F! rasar mot könsstympning!

…..jasså det gör de inte? come again??

Man måste i af säga att den industri runt vår migrationspolitiks konsekvenser skapar jobb av aldrig tidigare skådat slag, även om kostnaderna för dessa jobb är stora så är de ju intressanta titlar som kommer fram. Eller vad sägs om deltidare som numera kan titulera sig som t.ex ”könsstympningskonsult” ? fast den titeln ska väl sättas på rätt person så det borde bli den person man ska kontakta för att få igenom en omskärelse när man bor i ett land som förbjuder det.

Rätt namn på den socialsekreterare som jobbar med detta borde vara kommunalt anställd ”vulvabevarare”

Detta med könsstympning i vissa kulturer är alls inget okänt vare sig här eller i andra länder, tex England. Men ändå kan man slå ifrån sig om ”total okunskap” att det kommer som en chock osv. Helt galet. Men men som sagt var. Nya yrkeskategorier kommer stort.. ploppar lixåm fram som små glada klittor på våra socialbyråer framöver. 

”Sedan några veckor har Socialtjänsten i Navestad avsatt en socialsekreterare för att viss tid av sin tjänst jobba enbart med könsstympningsärenden.”

Att en kan åka tillbax till ett land en flytt från pga att man måste för att överleva eller riskera svåra skador? att en kan åka tillbax på ”semester” till det landet? Att en kan åka på semester betald av mig, och skära sönder f***an på sina egna barn med vår stats goda minne är bara en av alla de tydliga signaler som finns om hur illa ställt det är med vår sk ”ta hand om” integration och migrationspolitik, förutom att det är så förbannat motsägelsefullt; ”vill inte skadas/dö- men åker iväg för att skada/döda”!? Enklare att göra det i England

”Ingen vet hur vanligt det är att flickor i Sverige könsstympas. Enligt Socialstyrelsen så är risken stor att många flickor fortfarande utsätts för det, trots att det är förbjudet och strider mot de mänskliga rättigheterna. Risken ökar under sommaren när familjer åker tillbaka till sina hemländer på semester”

På Dt är man naturligtvis glada och stolta över att deras nyhet blivit ngt som ger eko i resten av världen. Men att den gett eko handlar inte främst om att Dt gjort ett ”bra” nydanande scoopjobb, utan om att resten av världen får kvitto på att Svensk migrationspolitik är så otroligt infantil och kass. Hur kan vi duktiga världsbästa faktiskt- svenskar ha sådan dålig framförhållning så vi öser ut gratis tandvård/sjukvård till alla som kommer, men blir sittande med ansvaret över sönderskurna barns underliv i våra ”perfekta knän” och hakorna studsar en kvart efter golvet?!

tandvård i Borlänge

 På folktandvården i Jakobsgårdarna ägnas mer än hälften av tiden åt att integrera nyanlända barn.
Resultatet: Evighetskö. Vuxna patienter hänvisas till andra kliniker. Överbelastad personal.
– Ska vi stå för integrationen?, undrar vikarierande verksamhetschef Agnieszka Trentowska. ”
” Vi får inte göra så, men vi hänvisar till andra kliniker, om folk inte vill ställa sig i kön.
Orsaken: kliniken är överbelastad. Folktandvården måste enligt lag prioritera barn. Senaste halvåret har det till Jakobsgårdarna tillkommit 287 barn. Nyanlända som kommit i samband med anhöriginvandringen.

länkar och filmklipp är numera döda, det gäller att sopa bort det som kan ”uppfattas” som negativt av väljarna för då kan de ju rösta ”fel” i höst…

”I en intervju med Dalarnas Tidningar (DT) berättar verksamhetschefen Agnieszka Trentowska att personalen på folktandvården i Jakobsgårdarna – en stadsdel i Borlänge, tvingas lägga mer än hälften av sin arbetstid på att integrera nyanlända invandrarbarn, något som resulterar i att vuxna svenskar hänvisas till andra kliniker.

– Ska vi stå för integrationen?, undrar Trentowska i tidningen.

Hon berättar vidare att endast akutjouren fungerar som den ska, det råder kaos i den vanliga verksamheten och personer som skulle ha kallats för flera år sedan får sina kallelser och intresseförfrågningar först nu.

