Svar Maria N

Maria N skriver nedan på mitt inlägg ”Inga särrättigheter pga tro”

Maria N
14 november, 2014 kl 07:32
Hej Mexan! Vilka hygienkrav som ställs på personal inom olika yrken är klargjorda innan man söker till vård och omsorg! Och dessa krav, är väl förankrade och syftar till att minimera smitta. Hygienkrav är inte möjliga att förhandla bort, oavsett!

———————————————————————–

Svaret blev så långt att jag gör ett eget inlägg av det;

Rasist och kränkningskortet spelas ut i alla dessa sammanhang. Det gäller verkligen att hålla huvudet kallt och inte backa. För där det backas kommer tusen åter, sedan har vi helt plötsligt andra ”normer” för hur saker ska fungera byggda på religiösa föreställningar istället för evidensbaserad erfarenhet.

Hela idén om tro eller tillhörighet, sexualitet- som FÖRSTA etikett inför mötet med en kund hos tex tandläkarn måste omfamnas EGENTLIGEN! Eller hur? Vi gillar ju olika?

”Hej, Jag är judisk transsexuell ”

–behöver JAG ta del av det då jag ska laga tänder? Är det viktigt för resultatet? Ja- kanske om jag är Judisk transsexuell själv? Inte vet jag?! Men hos tandläkarn går jag inte in med vare sig religiösa eller sexuella föreställningar och där detta skulle lyftas fram skulle jag inte lista mig.

ALLA grupper slåss för sina rättigheter och vi lever i ett samhälle där man på allvar diskuterar jämställdhet ända in på skithuset! och Carin Jämtin var en av de politiker som raggade röster med fagra löften om särskilt borgarråd i Sthlm som skulle gifta sig med RFSL/RFSU och klona bebisen ”Egalia”

På skolor bör det finnas tre sorters omklädningsrum

Är det NÅN som på allvar tror att det är andra förtryckta minoriteters mål och prio i samhället? När transfobiska taskiga medmänniskor/motmänniskor inte förstår att ”toalettapartheid” är det nya svarta och bör lyftas fram?

Å andra sidan kan det ju bli en intressant kulturkrock då en djävligt rättrogen muslim blir nödig och ska dela toa med en kvinna eller hen.

Det finns regler för med vilken fot man ska kliva in först vid toalettbesök som jag antar att inte alla lever upp till men ändå..kvinnor får ju inte be i Moskén bredvid mannen, så att sitta å skita bredvid varandra verkar lite långsökt att uppnå.

Vi lever i ett samhälle där 2008 HBTcertifiering på bla förskolor ses som en av de viktigaste prioriteringarna.

”Pågående och kommande uppdrag i Norrbotten 2008

Just nu pågår hbt-certifiering av Uddens förskola, Fritidsledare i Luleå kommun, BOJ samt av FREDA-mottagningen. Samtliga verksamheter finns i Luleå.

Under våren 2013 fortsätter vi med dessa uppdrag samt startar
certifiering av Socialförvaltningen, Luleå samt av Granitens vårdcentral i Kiruna.”

slut cit

Själv måste jag erkänna mig svårt förtjust i toaskylten på ”Hard rock Café” i Köpenhamn

2014-06-21 11.43.54

Samtidigt som vi slår knut på oss själva i uppfyllandet  ”gilla olika” pekar vi ut dem som är olika och skapar informella och formella särlagar, moraliska och etiska -där utan blygsel på flera nivåer i samhället åsiktsregistreringen är fullt utbyggd och innebär repressalier i form av uteslutningar – förlorade arbeten eller anseenden.

Läs Jussi H Lundell!

"Framtiden ter sig onödig och besvärande (och den kan väl någon annan ta hand 
om så länge vi har vårt på det torra och har hunnit etablera bilden av oss själva
som ”goda” människor)" 

slut cit

Vi är så infernaliskt dumtroende på att politikerna inte skulle ta oss i handen och leda oss mot stupet att vi lallar med som en bräkande fårhop med inbördes hackordning om vem som har den ulligaste pälsen efter rakning…och först vid stupets kant kommer bräkanden – Näääe?! Det var inte hit jag ville och absolut inte ÖVER kanten!!!?”

Kan vi ”vallas” hur långt som helst? av VEM som helst?

 giphy

 

 

 

3 thoughts on “Svar Maria N

  1. ”Det som händer nu är oåterkalleligt. Det som följer blir en rysare utan slut. Det är vårt land, våra barns framtid och tryggheten som låg som ett löfte inbäddat i den välfärd som våra föräldrar och deras föräldrar slet ihop som nu är på väg att kasseras. Så fantastiskt storslagna och i framkant av allt progressivt tänkande verkar vi svenskar ha blivit, att vi också närmast okritiskt lyssnar på instruktionerna ovanifrån och godtroget sluter upp i undergångsmarschen. I allt annat än normkritisk takt tar vi våra genusförvirrade barn i händerna och går rakryggat mot avgrundens kant.

   För vad? För vem?”
   Jussi H Lundell

   Gilla

 1. Hejja Mexan!! Du har rätt.. hur långt ska allt detta gå?
  Fasn.. var å varannan har jämt så jäkla fullt upp med att vara / bli ”kränkta” hela tiden… så ibland undrar jag om de inte missar lite av poängen med livet: Att leva! (För DET är väl åtminstone inte SÅ himla komplicerat?)

  😀

  Trevlig helg å kram på dig!!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s