Då juristen, moderaten OCH KUordförande Andreas Norlén förärade min blogg ett besök


….trodde jag ändå inte att jag hade näsan
så lång upp i skunkarnas bo som jag hade, men det visar sig med all tydlighet idag att min blöta nos var ändå upp i arslet så att en del hoppade till av obehaget. Ofta ”hittar” jag gamla inlägg med min feedjet som vägvisare och idag passar ju DETTA inlägg särskilt bra. Inlägget hette”

”Grundlagsändring kring yttrandefrihet går igenom efter Jul?”

Det var alltså på det inlägget jag gjorde från 22 okt 2014 som Andreas Norlén kommenterade i en lång harang om hur misstolkad lagändringen är.

Andreas är ny KUordförande sedan okt 2014 och har synbart en insikt om det prekära i att vara både juridikansvarig OCH politiker.

” Vi ska göra juridiska bedömningar av hur regeringen hanterat frågor, men det kommer ju också upp ärenden som mer handlar om att göra en politisk markering. Då gäller det att vi skiljer på juridik och politik, säger Andreas Norlén.”

Jussi H Lundell skriver

”Uppenbart är att alliansen har fogat sig och inlett ett samarbete med S och MP, i syfte att garantera varandra makten utan att behöva ta hänsyn eller ens lyssna till SD och dess idag över en miljon väljare.

På detta sätt kan man säga att SD’s användning av ordet ”sjuklövern” blev bekräftat. Den enda kvarvarande oppositionen i svensk politik är nu alltså SD. Det är SD på ena sidan och sjuklövern på den andra (där alltså på ytan motpolspartier som KD och MP står sida vid sida). Jo, rent tekniskt står V från 2018 också utanför överenskommelsen mellan alliansen och regeringen, men att V samarbetar och agerar stöd åt S är ju knappast någon nyhet.

Man hänvisar till att man inte ville stå i samma situation igen (efter extra valet). Mer sannolikt är att opinionsundersökningarna tydde på ett kraftigt ökat stöd för SD på bara några månader.

Makteliten sluter alltså leden och går med på ett samarbete med sina traditionella ärkerivaler, för att stänga ute den nya oppositionen (SD). Man garanterar varandra makten och genomförandet av varandras budgetar. Det bisarra har alltså hänt att hur vansinniga förslag som småpartier som Vänsterpartiet och Miljöpartiet än lägger fram (tillsammans med S), så kommer ”borgerligheten” att acceptera dem och inte rösta emot.

Och där försvann poängen med att överhuvudtaget rösta på något alliansparti.”

slut citat Jussi H Lundell

Vad juristen OCH Moderaten OCH KUordförandet tycker om ”Decemberjuntan”?

Sndreas Norlén 1

Det är ju symptomatiskt att det Svenska nyordet i år är ”Kärrtorpa” och att de ”goda” aktivisterna ändå klagar

Kravallvänstern klagar

Själv ska jag denna vecka, retroaktivt försöka skademinimera det min näsa varit med om.

 

Annonser

2 thoughts on “Då juristen, moderaten OCH KUordförande Andreas Norlén förärade min blogg ett besök

  1. Dubbelmoralens okrönta elit stödjer sina egna agitationer på den grundlagsskyddade yttrande- och demonstrationsfriheten, men har inga problem med att sabotera andras rätt till samma frihetsbegrepp.
    Att ställa sig i vägen för en lagligt prövad och tillståndsgiven demonstration, eller att överrösta en tillståndsgiven talare, är en rent brott mot konstitutionen och bör bestraffas därefter.
    Att vända någon ryggen är bara ohyfsat. Då är det bättre att inte gå dit alls, eller tyst med plakat och banderoller visa att man står för andra värderingar.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s