140 tandläkare/läkare/arkitekter i misär i Sverige

Vi har ju kunnat ta del av att över 50 dömda läkare fått behålla sina arbeten och samtidigt sitter 140 tandläkare,läkare och arkitekter fast på asylboendet ”Fliken” enligt Lotta Grönings rapport.

Hur många larm ska behövas? Föreståndaren för boendet säger att de gör så gott de kan- folk blir besvikna, de har kontakt mellan varandra och olika mottagningar, och det är ”orättvist” – upplevs det som- att vissa ”kommer ut i arbetslivet efter 3 månader, andra efter 10 månader, ytterliga andra efter 1,5 år! (ngt som inga andra svenskar ”sitter fast” i??..)<–min kommentar

73 000 flyktingar ”fast i systemet” utan att ha fått jobb säger föreståndaren, och det står med ens klart att löften/föreställningen om vårt land stämmer väldigt illa med verkligheten och det är något dessa människor som kommer snabbt får erfara.

HÄR

”- Jag ångrar att jag åkte till Sverige, det är som att befinna sig i helvetet, säger tandläkaren Mohammed Qlsum från Syrien.”

Okey? Bra, då fick jag det klart för mig också-check. Krigets fasor är en skrattmatch jämfört med det ”orättvisa” och cit Lotta Gröning ”ovärdiga förhållandena” på asylmottagningarna runt om i landet, eller vaddå?

Jag förstår att artikeln kan vara menad att fungera som ”tycksyndom”-reportage, men den kan också fungera kontraproduktivt iom att de flyktingar som framställs som skyddsvärda är vuxna starka högutbildade män som rest genom flera länder innan de kom hit, som redan flyttat sin närmaste familj från krigsområden till säkerhet i tex Turkiet, men som lovats guld gröna skogar rökelse myrra mjölk, honung och ännu mer gröna skogar, av de flyktingsmugglare som de förmodligen betalat stora summor till för att få komma hit.

Alternativt ska vi förstå att det är de här som är ”vinstlotterna” som Reinfeldt talat sig varm om- de som vårt samhälle lider brist av- de som skall styra upp både förutspådd demografikatastrof, välfärd allmän hälsa och rikedom om man tolkar-”De är vana att jobba 14 timmar/dag och sitter helt overksamma på asylmottagningarna.”

Kan man kalla dem eller smugglarna riskkapitalister för övrigt, eller?? Risktagare är de iaf, och landet långt bort i nord som lovar ALLA från Syrien permanent uppehållstillstånd lockar som en lampa i mörkret för en mal, men bara dem som har resurser. De riktiga ”riskkapitalisterna” är Sveriges nuvarande befolkning som kastar in skattepengar i ett svart hål utan möjlighet att sluta med det.

Migrationspolitiken är havererad berättar Gröning, och javisst är den det, Foliehattarna som utdelats till kritiker av densamma har ju varit och är frikostigt utdelade. Jag skulle vilja påstå att hela #¤%& ríksdan är inrullade i folie. Som ett gäng jättekebaber på ”Nanonano”-möte i en parallellverklighet utan förankring eller kontakt med sina egna medborgare.

ALLA som är läskunniga och har mattekunskaper på lågstadienivå klarar att räkna ut att behovet inte funkar logistikmässigt och att utarmning/torftighet i mottagandet är ofrånkomligt.

Värdesäkring på insatserna blir obefintlig. Det är behjärtansvärt att höra när alla inblandade säger att de gör så gott de kan men att det inte räcker- svaret är ju då självklart att MINSKA inflödet för att hinna arbeta undan den ”förstoppning” som är verklighet i ”systemet”.

Annars är det bara expropriering av Svenska folkets sommarbostäder som återstår i kombination med inventering av Bostadsverket och andra myndigheter som kan samköra hur stor kvadratyta människor som är folkbokförda på samma adress har i förhållande till ”behov”

– Just nu är det en stor utmaning att hitta nya asylboenden, som det är idag går migrationsverket back cirka 800-900 platser varje vecka, säger Mats Johansson, enhetschef migrationsverket i Norrköping.

”Just nu” ?? behovet av skydd i världen för flyktingar är ju väderbeständigt, det finns HELA tiden, inte bara just nu.

Det behövs 900 platser per vecka. Det motsvarar sex asylboenden i veckan. Av dagens 73 000 asylsökande i Sverige, finns 2 800 i Sörmland och 2 400 i Östergötland och de blir ständigt fler.

