Asylbubblan spricker – Big Bang inom kort

HÄR

”– Just nu är 80 av de drygt 200 eleverna här nyanlända, berättar Jan Ulvforsen. I en av förstaklasserna är det faktiskt hälften. Tyvärr misslyckades vi med rekryteringen av personal efter sommaren så nu går vi runt på obehöriga.” (…eeeh..jaha, jomen såatte #pisa någon?..)

****

”Var tionde invånare nyanländ

Det gamla hotellet är en av tre nya asylboenden som Migrationsverket handlat upp i kommunen. Så fort lokalerna är besiktigade kan det när som helst dyka upp 500 asylsökande till i Filipstad. Var tionde invånare kommer då att vara nyanländ och Jan Ulvforsen har inte en aning om hur han ska få ihop det.

Tänk dig att Stockholm på kort tid skulle ta emot nästan 100.000 människor, säger han. Det är de proportionerna vi jobbar med om man jämför.”
slut cit Svt-artikel

Migrationsverket ska presentera ny prognos idag, och de söker med ”ljus och lykta” efter lokaler heter det.

Här i Västerbotten har vi en massa små söta eller större bönhus som inte används så ofta, nog kan de eventuella användarna av dessa stå tillbaka och öppna sina hjärtan för de humanitära behoven? Förresten har vi ”Folkets hus” på en massa ställen både i stan och på andra orter runt Skellefteå.

Det finns MASSOR av ”Folkets hus” över HELA landet alltså! Tänk att äntligen använda dem på ett sätt som gör skäl för namnet!

Sätt SSU att arbeta fram och om dem till funktionsdugliga asylmottagningar! Finns det hjärterum finns det stjärterum, och de ideologiskt största ”humanitära rummet” finns ju hos SSU, särskilt kring ”Folkets hus” funktioner.

PRO har väl lokaler också? Våra gamlingar är ju så bortskrämda, jag menar bortskämda, så de kan backa. Tänk på hur många äldre som bor i stora fina hus, redan betalade oftast, en del flerrumshus bebos av bara en gamling. Ska vi ha det så??

Våra bilar kan stå utomhus– garagen är ju oftast varmbonade och kan förmodligen med några enklare omfixningar funka som tillfälliga bostäder och tänk så många ”tillfixningsjobb” det skulle genera. När vi nu ska sysselsätta och hitta bostäder till andra EUmigranter, parallellt med att tillfredsställa de asylsökandes behov, så vore det ju perfekta jobb? Psykvården inte minst måste stärkas upp, fast den är ju redan välutbyggd välfungerande och stark?

Bara vi ”känner” tillräckligt mycket så kan vi ta resten med en klackspark liksom, det ordnar sig med tiden. Nejdu, Nu är det bara att leverera Löfvén! Bostäder och jobb till alla tiggare/EUmigranter- skola,vård omsorg,tandvård och socialbidrag gratis eller för den obligatoriska 50 lappen tills de kan komma i Svea rikes tjänst som skattebetalare. Likaledes med de dryga 100 000 per år som kommer. Frågor på de´?

Tiggeriets utbredning 2014 07

Tiggeriets utbredning 2014 07

prognos22/4 2014 skrev jag DETTA

Det går fort nu...

3 thoughts on “Asylbubblan spricker – Big Bang inom kort

 1. Vad gör man för att få detta att fungera? Man ökar uttaget från biståndssystemet såklart!
  Snart dags för ett Luciabeslut?

  Jag begriper inte alla träskallar som påstår att Sverige skulle bryta mot FN-konventioner och EU-direktiv? Om så är fallet så bryter alla andra länder i Europa mot dessa, borde vi inte ha hört talas om det då?
  Varför sprider man sådana lögner? Vem vinner på det? Surdegstalibanerna på Södermalm?

  Gilla

 2. Reblogga detta på hexanmexan och kommenterade:

  Så ordnar vi boenden snabbt! Lokaler finns! Bönhus och folkets hus- finns massor i hela Sverige….hm…fast mest bönhus här uppe kanske. Hälften, om inte fler, av kyrkorna kan byggas om till Moskéer o evakueringsboenden

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s