Den hemska rasistiska rödakorskvinnan har mött sin skapare,…

….. efter 9 år av ideellt arbete för Röda korset fick den 71 åriga Barbro under det mest vidriga drev sluta och  utpekades som rasist av bla AB

röda korsetkvinnan

Hon behandlades som Sveriges fiende nummer 1! och i ett pressmeddelande från Röda korset stod mitt i drevet att det skulle manifesteras i hela Sverige mot denna hemska rasism. Som Barbro personifierat.

Citat:
Imorgon lördag, den 12 april samlas rödakorsare på tio platser i Sverige för att diskutera organisationens värdegrund, uppdrag och agenda för de kommande åren. Mötena är planerade sedan länge och i samband med sex av dem planeras manifestationer för ett öppet och inkluderande samhälle.
Till Sverige kommer människor som har flytt undan krig, förföljelser och våld, vidrigare och mer skrämmande än man kan föreställa sig. Det är en förmån och stolthet att bo i ett land som ger medmänniskor skydd och mobiliserar medmänskliga krafter. Den allra första punkten på att-göra-listan är att vara medmänniska.
45 miljoner människor runt om i världen befinner sig just nu på flykt undan krig och konflikt, våld och övergrepp, förföljelse och terror. Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi är en opartisk humanitär organisation som finns över hela världen och består av miljontals frivilliga medmänniskor som bestämt sig för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för människan. Vi stödjer människor på flykt i många av världens länder. Vi gör det också i Sverige.
–Rödakorsare är för ett inkluderande och medmänskligt Sverige. Humanitet är en av Röda Korsets viktigaste grundstenar och måste vara en självklarhet bland alla inom vår rörelse. På lördag manifesterar vi runt om i landet för medmänsklighet och denna manifestation blir i skenet av det som hänt ännu viktigare, säger Svenska Röda Korsets ordförande Eva von Oelreich.
Genom att som individ och organisation aktivt och opartiskt ta ställning för humanitet, i ord och handling, skapar vi tillsammans ett öppet och inkluderande samhälle som bygger på allas lika värde och där alla har samma möjligheter. Vi vill visa att alla är välkomna och alla ska känna att vi ställer upp för varandra, oavsett varifrån man kommer. Låt Sverige vara ett land där alla känner sig trygga.
Planerade manifestationer
Bräcke, vid Hotell Jämtkrogen. Kontaktperson: Birgith Wiklund Molberg, tel: 070-399 93 77.
Falun, kl. 11.30 på Stora torget. Kontaktperson: Marianne Ericsson, tel: 070-774 26 75.
Fristad, kl. 13.30-14.00 från marsch från Fristads folkhögskola till järnvägstationen. Kontaktperson: Ann Blomquist Ölander, tel: 070-406 38 33.
Helsingborg, kl. 12, vid Kärnan. Kontaktperson: Barbro Ström, tel: 0418-209 01.
Kristinehamn, kl. 11.00 vid stadshotellet. Kontaktperson: Gunnar Ström, tel: 070-239 87 32.
Stockholm, kl. 12.30 på Mariatorget. Kontaktperson: Wiveka Norvell, tel: 070-975 10 24.
Skellefteå, kl. 14.00 på Stora torget. Kontaktperson: Bengt Gunnarsson, tel: 070-7855184.

http://www.redcross.se/teman/antiras…ande-samhalle/

På frågan om varför hon tror att Röda Korset agerar som de gör har hon inget bra svar.

– Det har jag ingen aning om. Jag visste inte att jag skulle bli uthängd i tidningen eller på facebook. Dalarnas tidningar hävdar att de försökt få tag i mig, men det har de inte gjort.

 Dottern till Barbros väninna avslöjade dödsfallet i en Facebookgrupp.

”Vill härmed meddela att kvinnan i fråga har tagit mycket illa vid sig av vad hon blivit utsatt för. Hon finns nu inte längre i livet. Hon var en väninna till min mamma. Det är ganska intressant att höra på vad Röda Korset svarar.

