Taxi 30 timmar genom Europa,….

…–hit, men vad gör man inte för automatisk permanent uppehållstillstånd?

”Tre av dessa; kusinerna Elias, Faras och Maher säger sig ha flytt till Libanon där de bott flera månader. Sannolikt har de bott betydligt längre där (sen inbördeskriget började). Nyheten om automatisk PUT för alla syrier gav dem möjlighet att uppdatera sin krigsflyktingsituation, sedan var det bara att pynta x antal hundratusen till smugglare för båtresa och en taxi från södra Italien hit i 30 timmar

Den som flytt” hals över huvud” till Libanon från Syrien pga krigsattacker har knappast kunnat säkra ekonomiska medel i den storleksordningen vilket oftast görs genom att sälja hus, bil och bohag.”

taxi till paradiset

——————————————-

Katastrofen är inte längre nära. Den är här

”Någon/några har hittat på att man inte ska ”ställa grupper mot varandra”. Det ska man självklart göra och det görs också, hela tiden. Politikerna ställer ständigt äldre mot yngre, invandrade mot svenskar, arbetslösa mot icke arbetslösa etc.

Så då kan vi också ställa bostadslösa svenskar mot hitkommande asylsökande. Svenskar som inte kan flytta hemifrån för att det inte finns bostäder medan bostäder ordnas åt helt nykomna som inte betalat en krona i skatt i landet. Fast det ska man inte tala så mycket om för ”humanitet kan ju inte mätas i pengar”. Att tänka är dock inte förbjudet. Än.”  Merith Wager

——

 • Till Norge har under sex månader kommit lika många asylsökande som det har kommit till Sverige på 18,5 dagar
 • Till Danmark har det under fem månader kommit lika många som det kommit till Sverige under 10 dagar
 • Till Finland har under sex månader kommit lika många asylsökande som det har kommit till Sverige under fem dagar.
 • ————————————————————————–

Danmarks röst

”Hakelius skrev en krönika om att danskar kan vara chauvinistiska idioter men att svenskar är det hela ­tiden, utan att ens begripa det i sin prudentliga självgodhet. Johan Hakelius pratar bla. om svensk mentalitet och varför debatten blir så likriktad. Mikael Jalving” slut cit

—————————

Under tiden…så tar vi hand om asylsökarna på bästa vis. Eller som SkaraBert skulle sagt ” Asylförläggningarnas IKEA” =snabb kvalitativ billig asylmottagning..

igenspikade köksdörrar

I Norge har man det lite sjåigt å polisen får ha både pickadoller och tyngre arbetsredskap. De väntar ”besök”. De som kommer har förmodligen tänkt beema sig dit utan att passera tex Sverige…? Vi släpper öht inte in eller igenom några kriminella element och hör sen! Vi vet ju bäst i Sverige och norrmännen får skylla sig själva…

Det känns nydanande och fräscht att ge häktade läsplattor non? Varför satsa en endaste spänn på gamla Bedas behov av tex en läsplatta?

Annonser

2 thoughts on “Taxi 30 timmar genom Europa,….

  1. Jo, det är som att stå på en räls fastspänd och se tåget komma i slowmotion utan att kunna flytta på sig. Jag tycker så innerligt synd om våra gamlingar men förresten är man ju i medelåldern själv, promenerandes mot 60!!

   Planen är en husbil så småningom. Sälja av allt, betala skulder och skaffa ett mobilt hem. Då kan man flytta sitt arsle efter omständigheter.

   Vi har ju redan växlat ner, men bor fördjävla fint så det i sig är en investering som vi förhoppningsvis inte förlorar en spänn på då vi säljer.

   Meanwhile så kommer vi att bombarderas av ruttnande valfläsk om åtgärder som det inte finns täckning för helt off topic, för att titta åt ett annat håll.

   Självbedrägeriet liknar bombardebaggens då den kan bränna av bomber genom baken som uppnår 70 grader för att freda sig, men det finns en listig spindel som spinner in den och när den väl fattat att den ligger risigt till och bränner av- så ligger den där å liksom tillagar sig själv inför att bli spindelns middag =))

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Bombarderbagge

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s