Tiggarna är civilsamhällets ansvar-inte kommunernas

Det kan man utläsa i denna artikel att Maria Johansson C, kommunens medborgarnämnd i Värnamo tycker. Först gör hon klart att EUmigranter som ”får” åka som de vill även måste kunna lösa sin egen bostadssituation, för att i nästa sekund klappa civila på ryggen för att de gör en fantastisk insats då de hjälper tiggarna och hon avslutar med att säga att ”det är nog så här det måste hanteras”

Det är bara då det blir ”lite akut”? som kommunen kan gå in med en insats…

Voila! så har alltså civilpersoner gjorts ansvariga att lösa konsekvenserna av politikerbeslut!

Den hitintills milda vintern ställer ju till det eftersom EUmigranterna då liksom flyttfåglar luras att stanna för länge på våra breddgrader. Upp till bevis då det blir under minus 20! då kan vi snacka akut..

Tiggarna är civilsamhällets ansvar

Under tiden….

Misshandlade tiggare

”Civilsamhället”, särskilt kristna församlingar ska alltså sköta vinterhalvåret för att sedan göra vaddå? ska dessa människor fortsätta bo i ett sponsrat hus och fortsätta tigga?? eller ska de också få ”arbeta” av hyra och viss mat som i Umeå tex?

Dagens eko lyssna from 08:00 (Tack för tipset ”Radiolyssnare”!)

Då Migrationsverket är desperat efter utrymmen att trycka in de 100 000 som väntas komma det närmsta året, så kan Sveriges församlingar upplåta sina kyrkor,bönhus och andra för böneaktiviteter lokaler-till de som är med i EU-tiggarna/EUmigranterna som inte omfattas av de rättigheter alla från Syrien har då de kommer hit.

Bara i min egen stad Skellefteå står 21 000 i bostadskö

Enligt uppgifter har vi tagit emot människor i en volym motsvarande 33 nya kommuner på 10 år. Nu förväntas det komma människor under 4 år motsvarande 40 nya kommuner.

Gode män1

brist på gode män2

Man har alltså en LAG som säger att alla ska ha en ”god man”- men brist på ”gode män” sedan länge? Sunt. Man skriker efter ”gode män” överallt i Sverige, och ”ser” redan farhågorna med ersättningen 2000 kr per ”unge”. Att det kommer att riskera oseriösa ” sk onda gode män då? Skiter björnen i skogen!?

Man vädjar till civilsamhället att ta emot ensamkommande, de ska ut på auktion i riktigare svenska hem, än vad ett ”ensamkommandeboende” i kommunal regi kan leverera – hjälp till med integrationen!

HÄR har jag tidigare skrivit om hur man i en del kommuner till och med slår ihop verksamheter som äldreomsorg och boende för ensamkommande för att ensamkommande lite senare kan få praktisera på äldreboendet. Kan det bli mer tydligare än så?!

Arbetsmarknad i asylindustrin blomstrar

Hur ser då ”ensamkommande ungarna” ut?…tex så här ( reportage om Sveriges snabbaste 14 åring)

!! uppdatering 23/6 2015 eftersom tidn gjort en betalvägg!!

SÅ HÄR SER BARNET UT I DEN URSPRUNGLIGA ARTIKELN. eller så HÄR tex i Kalix (åxå dödad artikel nu) Men så HÄR såg bilden ut då jag hittade den på Kalix kommuns web som illustration för ensamkommande.

Nu ser illustrationen ut så HÄR…eller ska vi kalla det för vad det verkligen är? = ”Illusionerna”

Hur ser planen ut för ett av Skellefteås boende för ensamkommande? Särskilt de sista uppräknade föreningsverksamheterna verkar skitfiffiga ur samhällssynpunkt. (länkad artikel där de unga gärningsmännen sysslat med föreningsverksamhet som glatt användes mot Cedvander)

Med ungdomens bästa som utgångspunkt vill Origo erbjuda en trygg, meningsfull och lärorik tid inför nästa steg i livet.

Alla ensamkommande ungdomar har en god man som ska vara ett stöd i asylprocessen, närvara vid möten med olika myndigheter samt ansvara för de ekonomiska frågorna som rör ungdomen. 

Ungdomarna får under sin tid på Origo snabbt komma in i skolan. Ungdomarna läser Imspr-programmet (IntroduktionsprograM SPRåkintrodiuktion) på gymnasiet. Språkinlärning är väldigt viktigt så därför prioriteras läxläsning. Vi försöker också att få in ungdomarna i föreningsverksamhet av olika slag, ex fotboll, taekwondo, boxning mm.

PRO behöver uppgradera sina föreningsverksamheter också....

Skyddsbehövande kvinnor ut- ensamkommande in

*******

*******annat exempel-ett skepp kommer lastat, utan avtal!!

”Barnen stannar inte länge i ankomstkommunerna, utan flyttas till den mottagande kommunen efter bara ett par dagar.
– Det ligger i barnets bästa att inte hinna rota sig för att sedan behöva ryckas upp en ytterligare gång, säger Sophia Öhvall Lindberg” HÄR

*********************

Öht är kommuners självbestämmande ett avslutat kapitel.

