männen eller ens gå in samma väg är norm i moskén. Inte utanför i vårt Svenska samhälle. Det kallas könsapartheid

   Ska vi då stödja en sådan norm att växa sig starkare i dess strävan att gälla även utanför de sammanhang den nu utövas/finns i? Det tycker inte jag.

   Den Svenska normen som bör delas av alla i landet är att en kvinna kan gå in i alla förekommande byggnader genom samma dörr som en man. Kvinnor är lika mycket värda som män, alla religioner är lika mycket värda. Alltså är inte Islam mer värd än annan religion och religionsutövning är fortfarande i en kontext där Svensk lagstiftning står över religionen.

   Svensk lagstiftning ska gälla för hela landets befolkning. Jag har inga som helst skyldigheter att ”tillgodose” bakåtsträvande mumbojumbo. Att utöva en livsstil som beskär andra människor pga kön för att de skulle ha ”rätten” att utöva det? 4getit

   Utanförskapet kräver ju MER kunskap om det samhälle man lever i, det är ju vad som behövs då man befinner sig här och ska leva här. Inte mer mummel i mattan. Eftersom det finns 500 000 muslimer i Sverige lär ju utanförskapet inte vara särdeles stort om det främsta behovet man har är att umgås med andra muslimer och läsa en helig bok.

   ”Onda krafter”? då behöver alltså den heliga boken reformeras eftersom det står rätt många ord och beskrivningar för hur man ska leva efter den och hur man ser på dem som står utanför.

   Du skriver;
   ”Tycker att det är fel av oss som är ” svenskar” att själva sitta och säga att jag vill inte att mina skattepengar ska gå till människor som försöker göra vårt land bättre.”
   slut cit dig

   Jag anser INTE att vårt land blivit eller ÄR bättre med MER religion. Jag gick ur svenska kyrkan för en massa år sedan och betalar inte skatt dit. Varför skulle jag då betala skatt till Moskéer?? Men inom Islam finns en särskild skatt för dem som icke är troende.

   Religionsfrihet är också rättigheten att som sekulär SLIPPA religion.

   Koranen är kulmineringen av den abrahamitiska traditionen
   . Muslimer tror att Koranen är kompletteringen av Guds budskap till mänskligheten. Muslimer tror också på att Koranen har bevarats i sin ursprungliga form sedan den uppenbarades för över 1400 år sedan. Till skillnad från Bibeln har Koranen inte förändrats av människor.
   *******

   För muslimer är detta ett mirakel och ett bevis för Guds omsorg om mänskligheten. Idag är Islam den snabbast växande religionen i världen. Idag, som igår, och som i gångna tider så talar Islam till människors hjärtan med det vackra budskapet att ”Det finns igen Gud utom Allah och Muhammad är hans sändebud”.

   *****
   Det är ett budskap som har inspirerat oräkneliga troende från skiftande miljöer, bakgrunder och livssituationer, en religion som utövas av mer ca 1,6 miljarder människor över hela världen.

   Av världens ca 1,6 miljarder muslimer är drygt 10 % shiamuslimer (ca 190 miljoner). De flesta shiamuslimer finns i södra Irak, Iran, norra Jemen och den forna Sovjetrepubliken Azerbajdzjan.

   Det har alltid varit motsättningar mellan shia- och sunni, bla pga olika tolkningar av Q. Särskilt i Irak har dessa varit starka vilket de är än idag. Iran-Irak-kriget på 80-talet var delvis en följd av detta -Saddam hade förmodligen planer på att utvidga sitt territorium åxå).

   Salafismen är en riktning inom sunni som endast godkänner islams tillämpning de tre första generationerna efter Muhammed. Inga omtolkningar av de religiösa texterna godkänns. Utövningen av Islam är mycket strikt.

   Wahhabismen kan ses som en del av salafismen. De är militant och radikal islam som strävar efter införande av kalitfatet över hela jorden (utan våld om möjligt, med om så krävs).
   ***

   Många terrorister/självmordsbombare följer denna variant och är de vi kallar extremister som bor i Europa/USA. De mest extrema är salafister vilka kräver sharíalagars införande, dvs att hela Europa böjer sig för islam.

   Shiamuslimer tror på att Muhammeds kusin och svärson Ali (ibn Abi Talib) var den främste uttolkaren av den sanna läran. Pga att hans tolkning ansågs hota islam (fast det antagligen mer handlade om maktkamp mellan olika grupper än om teologi), mördades han och hyllas sen dess som martyr. Shia tror också på den tolfte imamen efter Ali (denne går under namnet Mahdin). Han levde på 800-talet efter Kristus och försvann oförklarligt. Mahdin ska tillsammans med Jesus komma tillbaks till jorden en dag för att frälsa oss.# ”Messias?

   Nazityskland försökte strax före Andra Världskriget att upprätta en allians med muslimvärlden. Handeln var omfattande framför allt med Iran där man fick mycket stort inflytande och ca 45 procent av import/exportmarknaden.

   Tyskarnas propagandasändare (Radio Zeesen) sände på persiska och arabiska där man spred sina antisemitiska uppmaningar att muslimerna skulle utplåna alla judar. Den 7/7 1942 sändes bl a, ”Ert hopp till frälsning ligger i utrotandet av judarna innan de utrotar dig!”

   Tyskarnas strategi att jämföra Muhammeds kamp för islam med Hitlers kamp mot England och mot judarna fick många shiitiska präster att tro Hitler var den tolfte imamen.

   Sufismen sysslar med mysticism där man vill uppnå sanningen genom kärlek och hängivenhet vilket kallas tariqat, den andliga vägen.

   Om Sufismen var det dominerande utövade riktningen i Islam skulle det inte se ut som det gör! Som sekulär har jag stor fördragsamhet med Tariqat till skillnad mot jihad.

   Sunni är den största av två huvudgrenar vilken dominer den muslimska världen förutom i Iran.

   Man tror Muhammed både var störst och sist, och brukar bara Muhammeds bud. Förutom Koranen styrs man av Hadither/berättelser om Profeten och hans alla regler hur man ska vara rättrogen muslim i praktiken.I ”berättelserna” ingår även profetens vänner och de som följt honom. Flera sammanställningar av dessa Hadither har gjorts av olika uttolkare.

   Wahhabism en puritansk form av islam, vanlig i Saudiarabien uppkallad efter reformatorn Muhammed ibn al-Wahhab verksam på 1700:talet. Han ville återföra Islam till ursprunget. Många av dagens muslimska terrorister är wahhabister (t ex Osama bin-Laden).

   Jag tycker att skattepengar ska gå till vård skola och omsorg förstår du, inte till förtisjutton olika inriktningar av Islam. Din sista mening förstår jag inte riktigt;

   Om du nu vill svara tillbaka på detta gör det utifrån kunskap och inte utifrån hat, rasism eller okunskap.

   Sitter du i en jordkula utan internet 364 dgr om året? det är inte hat att kritisera en religion, och f.ö. är inte Islam en ”ras”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s