"Åkesson ljuger om åldringsvård och svält"

Äldre svälter

 

Nu betonar överläkaren som jobbar på Umeå universitet att svält i äldrevården främst beror på övermedicinering och okunskap, ej migrationspolitikens kostnader.

På TV satt en annan farbror i soffan och poängterade att åldringssvälten har existerat och uppmärksammats de senaste tio åren och därmed kan man inte säga att den beror på dagens migrationspolitik typ..men regeringen ´har nu har upptäckt det och ska vidta åtgärder”. Ska man skratta eller gråta?

Ullenhag hade iaf enligt egen utsago stöd av” läkare efter läkare som sade att det inte är sant att äldre svälter i Sverige”– ”Ska man ställa judar mot äldreomsorgen” frågar programledaren. Åkesson sopade banan med Ullenhag. Idag också.

Man kan f.ö undra vad Ullenhag och Migrationsverket ska ta till för åtgärder mot alla trilskande osolidariska ev rasistiska kommuner?

Morrötterna verkar iaf tagit slut..

Menar de politiker vi har– att det ena inte ställs mot det andra? att inga prioriteringar görs? Det är mycket indragningar och planerade indragningar av ambulanser över landet.

2007

Överlastade kommuner klarar inte barnen

Enbart var tjugonde kommun har avtal om att ta emot ensamma minderåriga asylsökande. Hård press i det övriga asylsystemet anges som orsak.http://www.hn.se/m_standard.php?id=6…delning_2=170&  <—OBS-död länk. tur flashback sparar.– Det är en väldigt sorglig situation, säger utredare Gigi Isacsson vid Sveriges Kommuner och Landsting och medger utan omsvep att nyordningen sedan den 1 juli 2006 fungerar ”mycket dåligt”.
Men då trodde alla att uppgiften handlade om att ta omhand omkring 150 minderåriga om året. I år räknar Migrationsverket med 1200.


I dag finns 715 så kallade ensamkommande flyktingbarn – i huvudsak pojkar i övre tonåren – inskrivna i Migrationsverkets system. De ska alla inom några dagar från ankomsten tas omhand i en kommun, helst i ett för ändamålet anpassat gruppboende, är det tänkt.

Myndigheterna pressas av den snabbt ökande mängden asyl- sökande i Sverige. I år väntas nästan dubbelt så många söka asyl som i fjol, eller närmare 40000. Det bedöms leda till ett behov av 30000 kommunplatser för dem som får uppehållstillstånd.

Totalt har 225 kommuner tecknat avtal om att ta emot migranter och flyktingar 2007. Men bara 19 kommuner har åtagit sig att ta emot ensamma minderåriga. Hela 80 kommuner har sagt nej.
Ronnie Magnusson vid Migrationsverket har uppdraget att övertyga de återstående 191 om att ta emot något eller några barn.

Visserligen har han ordnat 73 platser som ska öppnas under perioden fram till mitten av april för de 270 som väntar, men hela tiden fylls köerna på bakifrån. Utöver de som skrivit avtal driver enbart tio kommuner aktivt ärenden om att skapa nya platser.

– Jag hör två generella argument: Vår socialtjänst är för hårt ansträngd, eller Vi har precis åtagit oss att ta emot fler nyanlända familjer och vuxna, säger Magnusson.

Genomförandet har också plågats av dålig timing. Lagändringen infördes med kort varsel när asylsystemet tyngdes av fjolårets tillfälliga utlänningslag. Och i sommar läggs Integrationsverket ned, vilket lär innebära nya administrativa prövningar.
Nuvarande eskalerande situation i den svenska asylpolitiken som hotar att spräcka kommuners och statens budget så det smäller om det!” slut cit

Ovanstående var alltså 2007. Försök inte ens inbilla mig eller någon annan att det ansträngda läget redan då, blivit mindre ansträngt nu. Att prioriteringar inte existerar eller måste existera i en välfärd som inte kan behållas enligt den standard vi är vana med. Det sistnämnda kräver att medborgarna ingår i ett nätverk av sammanhållning där var och en är beredd att betala skatt till det allmänna. Det är grunden för välfärd öht. All inkomst mellan 1/1 t.om den 15/7 ALL- går till det ”allmänna”= 6,5 månads inkomster!!

