Sanna Rayman står för hopp i en debatt som går rundgång…..

….med sin ledarblogg/Svd ” Dold folksjukdom-du kan vara Hitler”

Efter Debatt var en av deltagarna, Ida Ali-Lindkvist (det står Foujan Rouzbeh i SVT:sprogrambeskrivning, men det är fel), så chockad över att Moderaternas Hanif Bali inte höll med henne i ärendet det rasistiska Sverige att hon var tvungen att ägna honom en ledartext. Ali-Lindkvist konstaterar att Hanif Bali, ”som rasifierad verkar inte vilja, eller så inser han inte, att han faktiskt är ett offer för vitheten. Offer i den bemärkelsen att han hjälper moderaterna med att bedriva en politik som slår mot sådana som han själv.”

Ali-Lindkvist drar alltså slutsatsen att Bali måste sakna insikter, annars hade han inte tyckt som han gör. Och att han befinner sig där han gör, att han gått från att komma till ett nytt land som ensamkommande treåring till Sveriges riksdag, det är ingenting hon tycker att man kan ge honom någon ära av.” slut cit Rayman

Reflektion;

Svensk skola måste börja undervisa i demokrati, vad det innebär och att det finns olika politiska lösningar. Inte att det finns en god och en ond väg, och att den goda är socialism. Man har demokrati för att det finns olika sätt att lösa problem. Demokratisk politik retar alltid en odemokratisk fundamentalist eftersom ”tron” är lika stark som i vilken religion som helst, då den är djup. Man tror att den lösning man snöat in på är den enda och den mest goda.

Den inbördes hackordningen är ju väldigt intressant att ta del av, fast inte i längden. Jag får hjärtklappning av alla som anklagar varandra- t.om inom samma sekt, för att inte vara tillräckligt troende, eller tro på ”fel” sätt. Särskilt tydligt har detta ju nu blivit med de relativt nya epiteten ”intersektionalitet och rasifiering. Ida Ali-Lindkvist brukar bli kränkt över ickerasifierade personers uttalanden.

Förutom att Rayman pekar på de mest ”tittvänliga” bristerna i Ali-Lindkvists resonemang och den uppenbara- för tittarenverkligt strukturella håligheten i densamma, utgjorde programledaren en viktig del i den håliga väven.

När Gabelic från ”FN förbundet” presenterades utelämnades det knivskarpa tillrättaläggandet av vad ”FN förbundet” är. Något som i sammanhanget inte kan lämnas utan åtgärd och skall ligga i Svt´s funktion/ansvar som public service till folket.

 Granskningsnämnden

Särskilt ett sk ”supervalår”. FN förbundet” har jag skrivit om HÄR ”FN förbundet” har ingen som helst anknytning till FN och det är därför ett försåtligt upplägg av Svt att låta honom framstå som representant för FN! Det är att lura tittarna först och främst och det visar en person med lånta fjädrar, som om man kollar är ”förbundet” med ett (S)ärskilt parti

Att Ali-Lindkvist och Gabelic stod nära i ”förbund” var däremot något man kunde se med blotta ögat eftersom Gabelics hand på Ali-Lindkvists arm under debatten signalerade förtrolighet och visade – med ett välkänt ordval som hon så käckt själv använde under debattens gång i ett ämne, vad begreppet- ”kamrater” innebär. Gesten dem emellan visade tydligt ett nära ”kamratskap”.

Det Ali-Lindkvist med en dåres envishet slog fast är att ett politiskt parti är det enda rätta för den som har en viss hudfärg? Vem/vilka är det som bråkar sinsemellan på ett generande sätt och uppvisar sig leva under en totalitär dogm?

Från Pascalidous pinsamma påhopp på Teodorescu till Ali-Lindkvists helt öppna åsiktskrav utefter hudfärg på Hanif Bali. De som säger sig skita i hudfärgen och beakta allas lika värde är defakto de som med envisheten hos en instabil Pitbull korsad med en blodfattig Dracula i en svartvit film-biter sig fast i hela Beckers färgkarta ang människors ”värde”.

Ärnte det djäävligt ovärdigt!?

Att Miljöpartisten Mehmet Kaplan gjort ett uttalande om att ”svenskarna” som åker till Syrien för att mörda i religionens namn är att jämställa med Svenskarna som åkte för att delta i finska vinterkriget– för att genast förklara att allt är ett missförstånd ligger f.ö helt i linje med de galenskaper vi har att förhålla oss till detta ”supervalår”

”Det är mer än milsvid skillnad mellan de svenskar som deltog i försvaret av Finland och de som idag åker till Syrien för att kämpa tillsammans med de islamistiska extremisterna. Islamisterna är inte vilka som helst, utan har namn som al-Nusra, ISIS och al-Qaida. De friviliga i Finland kämpade för demokrati och frihet. Jihadisterna kämpar för det rakt motsatta.

