Vill du påverka politiskt? bli journalist

Bilan ” Hijabuppropet” Osman är klar nu, och gick raskt via EXPO in som krönikör på Expressen. Ambitioner och visioner är aldrig fel. Därför deklarerade hon sig själv som ”demokratisk socialist, feminist och blivande journalist”, men nu är hon alltså fullfjädrad. I sanningens tjänst. Vad public service står för kan vi stoppa i hushållskvarnen.

”Här intervjuas en kvinna vid namn Mona som säger att hennes granne berättat för henne att det suttit otäcka lappar på hennes dörr. På den ena stod det “Här bor det en Islamhora som ska dö i helvetet” och den andra var en bild ”på vad som tros vara griskött”.

Artikeln innehåller inga bilder på de påstådda lapparna, grannen har inte intervjuats och framförallt finns det inga citat från polisen eller utdrag från polisanmälan.”

Som alla numera vet var den sk ”Hijabattacken” inte sann, och när jag ser dessa namn tillsammans;

Bilan Osman – Antirasistisk debattör

Fatima Doubakil – Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén

Foujan Rouzbeh – Asylrättsaktivist

Nabila Abdul Fattah – Debattör

Nachla Libre – Poet”

…när jag nu ser dem tillsammans, så står det fullständigt klart att Mattsson på Expressen sover sked med Aschberg, som är bästis med en viss DN redaktör och den som ”äger” info styr ju det vet alla.

Så synd att de inte kunnat stänga ner obskyr alternativmedia.

Verkar som A-bladet fått kalla fötter och dragit tillbaka sin artikel , lite för många lösa ändar och en allt för läglig debattartikel kanske.

Ser vi här ett försök till att på ett utstuderat sätt göra medierna till nyttiga idioter , det har dom ju i och för sig varit förut men kanske mer på sina egna villkor.
Har man en agenda är ju detta ett listigt sätt att försöka flytta fram positionerna” cit Flashback 

*****************************************

Den antirasistiska kampen har egentligen ingenting att göra med kampen mot rasism. Nej, det är en politisk propaganda, där man till och med attackerar liberaler. Som jag ser det tycks numera allt möjligt rymmas inom den antirasistiska miljön, såsom genusteorier, klasskamp, rasifiering, antikapitalism och anti-globalism. Och jag hör inte hemma där” Sabina Arvidsson

Nedan bla, Kitimbwa, Rashid Musa, Bilan, Fatima Doubakil mfl

För mindre än ett år sedan deklarerade Bilan att hon inte bär slöja. Men modet och módet förändras ju över tid liksom man kan påverkas av ”gänget” som ung och naiv. Det gäller ju att identifiera sig och positionera sig och då är det ju viktigt med dresscode i de flesta gäng.

Dnaproven visade sig f.ö vara den misshandlade hijabavryckta kvinnans eget, hatbrottsutredningen är nedlagd. Vad gäller det ”goda” uppropet finns en del opponenter.

…sen har vi ju den högtravande beskyllningen på de ickerasifierade generellt- de ”vita” förtryckarna” som enl Bilan på felaktigt sätt belyser könsstympning, ngt Bilan kallar ”Ett hån mot de som kämpat länge”.

Det finns alltså rasifierade kvinnor som verkligen- på riktigt, som tycker att det är ett hån mot alla de miljontals kvinnor över hela världen som inte vill bära, hijab, niqab eller burka, men som tvingas göra det under hot om misshandel hedersförtryck och mord.

Afganska kvinnor 1920 talet

Afganska kvinnor i Kabul på 70 talet

Men visst fick Nabila, Bilan, Fatimas mfl ”aktivist”arbete uppmärksamhet. Väldigt skickligt iscensatt.

Mer om Hijabuppropet

I Kairo kan man bli tvångsklippt om man inte bär slöja 

Mer om Milad HÄR

Här i Sverige kan man ha en hijab som ”accessoar” om man tillhör en privilegierad grupp kvinnor utan påtryckningar el hot om hedersvåld. Ta av å på när man själv vill. Är det ”hederligt” att uttala sig för alla muslimska kvinnor då?

Det jag inte förstår är hur man å ena sidan försöker avdramatisera hijab som religiös symbol, att det bara skulle vara ett klädesplagg bland alla andra, och samtidigt å andra sidan hävda att det är en så stark religiös symbol? Med den speed som rasifieringskarusellen nu fått, lär vi få se mer hardcore klädesbruk framöver. Man får ha de kläder man vill, men hymla inte om dess betydelse som symbol och signal till de ”ickerasifierade” cismänniskorna”….

Bilan 26/6 2013

Bilan 3/7 2014

bilanislöja

Sådär! Då har jag gjort reklam för en ung duktig framåt väletablerad rasifierad och förtryckt svensk kvinna.

Men kom ihåg, det är inte alls säkert att Bilans sätt att bära hijab gått fri från shariapolisens värdering om hon befunnit sig i Iran om hur att bära den ”rätt”

Foto: En iransk kvinna med ”dålig hijab” åker fast. I Iran är straffet för att inte bära hijab, eller bära hijab fel, 70 piskrapp eller 60 dagar i fängelse.

badhijab1

Annonser

3 thoughts on “Vill du påverka politiskt? bli journalist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s