Vem ska sköta tomtebyket?

…eller åtminstone tvätta deras byk offentligt?

Johan Westerholm skriver

Om det var något i mig som fortfarande trodde på 1960 – talets folkrörelsedemokrati så är det borta nu.

Sverige är i det avseendet inte en demokrati längre, andra krafter, med god förmåga att styra mediebilden är det som utgör grunden för hur sedan väljare röstar i allmänna val.

Därav F! och MP framgångar. PR-konsulten i Stockholms innerstad har politiska sympatier som ligger nära V-F!-MP – träsket. Baserade på idealism och aktivism och det är därför vi kan se en form av censur av dessa partiers för dem själva mer obekväma sidor”

slut cit

Fyllefest för demokratin av Martin Aagård

”Enligt en granskning i tidningen ­Dagens Samhälle har både ­efterfrågan och utbudet på politiker ökat kraftigt sedan valet 2006. Då fick 197 ­politiskt anställda i regeringskansliet packa sina väskor efter Alliansens seger. 56 procent av de rödgröna tjänstemännen tog då jobb som lobbyister ­eller inom pr. Den mest kände av dem, Göran Persson gick till pr-byrån JKL.

Håller opinionssiffrorna i sig kommer lika många Alliansmed­arbetare att göra samma sak till ­hösten. Redan har 50 tidigare ­anställda i Reinfeldts kanslier gått till pr-branschen.

 Årets Almedalen är en extremt het arbetsförmedling och inget parti­ undviker de nya svängdörrarna mellan pr och politik.”

slut citat

Medan vi vanliganåja-ickepolitiker, medborgare och valboskap kunnat skönja en ”strukturell” lobbying medelst ”rasism och feminism och socialism” som murbräcka-en semla i tre delar men ändå same shit but different-  LÄNGE. Medan ”vi” skeptiker sett detta…

..och medan ytterligare andra utdelat foliehattsfatwor och fnissat åt konspirationsteorier- känns det angeläget att föra fram de som på ett vältaligare sätt än undertecknad öppet visar icke återhållsam vämjelse om sakernas tillstånd.

Vittnesmål som motvilligt funkar som en rektoskopi eller det mer försiktigare uttrycket ”tempen i arslet” på den mediebild av ”folkrörelse” som visas i public service-extra allt– denna vecka.

Så är upplevelsen när skynket föll och dockmästarna inte kunde leka ”freeze” i rätt sekund- utan man får  ”se” alla trådarna och mysande puppmasters innan nån hastigt och slarvigt drar för skynken och draperier igen- både ett nödvändigt men obehagligt uppvaknande. Är ”man” hederlig och har helikoptersyn vill man vara politiskt korrekt. Vara den som inte faller ner på lägsta nivån.

Men vad göra då ”spelet” är så uppenbart och trådarna så geggiga?

Om det inte vore för det självupptagna speglandet i varandra framför TVkamerorna skulle detta pågått i fejklönn ett tag till. Men nu kan ingen backa bandet.

När jag såg ”panelen” idag slog jag pliktskyldigast på namnen och kunde konstatera att ”Prime”snubben och Sehar Yilmaz har samma matskål än om den ene presenterades vara ”Prime” å den andra ”Rättviseförmedlingen”.

Johan Westerholms bittra konstaterande beror bl a på nedanstående fakta och visar med all önskvärd tydlighet hur man använder sig av ”föreningsverksamhet” för förändringsarbete. Namedroppingen ”rättvisa- rasism” borgar för fri lejd allover. Ingen ifrågasätter någonting. Safe ride.

Ideella initiativet Rättviseförmedlingen startades 1 mars 2010, för att leta reda på kompetens och utmana fördomar om vem som bör göra vad.

Gensvaret har varit enormt, och projektet involverar idag närmare 60 000 personer som dagligen tipsar om expertis och kompetens hos personer som medier och andra uppdragsgivare inte hittat.

Rättviseförmedlingen har bland annat belönats med Titanägget, kommunikationsbranschens prestigefyllda pris, för sitt arbete för jämställdhet och mångfald”

Seher Yilmaz anser att vithetsnormens strukturer hindrar människan att nå sin fulla potential eller gör att vi går miste om värdefull kompetens.