Finländska Migrationsverket uppger att antalet asylsökande har ökat under augusti och september. Totalt 759. Sveriges siffra landar på 18.851, en volym som är nästan 25 gånger (24,8) större än Finlands. Vi är båda med i EU och borde lyda under samma regelverk. Viktat efter landets storlek, befolkningsmässigt, borde vi ta emot högst 37% av asylsökande som kommer till norden. Verkligheten är att vi tar emot 75% ! Emotser en förklaring av nye migrationsministern. Källa: slut cit

Samtidigt ska vi förfasa oss över ”bortskämda” åldringar i Sverige som vill duscha varje dag? eller har de rätt att duscha vaje dag? vad är skäligt?  varför kan de inte duscha varje dag?

De som eventuellt skulle kunna ”berika” oss- dvs som bidrar till samhället som dessa läkare/tandläkare/arkitekter kan vi ju inte ens ta hand om och sätta i arbete!! så allt som vår förra regering pumpat ut liksom nuvarande är plakatretorik och det största sveket i hela vår historia där de dessutom skyddat sig från all tänkbar kritik eftersom den enkla lösningen är att ”öppna våra hjärtan” samt pådyvla de som skriker ”Kejsaren är naken” skuld, skam och rasiststämpel T.om lokalpolitiker ute i kommunerna som slår larm får epiteten ”Främlingsfientliga” när de endast ger fakta på hur det ser ut? Helt djävla magiskt på min ära.

Åsa Eriksson (S) är kommunalråd i Norbergs kommun hon är medveten om situationen på de
asylboenden som finns i kommunen.- Norberg har under de senaste sex månaderna vädjat i
desperation till Migrationsverket att de inte ska upphandla fler boenden i kommunen,
men det har inte hjälpt.
Jag har skrivit brev till regeringen Reinfeldt och migrationsminister Tobias Billström om
att vi inte klarar mer, säger hon.
- Jag har inte fått några svar utan snarare har vi setts som främlingsfientliga

 

#korthus någon?

Eller om man så vill, en travestering av Romsons senaste ”fläskängel” som flyglevererades genom hennes mun häromdan: ”Sandslott”.

Vem/vilka skulle gå ut och tro sig förstärka sitt eget varumärke med ett sådant löfte?!

Romsons sandslott

 

Maja before supporting 6;e mannen om MP

Feedjit, där man ser vad bloggläsare läst är en guldgruva när man glömt vad man skrivit =) Tack kära bloggläsare för det

6 thoughts on “140 tandläkare/läkare/arkitekter i misär i Sverige

 1. Hej Mexan! Vilka kompetenser de asylsökande har, spelar väl ingen roll under tiden de söker asyl i vårt land. När de beviljats uppehållstillstånd, måste givetvis den tidigare utbildningen ekvivaleras, jämföras med vår utbildning till läkare och tandläkare. Men detta räcker inte. Också läkare och tandläkare måste kunna kommunicera med sina kunder (patienter) och många av de asylsökande, behärskar endast knapphändig engelska. Slutligen, är tyvärr många av våra nyanlända papperslösa och hur i all världen ska de bevisa sin utbildning?

  Gilla

  1. Tror det var Arnstberg som myntade något i stil med ”att det verkar som om man tror att det finns en app man kan ladda ner för integration”.
   Den förenklade svartvita bilden av att alla ska in direkt i jobb utan att passera gå, och att man iom detta åxå får en integration och liksom kan lära sig språket på vägen som ett slags ”cykel på köpet” ger ju vissa trösklar som kan verka oöverstigliga, men för bövelen! Alla måste få en chans och det är väl bara spännande med alternativa kommunikationsvägar??

   Själv har jag använt en teckning och gick fräckt in till läkaren i deras bås på akuten och visade VAR på kroppen JAG KRÄVDE att min brukare skulle röntgas. OM jag inte gjort det plus moms, dvs flera andra ageranden under mitt ofrivilliga 14 timmars pass varav 10 timmar utan mat- så skulle situationen för brukaren varit annorlunda.

   JAG tänker på Ingrid 87, som på Västerbottensbondska ska uttrycka sig över sitt mående till någon med bristande svenska och språkförståelse och denne dessutom skulle vara utan anhöriga på plats?

   Vi kan lägga alla våra ”krav” på validering åt sidan efter en viss tid, vi kan väl inte KRÄVA av flyktingar att de ska kunna ha dokument som bevisar deras yrkeskompetens? De har ju flytt (sade Samarien)
   I vårt samhälle HAR vi ju redan ett visst svinn på patienter och en del vårdskador
   ****
   ****
   För övrigt tycker jag att alla borde läsa ”Invandring och mörkläggning”

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s