********************

organiserade ligor asyl

2011

Nyheter P4 Västerbotten

2009

”Ensamkommandes” telefonräkningar

PRO protesterar mot ”förtätning” av ensamkommandeboende.

– Vi är inte belåtna med den utvecklingen alls och kämpar för att Hamngården ska användas för det den är avsett för. I dag har vi fem–sex Hillerstorpsbor som inte får plats på Hamngården och som får bo på Rosendal i stället och det tycker vi är fel, säger Åke Ask, ordförande i Hillerstorps PRO.

De befarar att förslaget om att sätta upp skiljeväggar kommer fördröja Hamngårdens återgång till enbart äldreboende.

Till pensionärsrådet har man sagt att det skulle vara en tillfällig lösning. När de satt upp väggar finns risken att man sedan säger att det är för kostsamt att ta ner dem, säger Åke Ask.”

rån,sexuellt ofredande, stöld, våld mot polis

Katrineholm obstruerar!

I Katrineholm vägrar kommunen att ta emot fler ensamkommande. S kommunalrådet hänvisar till bostadsbrist och att de redan haft ett stort mottagande.

Katrineholm är en av två kommuner i landet som vägrar skriva under ett mottagningsavtal med Migrationsverket. Kommunalrådet Göran Dahlström (S) säger till Sveriges Radio att organisationen och strukturen på dessa frågor, avseende både barn och vuxna, är under all kritik.

Han hänvisar till att Katrineholm redan tagit emot många asylsökande, vilket han menar borde tas hänsyn till då de “ensamkommande” fördelas. Enligt de nya tvångsreglerna som infördes vid årsskiftet kan dock ingen kommun säga nej till just “ensamkommande”.

Katrineholm har under 2014 tagit emot 24 “ensamkommande”, vilka sedan placerats utanför kommunen på grund av bostadsbrist. Dahlström gör även klart att kommunen inte har några ambitioner att bygga något hem för vård och boende eller utbilda personal.

Det är staten som åtagit sig detta Det är ingen som har frågat oss i Katrineholm vad vi är beredda att göra i den här frågan. Varför viska teckna ett avtal när ett avtal inte har någon betydelse. Vi har inget avtal idag och tar ändå emot så många som vi gör”

*****************

Göran Dahlström, socialdemokrat och Katrineholms starke man, riktar i en debattartikel i Aftonbladet en uppmaning till nye partiledaren Stefan Löfven att ta debatten om problemen med integrationen. Om det inte sker tror han att SD kommer att bli Sveriges tredje största parti i valet 2014.” slut cit

Rätt han fick där Dahlström….

Dahlström fick rätt

Annonser

4 thoughts on “Tiggarna är civilsamhällets ansvar-inte kommunernas

 1. Läste häromdagen en artikel som beskriver hur livet gestaltar sig i en by i Rumänien där framförallt romer bor. Bland mycket annat så framkom det att arbetslösheten var fruktansvärda 70% bland befolkningen. De första romerna kom till Sverige år 1512 och IDAG efter 600 år så är arbetslösheten bland romer c:a 80%. Men som vanligt kommer svepande påståenden om att det är svenskens diskriminering som gör att de inte får arbete och det är säkert vårt fel att situationen ser i stort sett lika ut var än i Europa man vänder sig. Men aningslösa politiker främst i vänsterblocket hävdar att tiggarna är fantastiska ”resurser” och att de snart jobbar på Volvos utvecklingsavdelningar. Fan trot……

  Gilla

 2. Ett tips: Lyssna på webben på Dagens Eko kvart i fem den 14/11. Efter 8 min in i programmet kommer det som handlar om romer som luras hit av landsmän som betalar biljetten åt dem och utnyttjar tiggarna här. Svensk polis och rumänsk polis samarbetar nu. Romerna säger att de inte åkt hit frivilligt och 15 polisanmälningar finns nu om människohandel. EU riktar t.o.m. kritik mot Sverige för att man inte har gjort mer för att utreda människohandeln.

  Gilla

  1. Eftersom vi lever i PKförlamningens tidevarv och en gigantisk naiv godhetsknarkarkvart som kallas Sverige, så är detta inte intressant? Man vill så gärna hålla fast vid sin snuttefilt av ”upplevelser” om att man gör det rätta, att det blivit som en frälsning och man känner kanske för första gången verkligen en mening med livet (OBS GROV svart ironi)

   Det passar inte IN i den bild man målat upp om sin egen godhet och hur omvärlden fungerar -det finns inte ett enda arkiv i pannbenet för att processa annat än våra normer och värderingar ”in sweden we have a system”. Vi är tafatta, naiva och bortcurlade beyond alla ¤%& gränser.

   Gilla

 3. Hej Mexan! Bristen på ”Gode män” till ensamkommande, kan enkelt lösas genom att landsmän, integrerade i Sverige, tar över uppdragen och därmed också får arbete i landet, en win-win-situation. Sannolikt, finns också överhängande risker med denna lösning. Och det förefaller som att arbetskraftsbrist nu finns inom migrationsindustrin, rätta mig om jag har fel!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s