”Det är svårt om jag hela tiden bara ser män i medelåldern som tillhör vithetsnormen på TV


Mina frågetecken:
När och hur är vithet till skada i ett land som (ännu) i huvudantal är vit? 

Att vara man och vit just nu-iaf i den skapade hysterin- är ngt så fult så det omöjligen kan få fortsätta

sehar om män

seher och Ehsan Özz

seher med vän

Kawa och Hubinette och ”vithetsnormsarbete”? jadda jadda jadda. Case closed. Kan nån sätta på en annan film, med annan handling och nya skådisar. Tack.

 

seher kawa och Hubinette

rummet

Vilken av alla Anders skulle dränkas? eller iaf vara symbol för alla mäns dränkning?

…och vad är ”Rummet”?

”När jag stöter på den här typen av person försvinner distansen – som magi. (ILSKEN magi.) Jag ryser. Handen krampar kring nagelfilen. Och jag vill inget hellre än att skrika, ”Lämna mig ifreeed!”

Låt mig förklara.

The ”Good” White Ally är vita personer som påstår sig vara på din sida. (Begreppet ”ally”, som är amerikanskt, utmärker någon som organiserar sig mot ett förtryck hen inte drabbas av.) De identifierar sig som antirasister, som medvetna och kunniga, och skulle aldrig rösta på sverigedemokraterna. De ser sig själva som bra personer – inte perfekta, men de försöker. Och det är bra. Såklart. Det är inte det som får mina ögon att tåras av avsmak.

Det är detta: att varje gång någon påpekar att personen beter sig problematiskt känner människan: ”Men jag är god/duktig! Varför erkänner du inte att jag försöker?” Och om man vägrar ge dem erkännandet, klappen på huvudet, tacksamheten? Så översköljs man av en våg av deras upprörda feels.”

slut citat

Glöm aldrig att vad du än säger och gör än om du inte ens är SD sympatisör (OBS ironi) så kan du betyga din oskuldsfullhet från månen och tillbaka men det innebär bara att du har ett ”problematiskt beteende” som du såklart inte kan ändra eftersom du inte har tolkningsföreträde till dina egna ord och göranden.

Numera är det inte ”bara” uttalade eller påstådda rasister som är de onda. De ondaste är de som påstår sig kämpa mot rasism. De är vita för det första- och de kan aldrig vara trovärdiga – dessa personer som just nu lyfter ”vithetsnormsbegreppet” i Sverige har alltså ytterligare en ”struktur” på samhällsbilden. Det amerikansska ”The good White alley”

Det är därför vi har ”debatten om att dela på antirasismrörelsen– en godhetsnavelskådande apartheid där hudfärgen spelar roll.

”Två exempel ger prov på förvirringen: Förra året skrev skribenten Elise Karlsson på SvD Kultur om vita respektive icke-vita inom kulturen. Karlsson beskrev hur ”icke-vita skapare och erfarenheter” lyfts fram på senare tid. Som exempel på icke-vita skapare nämnde hon bland andra regissören Gabriela Pichler.

Jag mejlade Karlsson och frågade henne med vilka kriterier man definierar någon som vit eller icke-vit, Är det pigment? Karlsson svarade utförligt att det handlade om ”kontext” och att personer i olika tider och i olika länder ”uppfattas” som icke-vita.

Exempelvis menade Karlsson att någon med ”mörk hårfärg men medelklasstillhörighet kan uppfattas som vitare än någon med ljusare hudfärg men arbetarklasstillhörighet.

Är ni med? Det hela börjar mer och mer likna den galne vetenskapsmannens ”bygge” the ”Human centepide” där vi ska sys fast bakom varandras arsle och äta den skit som ackumulerats av det som matats i personen längst fram.

”Antirasismen” börjar mer och mer påminna om 70-talets sektvänster, komplett med fraktionsstrider och ideologisk renhetsfixering.

 

Janne, det är dags att kliva fram och ta itu med denna soppa!

Annonser

3 thoughts on “Vem ska sköta tomtebyket?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s