Häxan spådde lite rätt

Sveriges vice statsminister! Åsså fanns det folk som gnällde över Björn Söders talmansutnämning

HÄR

Ardalan Shekarabi, fifflaren från SSU Uppsala blir ”Civilminister” och floskelsprutan Aida Hadzialic blir ”Gymnasie-kunskapslyftminister”.

ATT de skulle hamna vid köttgrytan var givet, vilket jag skrev om den 30/6 HÄR

Vilka blev det mer då? Jo…

Margot W– utrikesminister

Ibrahim Baylan har åxå fifflat sig upp i smöret. Men det lönar sig. Nuvarande titel; ”Energiminster”  han lurade bl.a. till sig sin plats i SSU:s förbundsstyrelse genom bidragsfusk. Baylan blev ordförande för SSU-kretsen i Umeå 1997. Samma år valdes han in i förbundsstyrelsen efter en hård strid mellan vänster- och högerfalangen i Umeå, där Baylan var högerns kandidat. I en omröstning om vilka som skulle bli kretsens ombud till SSU-kongressen vann vänstersidan, men efter att ha blåst upp medlemstalen och ha en ny för vänsterfalangen ”dold omröstning”, segrade Baylan ändå.

Flashback 2005

”Shekarabi, Baylan, Sahlin, Rosengren listan kan göras lång på S-folk som öppet har visat sitt förakt för folket, fuskat och ljugit men i Svenska makthegemonin så behöver de inte ta ansvar för vad de gör. Mona är tillbaka, Rosengren har toppjobb, Shekarabi vägrar avgå, Baylan ja du ser var det barkar va?
Nu senast ska till och med Byggnads demonstrera mot att utländska byggbolag ska få ta jobb i Sverige. Att Svenska byggbolag jobbar i Tyskland på samma sätt talas det tyst om, det gäller att skydda sin egen marknad, inte som Byggnads så hycklande säger att se till att Lettiska byggarbetare får bättre villkor, tvi vale vilka människor.”-

-”I alla politiska system, som varat en längre tid, exempelvis mer än två eller tre mandatperioder, finns alltid risken att pampvälde uppstår. Det har främst samband med politiska system, för vilket högre tjänster inom de offentliga förvaltningarna konsekvent besätts av personligheter, vars främsta merit är att tillhöra ”partiet”.

Socialdemokratin har, på liknande sätt som i de kommunistiska/socialistiska länderna, haft trekvarts sekel på sig att bygga upp infiltreringen av det egna folket på väsentliga poster i hela samhället. När en enpartistat av socialistiskt snitt haft en lång sådan tradition bakom sig, känns skyddet av likatänkande så säkert att tendensen att utnyttja systemet för egen vinning ökar.

Såväl de varma köttgrytorna som finesserna på toppen (alla syltburkar vilkas lock makten kan öppna), är svåra att motstå. Ytterändarna på den politiska skalan, högerdiktaturer resp. socialistiskt inriktade stater utgör den största risken. Socialdemokratin i Sverige som, utan att direkt kunna betraktas som diktatur med våld som maktverktyg, uppvisar trots detta klara tecken på maktfullkomlighet med politrukkaraktär i det fördolda. ”

slut cit FB

Så har vi då nye ”Bostads- och stadsutvecklingsminister” Mehmet Kaplan . Nu har vi alltså en minister i en Svensk regering som tillsammans med Rashid Musa försvarat Jihadistresor! Nedan; Helle Klein i trans och gullig freudiansk felsägning.

helle klein

 

Remember ”Ship to Gaza” ? med bl.a författaren Henning Mankell, musikern Dror Feiler, läkaren Victoria Strand, religionshistorikern Mattias Gardell, idéhistorikern Edda Manga och riksdagsmannen Mehmet Güner Kaplan

Så sent som i Juli i år var den då blivande ”bostads-och stadsutvecklingsministern” talare på en anti-israelisk demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm, i talet manade han till kamp för att befria Jerusalem.

Mehmet Kaplan är praktiserande muslim och har tidigare varit bland annat presstalesman för Sveriges muslimska råd (2005–2006) och ordförande i Sveriges Unga Muslimer (SUM) (2000–2002) samt dess sekreterare (1996–2000).

Kaplan var mycket aktiv i debatten kring Muhammedbilderna i Jyllands-Posten 2006

Miljöpartisten Mehmet Kaplan är den som är ”mest” muslim av de två. För honom är islam en naturlig del av vardagen. Han vill att alla religioner ska få vara en del av det svenska samhället, och arbetar för att människor fritt ska få utöva sin religion.

Citat:
”Däremot är nidbilder som i fallet Jyllands-Posten en provokation och inget skydd för yttrandefriheten.”
Kaplans svar på fråga om muhammedkarikatyrerna på Svt´s websida

****

”Om någon ville förbjuda ett visst klädesplagg, till exempel sjalen, så tror jag att det skulle skapa ett stort utanförskap. Det skulle jag som muslim ha väldigt svårt att acceptera”
Kaplan om förbud av slöja i DN”

slut citat

Alice Bah -Kunke ny ” kultur- och demokratiminister”

”Som generaldirektör för Ungdomsstyrelsen är hon ytterst ansvarig för de bidrag som delats ut till exempelvis extremistassocierade projekt såsom islamofobi.nu (Hussein Hammad). ”