Anledningen till att det ser ut på det här sättet och att kliniken är överbelastad är att Folktandvården enligt lagen måste prioritera barn först och bara det senaste halvåret har det tillkommit 287 invandrarbarn till Jakobsgårdarna som anhöriginvandrare.

Detta medför också stora kostnader landstinget bara betalar för 75 procent av kostnaderna för dessa barn dessutom menar Trentowska att svårigheter uppstår redan i kassan eftersom invandrarna inte kan prata svenska och behöver tolk samt inte har några rutiner vad gäller tandborstning.

Det är också ett återkommande problem att patienter med invandrarbakgrund inte dyker upp på inbokade tider, något som hon misstänker kan bero på att de inte kan läsa.

Hon menar också att man på folktandvården har hög arbetsmoral och att man känner ett stort ansvar för invandrarbarnen men att personalen där inte har kompetens eller utbildning för att arbeta på det här sättet, samtidigt som deras löneutveckling står stilla.
– När personal som har jobbat i 20 år slutar, då undrar man.”

Fö hade redan 2006 Nyamko Sabuni full koll och fick skit för det.

Sabunis förslag vars syfte var att förhindra förtryck och könsstympning av invandrarflickor.;

 • skolan ska vara en religionsneutral plats. Inga huvuddukar
 • obligatorisk gynekologisk undersökning för flickor.

Sabuni har kämpat mot hedersförtrycket och fick därför höra att hon var islamofob som inte kunde detta ämne öht.

Förutom att få klittan halalslaktad och resten av fiffi trancherad kan en ju alltid bespetsa sig på att få sin drömprins. Jaja..lite ”tvång” i det hela men en främmande- för våra- sinnen- sedvänja som vi inte alltför mycket ska lägga nedvärderingar i eller?

Fotnot sedan denna bloggpost skrevs 2014 har msm gjort sitt bästa för att gömma ändra eller ta bort länkar. Nu är det 2016 och verkligheten har hunnit ikapp så alla vet vad det handlar om

Annonser

6 thoughts on “F! rasar mot könsstympning!

 1. Där lurades jag allt. Tänkte jag missat något stort – men helt klart kan detta inte vara en intressant fråga för F! det vore ju närmast rasistiskt att ta i det, så därför tystar de hellre ner det. Och det här med att det är ett scoop efter så många år där man ändå fått detta nersipprat från annan media och vissa små notiser där man blivit på det klara att detta förekommer, men ändå denna förvåning.

  Men varför folk inte agerar? Tja, denna dom kan ge en liten vink om varför. Det är nämligen så att om du agerar så får du böta till DO. Och då är det billigare att blunda och bli förvånad. Varje gång. Och som F! sysslar med, hellre fokusera på styrelser eller på unga invandrartjejer som inte är så intressanta som röstboskap. Kanske därför som F! sympatierna sägs vara starkast i lattedelarna av Stockholm.
  http://www.do.se/Documents/forlikningar-domstolsarenden/dom_uppsala_t4350-07.pdf

  Gilla

  1. Kunde inte låta bli att lägga den rubriken =)

   Nyamko behövdes som motvikt till den heliga sekten till vänster, och du har alldeles rätt i att rasismstämpeln hänger som en spikmatta över den/de som rört i saken irl.

   Mot bakgrund av att 98% av kvinnorna i Somalia är stympade fanns det ju hardcoreintresse för den kommun du länkade domen om, att följa upp saken. Särskilt som föräldrarna vägrade medverka!

   ”I Somalia är 98 procent av kvinnorna könsstympade. Stympningen utförs för att ”rena” kvinnor och en kvinna som inte är omskuren anses inte vara attraktiv att gifta sig med. Oftast handlar det om att kontrollera kvinnans sexualitet. En kvinna som har kvar sin klitoris anses vulgär och man tror att hon inte kommer kunna kontrollera sin sexualitet. En omskuren kvinna är också ett kvitto på oskuld. Därför är trycket hårt på föräldrarna att göra detta på sina döttrar” slut cit

   Ingen kan ju ändå ha undgått vad som KRÄVS för att förhindra dessa övergrepp?? Då det i en av artiklarna vittnas om att man kan gå på en svensk lekplats och bli erbjuden en ”samresa” tillbaks till det land man flytt- där VI på bevekelsegrunderna att dessa stackars medmänniskor riskerar DÖD eller allvarliga skador om de skickas tillbaka…
   ….i nästa sekund faktiskt ”semestrar” i nämnda dödshotande regimer och SJÄLVA skadar sina barn svårt.

