Anna Dahlberg med insikt

HÄR

Hennes krönika idag är så späckad med klokheter och insikter att det är svårt att välja ett särskilt stycke eftersom allt är relevant, men..

…precis som jag skrev igår HÄR om faktumet att nätet gör att många får komma till tals

Internet och media har ju gjort att väldigt många kan komma till tals, men väldigt många av vanliga människor som har vettiga saker att komma med, de stängs ner på kommentarssidor som ”hatare” i en ”pissränna” för många ggr ren kritik utan andra åthävor än skarpa argument medans kändisar görs till politiska orakel av en journalistkår med ambitioner som inte ligger i deras uppdrag.”

så instämmer Dahlberg i detta;

”Ekokammare kallas detta fenomen i amerikansk debatt. I avsaknad av starka public service-kanaler har mediemarknaden i USA alltmer utvecklats till en ideologisk maktkamp. ”

—————

Sverige är långt ifrån något USA. Tvärtom utmärks vårt medielandskap av public services starka ställning och ett utbrett tidningsläsande. Men det är trenden som är det intressanta här.

Allt färre prenumererar på tidningar och allt färre sitter bänkade framför Rapport på kvällen. Vi konstruerar alltmer vår egen verklighetsbild genom att välja, gilla och blocka. Public service fungerar dessutom ibland självt som ett eko av den polariserade debatten genom att lyfta fram Twitterstormar som stora nyheter.”

————————

Jag är enig med henne om orsakerna public service, politikers ängslighet vilken gör att de framstår som närmast lama i pannbenen och då man inte litar på public service kombinerat med att *en* stänger in sig i olika ideologiska bubblor via olika sociala medier för att kompensera polariseras debatten.

LO´s sk comeback med massiv propaganda betald av medlemmarna är som Dahlberg så riktigt skriver ännu en av anledningarna till att det nu märks att nedanstående läge gått över;

”Under lång tid låg vänsterns opinionsbildning i träda”

Det gör den inte längre och jag har sedan länge redan uppmärksammat – tillsammans med andra- vad Dahlberg slutligen vittnar om då hon skriver;

Min förra söndagskrönika ”Myten om det rasistiska Sverige” bemöttes exempelvis i veckan på vänstersajten Dagens ETC av Nabila Abdul Fattah. Hon skriver att mina siffror inte betyder någonting för henne. Det viktiga är i stället hennes egen och omgivningens upplevelse av verkligheten. I hejarklacken på Twitter konstaterar någon raskt att mina argument kan likställas vid förnekelse av Förintelsen.

Så olika har bilderna av dagens Sverige blivit. Man kan fråga sig vad det gör med debattklimatet och politiken.”

slut cit Dahlberg

——————————

Jag kan slött konstatera att då Telias reklam rullar på rutan höjer jag knappt ögonbrynen över queer/hbtq budskapen, lika lite som när en transa i ett barnprogram säger  ”Jag har flugit så fort så jag är alldeles öm i trollstaven…” eller då Svt visar hur man kan lära sig- att bli lesbisk

Som tur är kan man kolla på de av etablerade medierna-hatälskade badrummets kloakavdelning. Faktiskt rakt ner i pissrännans moder och där hitta guldkorn. Håll till godo från Flashback;

”Tror aldrig nepotismen varit så stor på SVT som nu. Det gamla gardet tekniker som hade enorm kunskap och yrkesstolthet ersätts med curlade hipsters direkt från flummediaskolor som är lika övertygade som deras mammor att de kan allt bättre än alla andra för att de är hipsterfeminister som krossar det noggranna och kvalitetsmedvetna ”gubbväldet.”

En fotograf på SVT berättade följade historia för kanske 10 år sedan:

—–

I sin iver att fånga den ”unga och hippa” publiken hade man skaffat ett gäng creddiga hipsters och gett dem fria händer att producera en dokumentär (minns inte om vad). Det faktum att dessa tjugo plussare redan ansåg sig vara överlägsna DJs, web/smycke/inredningsdesigners, singer/songwriters och kunde i princip allt om allting ringde inga varningsklockor. Tvärtom, de var nyckeln till den skitnödiga creddighet man av någon anledning behövde

—————.