HÄR har jag skrivit om ungdomsstyrelsen

Hej Ungdomsstyrelsen! Hur vore det om ni gjorde er egen research innan ni betalar ut bidrag till jihadisthyllande extremistiska böghatande antisemiter IGEN?!!
__________________
Återigen, det finns ett flertal muslimska debattörer och journalister (Hanna Gadban, Sara Mohammad, Dilsa Demirbag-Sten, Nalin Pekgül, Salam Karam, Nima Dervish, Nima Gholam Ali Pour, Amun Abdullahi, Evin Rubar etc.) som uttalar sig med kraft mot islamisterna.
Om man t.ex. vill förstå den svenska vänsterns vurm för islamister reder Dilsa Demirbag Sten och Per Bauhn ut begreppen på ett utmärkt sätt i boken ”Till frihetens försvar : en kritik av den normativa multikulturalismen”. De ger också en intressant bild av hur den samtida islamismen växte fram.
http://www.bokus.com/bok/97891130317…kulturalismen/
Nu har ju även Nalin och Cheko Pekgül som ovant nämnts kommit ut med en bok om islamister i Sverige. Den fick en recession i DN men inte mycket mer uppmärksamhet. Vad tror du att det beror på?
http://www.dn.se/ledare/signerat/fan…med-identitet/Jag som gräver en hel del om islamisterna ser dessutom ständigt kommentarer från muslimer som ifrågasätter och kritiserar islamister och extremister i sociala medier. I diskussionen mellan Rashid Musa och Torbjörn Jerlerup skriver t.ex. en muslimsk kille:

************

Citat:
Nando Basic
Torbjörn Jerlerup har ju helt rätt. Rashid, du pratar om föreställningen om att man inte får kritisera islam/muslimer, ändå polisanmäler ni en journalist som gett en mycket riktig beskrivning av en hel del saker.

Det är du, som i egenskap av en representant för det muslimsk civilsamhället, som inte gjort ditt jobb i att tydligt ta avstånd från islamism. Jag är själv muslim och förstår inte riktigt detta med att betoning på problemet med islamism skulle vara något islamofobiskt.
https://www.facebook.com/rashid.musa…52520491840049

****************

Det var också en muslimsk kille som skrev i tråden tidigare och hjälpte till med översättningar. Annars är nog den här tråden, trots en viss uppmärksamhet, rätt smal så det är inte direkt konstigt att det inte finns muslimer som debatterar här. Det är trots allt en begränsad skara medie- och politikintresserade som följer debatterna om t.ex. Rashid Musa och Ivar Arpi.

De flesta i min omgivning, både etniskt svenska och utrikesfödda (inkl.muslimer), är helt oinsatta i de här frågorna.

 

Den som känner muslimer kan ju t.ex. fråga runt om de A. vet vem Rashid Musa är och B. vad de anser om ISIS, niqabister och särlagstiftning. Jag som känner en hel del muslimer kan konstatera att på A svarare de ”vet inte” och på B svarar de ”extremism”.Det enda man kan göra är att fortsätta upplysa okunniga/ointresserade/naiva politiker och medier om vilka islamister de har valt att samarbeta med och därmed givit monopol på rollen att representera Sveriges muslimer.
slut citat flashback
Avslutningsvis ”Anybodys” krispiga blogg där slutorden fick mig att fnittra hysteriskt:

”Vi har i sanning en spännande tid framför oss och med Åsa Romson som vice statsminister ska jag .. varje kväll innan jag somnar .. be innerligt och uppriktigt för att Stefan Löfvens hälsa ska stå honom bi under hela regeringsperioden.”

slut cit ”Anybody”

7 thoughts on “Häxan spådde lite rätt

 1. Kanske det är med svenska muslimer som med svenska ”ickemuslimer”: de mest högljudda är de som får synas trots att det inte representerar alla eller ens ”de flesta”.
  Finns det mellanmjölksmuslimer?

  Visst har vi ett generöst och bra system där Mona och Gudrun får mången ”andra chans”.

  Tänk att vi har så få ministertitlar som är ”fasta”. Ett ganska konstigt system.

  Liked by 1 person

 2. Är förundrad över att ”tredje statsmakten” inte alls granskar den spretiga regeringskonstellationen! Vilka politiker vill vi medborgare ha? Jag får intrycket av att Löfven fått många Nej tack vid bildandet, men vad vet jag?

  Liked by 1 person

  1. En pytt i panna med både genus och islamcertifierade styrkort, blir en intressant men illasmakande anrättning. Vem minns inte Centerns Mahmoud Aldebes kravlista?

   *En moské i varje stad eller kommun.
   *Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet.
   *Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.
   *Att integrera islam i svenska skolor.Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna.
   *Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
   *Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.
   *Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.
   *Muslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.
   * Muslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.
   *Två timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden. Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.
   *Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.
   *Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan
   i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.
   *Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer.

   Brevet i original

   Hur reagerade media på detta? och sossarna?

   I sitt brev skriver Aldebe att muslimer ”betraktar den egna religionen snarare som ett sätt att leva än ett trossystem”.

   ”Muslimska minoriteten kritiserar den snäva definitionen av religion som ligger till grund för den svenska religionsfrihetslagstiftningen. Det behövs särlagstiftning när det gäller godkännande av muslimska minoriteten. Med ett sådant godkännande kan vi begära rättelse av svenska familjerätten för att anpassa den islam.” slut citat

   Etablerade partier har ingen aning om vad de släpper in i maktens korridorer och det skulle vara intressant att höra vad ”gammelsossar” tycker om sitt partis utveckling. =/

   Gilla

   1. ”Kräver”,”Kräver”,”Kräver”.
    Vilka alla tiders jättetrevliga helyllepojkar.

    Undrar om de skulle bli ledsna om de inte fick igenom de där sakerna de så generöst inkluderat för judar. (Det står inget om antisemitism, ser jag.)

    Imamutbildning är väl inte konstigare än diverse genusflum, så kör på, bara!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s