Svenska kyrkan och godheten

HÄR

 

”Frivilligorganisationen Open Doors rapporter visar att kristna är världens mest förföljda religiösa grupp. Mest akut är situationen i Mellanöstern, och särskilt för Iraks kristna assyrier. Sedan jihadistiska Isis invaderat Irak är domedagen för assyrierna nära. Skyddslösa tvingas assyrierna fly städer som Mosul som man bebott sedan före kristendomens tid. Assyrierna vet vad som väntar.

Efter Saddam Husseins fall 2003 attackerade jihadister assyrierna i en sådan extrem omfattning att antalet assyrier i Irak minskade från 1,4 miljoner till under en halv miljon. –

Trots den extremt akuta situationen för Mellanösterns kristna är Svenska kyrkans intresse för dem obefintligt. Istället är Svenska kyrkans internationella arbete i området fixerat vid Israel-Palestina konflikten, en konflikt som till överväldigande del står mellan muslimer och judar. Att det pågår en etnisk rensning av ett av världens äldsta kristna folk, Iraks assyrier, nonchalerar Svenska kyrkan. Medan en hel miljon assyrier har tvingats lämna sina hem och fly jihadistiskt våld satsar Svenska kyrkan istället sina pengar på att lobba för att israeliska apelsiner inte ska säljas på ICA eller Coop”

Jag kräver att Jackelén och Svenska Kyrkan öppet redovisar till vilka grupper i Mellanöstern som deras bistånd går till och förklarar varför de kristna folken i Irak inte får någon del av biståndet.

cit Robert Hannah

Reflektion;

Ärkebiskop Jackelen vann priset ”hetast i Almedalen” . Självklart är det viktigare att ringa kyrkklockor i Almedalen för feminism och mot nazism

Hur skulle det finnas tid och rum för en ärkebiskop i Sverige att bry sig om kristna i Syrien när Svd´s reporter av säkerhetsskäl blev tvungen att visa ID inför statsminister Reinfedts tal i Almedalen? En sådan orättvisa mot en rasifierad reporter kan ju överskugga det mesta/flesta händelser. Reportern har hatats och hotats av nazister i stora delar av sitt liv sedan hon kom till Sverige vilket har satt svåra spår. De hade flytt kriget i Balkan och hamnade i detta rasistiska land.

Därifrån fick hon förresten brev. Men Almedalen 2014 skulle vi tala om nu och där utsattes reportern för nedanstående;

”SvD:s reporter Negra Efendic skickade ut om hur polisen krävde legitimation av henne vid torsdagens partiledartal – men inte av andra journalister – samtidigt som Fredrik Reinfeldt (M) stod på scenen och sa ”Tack för att ni valde Sverige” till invandrare.

Hennes inlägg om den diskriminerande händelsen retweetades över 600 gånger och kommenterades ytterligare hundratals gånger. Det är mycket höga siffror på det svenskspråkiga Twitter, särskilt under en brusig vecka som Almedalen.

Det är verkligen tecken på en Twitterstorm. Frågan engagerar och upprör, konstaterar Gustav Barck, analytiker på Lissly.”

slut citat

Reflektion;

Twitterstormar är tidens syjunta de luxe– Det är trumman ”alla hundratals” samlas kring, dansar runt ylande, vilken sedan media skruvar upp volymen på så att den ska framstå som större och/eller viktigare än någonting annat just för tillfället.

En duktig privilegierad Svd journalists hemska öde blir till det mest fruktansvärda som kunde hända. Det är för denne klockorna ringer i Visby.

En bisak i det sammanhanget är väl Reinfeldts säkerhet?

Det vore skandal om inte säkerhetspolis el annan kommenderad polis skulle kolla folk för att inte framstå som rasister..

Kränktheten skall lyftas och beskådas som den dyrbaraste diamant, beundras, bejakas och trånas efter. Pkgråterskornas pekfingrar dansar som fjärilar runt immande mobilskärmar i ett floskelältande tills nästa vattenglas hittas och djupdyks ner i…

Noterar att Polisen sagt att Negra sett arg ut, enl henne. Det känns då bra att här nedan ta del av den fina stämning som trots allt ändå (?) verkar finnas mellan henne och lagens långa arm, och iom detta få ta del av Negras vackra leénde.

negra

 Många säger att Islam är politisk. Kristendomen i Sverige är det inte?

klicka=förstora bild

 

antje2

 ”Den Svenska kyrkan håller på att rämna. Orsakerna är desamma som de som är i full färd med att undergräva det svenska samhället i övrigt: politisk korrekthet, lögn och hyckleri. I årtionden har skrymtare, hycklare och falska profeter fritt fått härska och söndra i templet.

Det gamla kristna skuld- och skamtänkandet har ersatts med kyrkan som ideologisk marknadsplats. Månglarna kränger relativisering, genusfeminism och mångkulturpropaganda och har gjort kyrkan till ett rövarnäste (Matteus 21:12-13).

Nu är resultatet av splittringen uppenbar för alla. Det kristna budskapet är på väg ut ur Svenska kyrkan. Den nya guden heter Mångfald. En politiserad och aningslös kyrka har öppnat famnen för kristendomens värsta fiende – islam. Den nya ärkebiskopen sitter med profeten Mohammed i knät, som en knäkatt. Hon smeker honom ömt och väntar sig att han ska spinna och vilja ha “dialog”. Runt omkring dem rasar templet samman”

Julia Caecar

 

Annonser

3 thoughts on “Svenska kyrkan och godheten

 1. När jag lämnade kyrkan för några år sedan fick jag ett brev från församlingsprästen där han undrade om jag ”visste vad jag gjorde”.
  Jag skrev ett brev på två A4 sidor till svar och hänvisade till den redan då bortgångne Bertil Gärtners blogg, http://bertilbloggar.wordpress.com.
  Den finns fortfarande tillgänglig och rekommenderas med tanke på vad du skrivit ovan. Nu delar jag inte hans religösa glöd, men där finns många reflektioner kring kyrkan och hur den ”utvecklats”.
  Ja och något svar fick jag inte heller, det blev nog för jobbigt och icke PK.

  Liked by 1 person

  1. Jag gick ur Svenska kyrkan för massor av år sedan. Jag respekterar dem som har en tro där man inte dödar sin näste i sin religions namn. Verkar vara svårt att hitta en sådan tro dock..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s