En ytterst duglig och erfaren kvinna, redigerare, fick dessa släppta i sitt knä av ledningen. Dessa curlade snorvalpar börjar direkt mästra kvinnan och komma med fullkomligt idiotiska ”nyskapande” förslag om hur dokun skulle klippas, helt utifrån sina egon och det de ”kände” just då. Ett exempel:

Neej! Det ska inte vara nån inzoomning på honom där! Jag känner att jag inte har någon relation till honom.”Och liknande.

—-

Att anpassa produktionen efter målgruppen, dvs de 99% av befolkningen som är över 24 och bor utanför SOFO, var otänkbart. Redigerarens gedigna erfarenhet viftades bort med hipsterns självgoda cynism. Vad vet hon, liksom…Efter att i några dagar våndats på detta sätt (produktionen fick ju göras om från början varje gång valparna fick en ny ADHD-idé) reste hon sig och sa:

”Vet ni vad, ni kan ta och göra klart ert lilla projekt själva. För jag går och säger upp mig.”

————————-

Med tårar i ögonen går hon in på Aktuelltredaktionen och berättar vad som hänt. Då möts hon av – stående ovationer! Jag tror redigerarens historia inte är unik. Många med riktig kunskap har succesivt bytts ut mot folk vars största tillgång är deras föräldrar och kompisar på SVT och som blivit curlade genom sitt unga liv med devisen ”du kan bli vad du vill, du är framtiden och kan inte misslyckas” istället för den gamla skolans ”lär dig ditt yrke ordentligt och lyssna på och ta efter dem med erfarenhet.

——————————-

Varför korrläsa textningen när man kan göra nåt kul istället? Varför göra något tråkigt som kräver en attention span på över en timme när man kan flamsa och twittra? Detta är som sagt 10 år sedan och det har bara blivit värre.”

slut cit FB

__________________

Nedanstående film kan aldrig nog upprepas, särskilt mot bakgrund av faktumet Dahlberg åxå poängterar;

”många unga väljare aldrig har upplevt något annat än alliansstyre. Precis som MUF-arna radikaliserades på 80-talet blir regeringen Reinfeldt ondskans inkarnation för dagens rastlösa unga.”

Dahlberg har en del att kolla upp f.ö..ang Nabila Abdul Fattah, född 4 juni 1981.”Nabila”, rappare av libanesiskt-kurdiskt ursprung som slutat rappa men kröniköát i Metro, mottog Björn Afzelius-priset 2004 ,samarbetade med Revolutionär Kommunistisk Ungdom (RKU) i samband med att RKU gav ut samlingsskivan ”Framåt! – För Palestinas befrielse”. Hon har även agerat fotomodell för Motkraft. Vad bl.a vad hon står för inget jag vill ha i någon form av maktposition.

 

Klär Jens Lapidus i Adidas?

torsdag 25 sep kl. 15:00 – 15:45

 

Camila Astorga Diáz och Judith Kiros (Rummets.se) tar tillsammans med musikjournalisten Hasan Ramic stryptag på den svenska berättelsen. Att vi fortfarande ser en blond pojke som rider på en gås och idyllens Bullerbyn som huvudverk i den svenska litteraturen, vad säger det om oss? Klär Jens Lapidus i Adidas? Med en storportion humor granskas det man kan kalla en ”roast” av en narrativ tradition av svenskhet som under lång tid granskat sig själv utan att lyfta blicken från sin navel.

Moderator: Nabila Abdul Fattah, journalist och aktivist.

Medverkande:
Camila Astorga Diás, Judith Kiros, Hasan Ramic, Nabila Abdul Fattah
Arrangör:
Galago
Typ:
Seminarium
Kod:
To1500.11

 

Bye the way så är väl sedan länge en av våra skolors viktigaste uppgifter att se till så att våra barn lär sig hur man kan använda sitt anus på mer finurliga sätt än bara att skita med att lära sig analsex? Jag vet inte om det kommer som första eller andra prio då det ställs mot *hen* och djuplodande genuspedagogik bara, men det får jag skrövla ihop pannbenet kring över sommarn kanske? Men vet gap/stenkastarvänster tex att:

”M-ledaren Ulf Adelsohn blev dömd för brottet att koppla in en utländsk telefon i statliga Televerkets nät, staten drev hamburgerkedjan Clock för att möta den amerikanska imperialismens McDonald’s, Sverige hade blandekonomi och kunde inte välja sida mellan liberal demokrati och kommunistisk diktatur.”

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s