Skatteverket, loppis och festivaler…

Det är skillnad på skit å pannkaka…

HÄR ang intäkter från tex loppis

Avlagda barnkläder, kantareller eller hemvirkade grytlappar. Att sälja på loppis är ett populärt sätt att få in extra pengar. Men det finns en gräns för hur mycket man får sälja utan att betala skatt.

– Huvudprincipen är – tjänar du pengar är det skattepliktigt, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Gränsen är dock ganska väl tilltagen så länge det handlar om privatpersoner som säljer sina egna saker.

– Har man till exempel garderobsrensning och säljer saker man inte vill ha får man göra vinst på upp till 50 000 kronor utan att det är skattepliktigt”

HÄR ang 16:e ”Eritrean-festival” på Järvafältet i Stockholm.

”Här på Järvafältet och på folkparken Eggeby Gård i nordvästra Stockholm tjänar den eritreanska regimen miljontals kronor genom att anordna festivaler.–Inne på festivalområdet sker alla köp utan kvitton–

Enligt Yoseph Yohannes kommer det cirka 14 000 besökare till festivalen på de fyra dagar som festivalen pågår.

Alla betalar inte, men säg åtminstone att 5 000 betalar. Det blir 2 miljoner kronor bara i inträde. Sen kommer all försäljning på det. Det är klart att regimen i Eritrea drar in åtskilliga miljoner på alla festivaler, det är deras affärsstrategi”

Eritrianer i Sverige betalar redan skatt på 2 procent av bruttoinkomsten till Eritrea

”I Sverige finns drygt 10 000 personer födda i Eritrea. Om alla dessa skulle betala skatten till diktaturen i hemlandet rör det sig sannolikt om tiotals miljoner kronor. Utöver det finns ca 5 000 invånare i Sverige där en eller båda föräldrarna är födda i Eritrea. Hur många som vågar avstå från att betala skatten vet vi inte.

FN-rapporten berättar detaljerat om hur Eritreas skatteindrivning i Sverige går till och namnger också tjänstemän vid Eritreas ambassad i Stockholm som ansvarar för verksamheten och andra ledande personer i finansieringsarbetet”

cit motion

Stockholm den 4 oktober 2011
Fredrik Malm (FP)

Livat var det utanför åxå…

Regeringen måste stoppa detta

Gravid-nekades socialbidrag

Okey att semestra med socialbidrag i Eritrea

Flykting fick rätt till bidrag för semesterresa till hemlandet

Jag har inte sett någon uppföljning på vare sig ovanstående eller nedanstående artiklar? Kan någon svara på var det brister? på vad det är för fel på vårt lands styre som tillåter detta skattesvinn? 

Sossarna kan inte skydda folkhemstanken längre, det gamla gardet är för få och entrismen har gjort att de i partiet som fattat vart det barkar inte mäktar med att göra motstånd, för visst fattar man att tanken med solidarisk skatt för välfärd är ett minne blott med den mängd människor som nu väller in över våra gränser?

Bert är som en kackerlacka -skicklig på det han gör därför att pengar är en stark motivator och kassakistan till synes oändlig- han anpassar sig och simmar mot det mest syrerika vattnet.

Anpassningsbarhet är honnörsordet annars är du rökt i framtidens Sverige. Tiggarna kommer att ändra hudfärg. En hel del entreprenörer i asylindustrin gör sina försök men få kan mäta sig med Berts ”IKEA” strategi- en billig asylförläggning i varje vrå av Sverige. Förr dansbandskung- nu Asylkung. Betalar gör vi.

Varför vi i längden ska betala skatt öht är frågan? att den svenska skattemoralen ska vara ledordet framledes kan vi fetglömma. Se bara på tex Möllan i Malmö, som tex Timbuktu hyllar för att ”ordna samhällsordningen själva” utan statens inblandning” dvs slavlöner å 16-18 tim arbetsdag för illegala, grov kriminalitet och lysande affärer.

En del poliser kan komma att-pga ekonomi – lockas att ta emot mutor för att lämna buset ifred?

Polisen backar för buset, politiker skor sig, därför att pengar är en stark motivator- dessutom pratar de i nattmössan efter ideologier som de försöker klämma in verkligheten i.

I Norr finns fortfarande en bred uppslutning för socialdemokraterna. Ända tills avstånden krymper i vårt avlånga land och det går fort nu.

Pengar är en stark motivator även för mig, och jag vill ha valuta för dem när de tvångstas.

Norrlandsparti någon medans tid är???

Skattefridagen 2014 inföll den 16/7

Alice Teodorescu

flyktingsemester

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s