skjuta budbäraren, skita i realpolitiken-fortsätta mantra politiska doktriner

HÄR

Gun Holmertz (V) har haft mage att kritisera både mottagande av flyktingar, bristen på planering inför mottagning samt den islamisering hon sett på nära håll i Gtbg som blir konsekvenserna (Hjällbo)

”Mottagandet i Göteborg är så pass bristfälligt förberett att en stor del av de nyanlända somalierna riskerar att gå direkt in i famnen på islamistiskt aktiva landsmän. Jag grundar dessa farhågor på erfarenheter av mitt dagliga arbete som verksamhetsansvarig vid Caritas Frivilligcentral i Hjällbo/Angered.

Vi stödjer personer vilka söker asyl eller har fått permanent uppehållstillstånd (PUT) i Sverige, men som på grund av bristande språkkunskaper hamnat utanför SFI:s (Svenska för invandrare) språkprogram.

Många har fortfarande efter tio till 15 år i Sverige ett ytterst begränsat ordförråd. Oftast gäller det kvinnor, som efter sin ankomst fött många barn och som stannat hemma och inte skaffat sig språkets grundläggande verktyg för integration.

De säger själva många gånger att de är enklare att leva på försörjningsstöd än att aktivt söka arbete, då de anser att skillnaden räknat i inkomst är försumbar.”

****************************************************************************

Detta är ett par år sedan (2012) men VÄLDIGT viktigt att ta del. Hon fick så mycket skit och sade slutligen på frågan;

– Vad tycker du behöver göras för att ta emot dessa människor svarar hon:


”De behöver framför allt ett regelbundet liv. De behöver snabbt som ögat komma i någon ordnad sysselsättning. Betoningen måste ligga på att lära sig svenska och samhällsorientering och det ska ske utanför Hjällbo. De behöver bryta isoleringen här.

Men jag ser också ett stort behov av sjukvård och psykologhjälp. Det här kommer att vara människor, särskilt kvinnor och barn, som är skadade. Vi vet hur det såg ut efter Bosnienkriget.

Och var ska de bo? Här är redan trångbott. Jag har legat på kommunen som en igel men får mest till svar att vi vet inte riktigt när de kommer eller hur många. Men titta på Växjö, där finns en närmast militärisk plan för hur de ska ta emot dem som kommer dit.

Detta har gjort mig både arg och besviken och månaderna går.” slut cit Gun Holmertz

—————————————-

Merit Wager tar upp kritiken mot Gun Holmertz i en artikel på Newsmill: (som ej finns tillg längre eftersom Newsmill slagit igen)
 
”Om den stora allmänheten – även kallad ”väljarna” – visste hur vanlig den här typen av mobbning med åtföljande rädsla och ofta också total tystnad är, skulle den häpna. Själv har jag träffat flera personer som är förtvivlade över att inte kunna tala fritt utan att riskera repressalier och människor som inte får de jobb de söker för att de sagt eller skrivit något som ”någon” (allt är diffust) inte anser är ”korrekt”.
Så är det i Sverige idag: många går omkring och håller god min, men mår dåligt psykiskt för att de inte kan eller vågar diskutera en av de största och viktigaste ödesfrågorna  för Sverige– asylinvandringen – utan risk för att hela deras tillvaro raseras.

Se på Gun Holmertz! Över en natt är hon ute i kylan i sitt parti. För att hon berättar om vad hon ser och upplever dagligen. Hennes upplevelser i verkligheten passar inte in i Vänsterpartiets mall och då riskerar hon att bli persona non grata. ” slut cit Merit Wager

***************************************************
 
Förutom detta har hon också – uttryckligen och inför vittnen – blivit dödshotad i Hjällbo. 
 
”Du går till ditt jobb nu, men inte många dagar till…” sade mannen som även åkallade Allah. 
 
Detta har hon givetvis polisanmält. 
 
Var är Gun Holmertzs partikamrater när hon hotas?
********************************************************
I Göteborgs-Posten den 29 juni (tyvärr endast i pappersupplagan), skriver Lars Åberg en krönika med anledning av den efterföljande debatten på Gun Holmertz inlägg, under rubriken


Märkligt försvar av islamismen:”I ett globalt perspektiv är islamismen en av de verkligt inflytelserika högerextrema ideströmningarna och att analysera och motverka dess spridning borde vara en självklarhet, åtminstone för alla med hjärtat till vänster.
Därför blir det så märkligt när så många med vänstersympatier tvärtom försvarar, eller urskuldar, en ideologi som har strukturell diskriminering och orubblig könsmaktsordning på sitt program.” slut cit
*********************************************************
Jag tänker att den politiska ”viljan” är stor när det handlar om att skapa och bibehålla teoretiska godhetsprinciper. Det står utom allt tvivel.
Under floskeldepartementen och evighetsdiskussionerna om vem/vilka som är ”godast” syns den odiskutabla inkompetensen och totala bristen av respekt för både flyktingar och skattebetalare!
—————–
Ju mer jag tar del av redovisningarna kring en helt lamslagen politikerkår, en journalistik som i mångt och mycket stött denna lamslagenhet och istället för att granska makten gått dess ärenden, granskat folket och skapat en ”super”stark propagandamaskin. Snacka om strukturellt människoförakt! Ju mer detta går upp för en, bl.a tack vare sk ”alternativ” media. Ju mer äcklad och besviken blir man.
———————
En propagandamaskin som lagt ner mer krut på att tysta den minsta fråga eller kritik mot vad som är intentionerna -då det så uppenbart brister-än att ta i sakfrågor och diskutera fram lösningar efter hur verkligheten ser ut.
———————————–
Skrämmande, outsägligt skrämmande.
************************************
**************************************
”Jag kommer osökt att tänka på Janne Josefsson: dels vårtalet han höll på Liseberg i år, där han nämnde de ökade klyftorna i samhället som vårt största problem, dels en artikel i Helsingborgs Dagblad där han sade:

”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.

Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare.”

Journalister är med få undantag bildad medelklass, med den bildade medelklassens syn på tillvaron:
”Medelklassvärderingar är på många sätt väldigt bra. Homosexuella har samma rättigheter som andra, synen på flyktingar och invandrare är positiv. Men det är också mycket falskt. När ens barn ska gå i en klass där 80 procent inte talar svenska, hur ställer man sig till det då? Det är lätt att snacka.”  slut cit Janne Josefsson

 

Annonser

One thought on “skjuta budbäraren, skita i realpolitiken-fortsätta mantra politiska doktriner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s