Det är MINA pengar som JAG jobbat ihop men jag ”köper” skattesystemet av gammal vana och moralisk etisk grund och hävd. Men sluta tro att jag inte kan tänka själv!

Den ”känsloknapp” som trycks på av Ullenhag som ett ivrigt barn vid hissen, är utsliten och har fastnat! ALLA är lika goda kålsupare i denna soppa av de etablerade partierna, som man bäddar får man ligga. Ni får inte ligga i år.

Det cit ovan vittnesmålet om ” nyordningen sedan den 1 juli 2006 (som) fungerar ” mycket dåligt”.
Men då trodde alla att uppgiften handlade om att ta omhand omkring 150 minderåriga om året. I år räknar Migrationsverket med 1200-
talar för sig själv i sin rena enkla framställning. Den kan inte misstolkas eller göras om. Det ÄR.

För helt plötsligt!Åkesson tar i detta, då UPPHÖR behovet av fler händer i vården ?  då handlar det inte om resurser längre, utan om okunskap och övermedicinering. Det är ju tamejfan helt överjordiskt och då passar nedanstående citat från en annan uppmärksam medborgare;

"SD är magiskt för när de tar upp en fråga försvinner problemet...
Om vi anser att vi ex. har miljöproblem så kan vi be SD driva den frågan
så hux flux är problemen lösta, fantastiskt :-)"

 

äldre svälter Jan Björklund

Annonser

5 thoughts on “"Åkesson ljuger om åldringsvård och svält"

  1. Jag gillar Björklund, och jag gillade Sabuni. Jag gillar våra lokala FP´representanter, men Arnholm är en katastrof liksom Ullenhag.

   Dumpen på FP och Björklund satte jag för att visa att åldringssvälten är ett ämne många politiker ”ömmat” för -varje valår iaf, men när varannan åldring är undernärd och cit Dr Gustafsson ”15 000 svälter ihjäl” finns ju anledning att påpeka att det FINNS ställningstaganden man MÅSTE göra, som kanske inte är så behagliga.

   Det är provocerande att ALLA politiker utom Åkesson låtsats som om inga som helst begränsningar i vår nationalekonomi finns. Att Reinfeldt förvånat ”upptäcker” hålet i fickan på guldbyxorna några veckor före valet och puttar den ruttna potatisen i knät på de rödgröna är smart, för de kommer inte att kunna leverera annat än pungsvålshåret på det valfläsk som redan är intecknat.

   ”Allt åt alla” -all makt åt folket-folket, som samtidigt ska hindra lönedumpning, får ett S som ska höja skatten med 60 miljarder att deala/spela ut mot folket. Ett MP som ska ”stimulera” fram tunnelbanor från byar i inlandet att pendla med till sina arbeten, talar i tungor och äger den enda sanna tempen i arslet på moder jord, ett V som klassar småföretagare och valmöjligheter som våld mot kollektivet och ett växande gatuparlament som stöds av en kulturelit med media som plattform.

   Gilla

 1. Mexan…

  Nog minns du väl, att Yngve Gustafsson i våras visade sina kort, när vålds- och gapvänstern iscensatte och orkestrerade s.k. ”spontana” protester mot att Åkesson besökte arbetsplatser bl.a. inom landstinget? Yngve Gustafsson krävde bl.a. yrkesförbud för sverigedemokrater.

  ”Vårdpersonalen som protesterade vid Geriatriskt centrum den 12 mars hävdar att Sverigedemokraternas politik är oförenlig med ”vårdens grundläggande värderingar”.

  Överläkare Yngve Gustafson instämmer i det. Det är oförenligt med läkaretiken att hysa sverige­demokratiska värderingar, säger han. Man borde inte kunna vara läkare och sverigedemokrat.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5826253

  http://www.dn.se/valet-2014/sds-offensiv-leder-till-protester-pa-sjukhus-och-i-skolor/

  Liked by 1 person

  1. Tack snälla, det visste jag faktiskt inte!
   Har läst i förbifarten att det var nån läkare i Umeå som obstruerade, men kollade inte in exakt vem det var då.

   Då finns det ju en svårt oantastligt tydlig agenda. Synd på en sån rar Obelixärta=)

   Vad värre är: får ev äldre SD anhängare samma vård som andra av en sådan läkare?
   hashtag big f-ing time = ETIK… =//

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s