Samtala kriminella till rätta-offra kollegor

HÄR

HÄR

”Kritiska röster inom polisen har uttryckt att detta betyder att de kriminella ser att de kan driva polisen på flykt från området. Flera nyckelpersoner i Koppargården är identifierade som grovt kriminella med kopplingar till organiserad brottslighet.”

lhasa • för 3 minuter sedan

 1. Det finns tillfällen då det kan vara rätt att vägra lyda order. Det är endast i efterhand vi kan veta att denna situation inte gick mer fel än det blev. Varför var det ingen av de runt 20 poliserna (10 patruller) som kallades dit som förstärkning som valde att göra något? Istället blir de stående ute vid en väg i nästan 20 minuter. Vad hade de tänkt om de stått där samtidigt som kollegan blev ihjälslagen?

  När inte ens polisen skyddar kollegor vad har då en civilist att komma med? Överger man en kollega lär de överge mig, dig eller vem som helst annan också. Vilket de förvisso redan ha gjort tidigare. Jag drar mig till minne händelsen i Lund tidigare i år när vänsterpacket stormade något hus för en ”fest” och kvar där, instängd, på en våning satt en stackars civilist. Han ringde polisen tre eller fyra gånger och fick bara bullshit svar tillbaka.

  Mer anmärkningsvärt är att Polisförbundet verkar vara helt tysta i frågan. Kanske skall vi anta att kollegorna i nöd hade fel politisk åskådning eller att de kriminella i Koppargården hade mer rätt? Man vågar helt enkelt inte stöta sig med godhets eliten. Tyckarna i Stockholm har en lång räckvidd. För de vill ju inte underblåsa de främlingsfientliga stämningarna. Vad tror de att deras ovilja att agera just har gjort?

  Enligt Regleringsbrevet för Polisen står att läsa att myndigheten skall ” … öka människors trygghet samt att medborgarnas förtroende för polisen skall
  vara fortsatt högt”. Detta är knappast en händelse som stärker förtroendet.

  Polisledningen eller ansvariga befäl för det inträffade i Landskrona borde få sparken, förtroendet för dem borde vara förbrukat. Men som sagt de lär inte få sparken, de är mer troligt att de blir befodrade. Polisen är en av få organisationer där inkompetens inte är ett hinder, skit flytter helt enkelt upp till toppen hela tiden”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s