Uttalandet från Kaplans sida är enligt min mening på en sådan nivå att Miljöpartiet bör avkrävas en förklaring. Kaplan är inte vilken miljöpartist som helst. Han är gruppledare. Han talar inte som ”privatperson” utan som företrädare för sitt parti. Är det här partiets uppfattning?” Stefan Olsson

Detta är alltså vad Mehmet Kaplan MP stöder?

”Det finns rekryterare i många svenska städer idag som specialiserar sig på att hitta personer som kan vara användbara i kampen om konflikten. De finns på de flesta svenska orter, säger han till P4 Jönköping.

De riktar in sig på muslimer i Sverige, både män och kvinnor, och raggar upp dem bland annat via Skype och sociala medier. Enligt Säpo har minst 80 svenskar rest till framförallt Syrien för att strida med Al-Qaidainspirerade grupper de senaste två åren.
– Men det finns ett stort mörkertal. Siffran kan vara dubbelt så hög, säger Magnus Ranstorp.

Tidigare har de koncentrerat sig främst på muslimer i storstäderna, men nu söker de med ljus och lykta även i mindre städer som Jönköping menar Magnus Ranstorp.” (terroristforskare)

Merit Wager

”Riksdagsledamoten Mehmet Kaplan (MP) har gått över gränsen för vad som kan vara en acceptabel hållning hos någon som ska representera svenska folket i dess riksdag. Han har också tydligt visat att han ser på jihadister som jämställda med frihetskämpar och det borde medföra att han tas bort från riksdagslistorna och inte ges en chans att kandidera i valet 2014.

Annonser

2 thoughts on “Sanna Rayman står för hopp i en debatt som går rundgång…..

 1. Det värsta är att stolpskottet själv spär på ”vi” och ”dem” inställningen.

  ”Först upplyste hon Timbros Markus Uvell om att han som vit man kanske inte kan se hur den strukturella rasismen slår”, ska hon prata om diskriminering när hon själv fokuserar på hudfärg och kön istället för människan. Det är ju Pascalidou all over again!

  Åter igen, de som påstår sig vara ”färgblinda” är de som lägger mest vikt vid hudfärg etc. De är den dolda rasismen. Bara uttrycket rasifierad är ju osmakligt!

  Gilla

  1. Ida Ali -Lindqvist sympatiserar med syndikalister/anarkister och frotterar sig med likasinnade. Bla Wåg från Mattssons/Expressens ”Researchgruppen” som i sin tur Aschberg står bakom

   http://motkraft.net/2013/05/01/forsta-maj-2013-direktrapporting-fran-manifestationerna/

   En känd fd (syndikalist) arbetar ju på DN som redaktör och han är ju bästis med Robban

   http://sv.metapedia.org/wiki/Jacques_Wallner

   Mycket revolutionsromantiska gubbs och dito vänsterextremister och islamister i en sk HELIG allians…=// Det är en djädra ormgrop

   Ingen kan iaf säga att man inte har en chans i vårt samhälle, med ”rätt” kontakter..host harkel
   http://www.dn.se/ekonomi/jacques-wallner-darfor-drar-din-bil-mer-an-i-testerna/

   Detta säger allt!
   cit FB

   ”Nachla Libre är engagerad i ”Pantrarna” samt muslimska studieförbundet Ibn Rushd. Nabila Abdul Fattah är kopplad till ”Megafonen” – som i sin tur är lierade med Ibn Rushd, se nedan.

   Fatima Doubakil samarbetar flitigt med Ibn Rushd.

   Cherin Awad, jurist mest känd från Halal-TV samt med en positiv syn på sharialagar, var den som startade twittrandet samt fick pressen att skriva om det påstådda övergreppet. Cherin Awad har suttit i Ibn Rushd jury för att dela ut hederspriser, och hon gick i taket när Omar Mustafa kickades från sossarna.

   Afrosvensken och MMRK:s Rashid Musa hakade snabbt på twittrandet om hur kvinnan i Farsta skulle ha attackerats,

   Rashid Musa är idag anställd av Ibn Rushd. Rashid Musa kallar sig journalist, och var den mest drivande bakom att sprida osanningar om Forserum.

   Islamiska förbundets Omar Mustafa slöt idag snabbt upp bland hijab-gråterskorna på twitter, Omar Mustafa sitter även i ledningen för Ibn Rushd.

   I Ibn Rushd lokaler på Brännkyrkogatan sitter även den sk Förortens Riksdag, Forix –

   Megafonens talesman Rami al-Khamisi är även kontaktperson för Forix.

   Varför återkommer Ibn Rushds namn gång på gång?

   Kan det ha att göra med att Ibn Rushd i stort sett kontrolleras av Islamiska Förbundet, dvs Omar Mustafas förbund som idag kan ses som Muslimska Brödraskapets förlängda arm i Sverige?” slut cit Flashback

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s