   Det är och har varit svårtuggat för mig i många många herrans år, men ”prata om det” ?? Noway, då är man extrem, och man tar ”bara” upp det negativa, och det är fult och rasistiskt. Vi ska ju istället ta fram det positiva! och däri ingår inget negativt.

   Jag kan verkligen rekommendera bl. a Tullbergs ”Låsningen”

   http://www.bokus.com/bok/9789198166507/lasningen-en-analys-av-svensk-invandringspolitik/

   SAGT OM BOKEN;

   ” En ögonöppnare
   Bullpup, 25 maj 2014
   Tullbergs analys är berömvärd i sin pedagogiska noggrannhet; inte en sten i invandringsfrågan får ligga ovänd! Steg för steg visar han hur politiker, media och myndigheter låst in sig i en garderob, förnekande uppenbara fakta, spelande på känslor av rädsla för rasismspöket.
   Hur mycket invandring tål ett välfärdsland som Sverige? Varför är det nästan ett brott att bara ställa frågan? Hur kan det ha blivit så här?
   Boken ger svar på många frågor men också förslag på möjliga lösningar hur vi kan låsa upp frågan!
   Rekommenderas varmt!”

   Gilla

 2. Visst är det underbart, vi ska döma män (för kvinnor kan väl aldrig göra sådana saker?) som köper sex i andra länder ska dömas enligt svenska lagar men de som könsstympar sina barn i andra länder nämner man över huvud taget inte. Inte heller de som åker till Syrien och mördar oskyldiga.

  Hyckleristiskt Initativ!

  Liked by 1 person

  1. I ankdammen Sverige blir allt så stort så stort då verkligheten bjuds in och en kan inte dölja sina tefatsstora ögon

   Detta uttryck ”Sverige i världen- världen i Sverige” är verkligen relevant!

   Infon svämmar över om båda de saker du nämner. Skyddsvallarna brister, hyckleriet och handfallenheten, beskyllningar och de ohederliga mörkningarna funkar inte längre.
   —————————————
   ”När hon 2007 kom till Sverige blev hon lättad. De hade lyckats undvika könsstympningen. De kom till ett land där män, kvinnor och barn ska ha samma rättigheter.

   Därför blev hon förskräckt den där dagen i lekparken när hon stötte ihop med några andra somaliska kvinnor som hade bott längre i Sverige.

   - De frågade om min dotter var könsstympad. Jag log och sa stolt att hon inte var det. Då rådde dem mig att spara pengar så jag kunde åka utomlands och könsstympa min dotter. En av dem ville att jag skulle göra det samtidigt som hennes dotter. Jag blev helt chockad. Och jätterädd.”

   http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/hon-vill-att-skolan-undersoker-sma-flickor-9601215.aspx

   ovanstående visar ju med all önskvärd tydlighet att detta inte är ngt de gjort INNAN de kommit till Sverige. De är MYCKET väl medvetna om att det är olagligt. Det är ju därför de far utomlands!
   —————–
   ”I Sverige är könsstympning förbjudet, men Khadra berättar om flera fall som hon känner till där barnen förts tillbaka till hemlandet för att könsstympas. Ofta under sommarlovet. Hon har svårt att förstå att kvinnor som själva blivit stympade utsätter sina barn för det. Och framför allt i ett land som Sverige där man har ett val att avstå.”

   http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/khadra-konsstympades-det-ar-alltid-ett-overgrepp-9408446.aspx
   ———————————————————-
   Det finns också beskrivet att man väljer att flytta till England eftersom det är mycket lättare att få sina döttrar omskurna där- man behöver alltså inte ens flyga dem till Afrika utan flyger dit en omskärare istället. Det vittnar väl för bövelen om att ”skyddsaspekten” och flyktingskälet inte är särskilt starkt?!

   Om jag faktiskt väljer vart jag ska”flytta” beroende på vart jag kan skära sönder mitt barn utan för mycket ”tjafs” med den kultur eller lagar som gäller i landet man kommer till.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s