Storbritanniens premiärminister, David Cameron säger att de måste försöka stoppa massinvandringen till UK och försöka hjälpa folk i deras närområden istället för att de ska komma till Europa. Han menar att det både är billigare och bättre att göra så.
Tyvärr förs det ingen objektiv debatt om detta i Sverige. Då jag dagligdags möter invandrare/flyktingar så kan jag se lite ”annat” i det hela. ********************************”

FRID! över Barbros minne.

”recenserade” blev också Falupolisen för tre månader sedan.

De ser ut att kunna hamna på AB/Expr som filmstjärnor också.

Citat:

Många poliser i Falun bemöter folk inte med respekt och det rättighet dom har. Jag lovar och svär att jag ska göra allt för att lyckas filma och skicka till Aftonbladet. Det räcker med orättvisa!!!

Det gäller att ligga i när man ska förändra…Falun verkar vara en av de mest rasistiska platserna i Sverige..

rödakorsetfler

 

Förutom  förändringsarbetet  hade han en del annat att stå i innan han ”satte Barbro på plats”

rödakors2

untitled

”Om man inte står för alla människors lika värde kan man inte representera Röda korset”

cit Röda Korsets generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström –månadslön 86 000 kronor

”Värdegrund” står högre än lagen om yttrandefrihet, en hårt arbetande gammal tant är inte ett skit värd om Värdegrundslagen bryts.

”Dagens samhälle” -innan Barbros död.

Värdegrunden är oklanderlig i Röda korsets ledning

Rent oförvitlig

”Folkrörelsen” sade upp 70 personer 2012–höga arvoden och medlemstapp orsak

Självklart slängdes Barbro på offerbålet. Godheten har ett pris, och Barbro var lätt jämfört med ytterligare medlemstapp kan man förmoda. Att fler nu kommer att hoppa av RK just pga hur Barbro behandlats är KARMA.

Hur man skött ”folkrörelsen” Röda Korset var den första dödsstöten

Efter vårt samhälles letande av rasister och rasistsymboler överallt så är denna rätt udda, men visar verkligen att dit det bär det bär det. Håhåjaja!

 Näste värdegrundsbrottsling på väg till slaktbänken?

Undrar vad hennes straff blir? Angiverisamhället är riktigt snyggt  Media är villiga jägare och skarprättare.

För länge sedan på Jurassic park tiden, då både poliser och journalister var väldigt ”rasistiska”, och skrev ut alldeles för många detaljer för sitt eget bästa berodde det förmodligen på att ”Värdegrundslagen” inte slagit igenom. Arma stackare..

Näej, alla romer stjäl inte, och det var fel att skriva som Marikka gjorde. Bara hon utelämnat just ”romer” borde ha räckt.

Corren var riktiga rassar också, så nära tillbaka som 2009

och ”Barometern”

och Västerbottenskuriren

Helsingborgs dagblad

 

 

8 reaktioner på ”Den hemska rasistiska rödakorskvinnan har mött sin skapare,…

 1. Bra att någon kommenterar hennes bortgång. Gör ont i hjärtat att hennes sista tid i livet kom att handla om detta, att bli placerad på skampålen, när hon bara ville hjälpa till. Varför låter vi oss utnyttjas? Att det skulle löna sig att vara snäll, ja inte i detta splittrade samhälle i alla fall. Tack för att du ”höll grytan kokande”! (min epostadress är relaterad till en bland historiker vanlig diskussion, om historiebruk. AIT, aryaninvasiontheory, och huruvida de s k ariska folken drev bort dravidfolken eller inte, har alltså inget med arier i rasistisk bemärkelse att göra, men den sticker ut!)

  Gillad av 1 person

  1. Att en gammal kvinna, pensionerad, jobbar ideellt på Röda korset och på lasarettet får denna behandling är oförsvarligt.

   Att ha en åsikt om att hjälpa människor i närområden av krig, att konstatera att arbetslöshet bland ungdom generellt är hög osv osv- det är inte RASISM.

   Idag har jag lunchat med en extremfeminist, en F!áre. Vi har inte så mycket gemensamt politiskt men gillar varandra skarpt ändå =))

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s