Feministhydra med oanständig hybris och människoförakt

När man precis hämtat sig från ”Kakans” nationaliststämpel på midsommarkransar kommer nästa brainiejackie. Den svenska(?) feminismens motsvarighet till Knesset har därmed sett dagens ljus.

HÄR (<klicka)knölar ”Lady Dhamer” in sig i ett resonemang som hon inte ens klarar av att hålla en röd tråd rakt igenom fast hon själv bevisligen är författaren bakom ”verket” och borde hitta bland de pompösa flosklerna! Hon snackar om hatare men är en av de värsta själv. 

För enkelhetens skull bryter jag ner texten och skriver med rödmarkerad text en del kommentarer på ”Lady D´s” text;

Två indiska flickor våldtogs och hängdes upp i ett träd. I Pakistan stenades en kvinna till döds för att hon gift sig med fel man. Det är inte första gången mäns våld mot kvinnor i andra länder synliggörs. 

 Näej det är inte första gången mäns våld mot kvinnor i andra länder synliggörs, och det med all rätt. Vi har ju rätt svårt för tex hedersmord, vi vanliga kvinnor och män i Sverige. Du vet, de där morden som görs upp inom släkten. Där det bestäms vem som ska göra det, var, när och hur. 

Gång på gång läser vi om kvinnor som våldtas så brutalt att de dör, om kvinnor som stenas och om kvinnor som får ansikten och kroppar vanställda av syra för att de vägrat gifta sig. Det engagerar och förargar människor och då återuppväcks diskussionen kring våldet och förtrycket som drabbar miljoner kvinnor i världen.

Ja det förargar människor, och med all rätt. Just att stena kvinnor för påstådd otrohet, gräva ner sina döttrar levande, hälla syra på nån, halalslakta sin fru, låsa in, idka häxutdrivning, bestämma över allt som har med kvinnans vardag, val dagliga aktiviteter och kläder att göra- det förargar och engagerar människor i vårt land.

Det är ett omfattande samhällsproblem. Överallt i världen mördas, våldtas, könsstympas, torteras, fängslas kvinnor just för att de är kvinnor. Nästan hälften av alla vuxna kvinnor har blivit utsatta för våld av sina partners, var fjärde kvinna har utsatts för sexuella övergrepp och i de flesta väpnade konflikter så förekommer systematiska våldtäkter mot kvinnor. Där borta alltså. Inte här väl? Sverige är ju världens mest jämställda land men där borta, där lever kvinnorna under fruktansvärda förhållanden det vet ju alla. Och det vill alla ta aktiv och högljudd ställning mot.

Absolut vill vi ta aktiv och högljudd ställning mot det!

Men det är ett bekvämt ställningstagande.Det är säkert och kräver inte att vi tar faktiskt ställning  eller gör oss obekväma för alla är med på tåget; det som drabbar kvinnorna i Indien, Pakistan och Iran är ju fruktansvärt hemskt.

Vi tar ställning- tycker det är fördjävligt och då det även sker i vårt eget land, rena halalslakterna på de kvinnor som kommit hit – som har flytt från förstryck men som ändå hinns ifatt av klanens hederstänk i vårt nordiska land, då äcklas och förfasas vi.

 Men vad händer om vi riktar strålkastaren mot det egna rummet? Vågar vi granska våldet som drabbar kvinnorna runt omkring oss, vågar vi granska de svenska männens våldsnormer eller ska vi fortsätta blunda för det förtryck som pågår mitt under våra näsor? Eller hur?

”De svenska männens våldsnorm”? Vilken våldsnorm har ”de svenska männen” tycker du? De ”svenska männen i pluralis obestämd form? Menar du att det finns en särskild SVENSK våldsnorm? ”Rasifierar” du våldet som utförs mot kvinnor utomlands? Hur tänkte du nu Lady Dhamer”?

Men feminism är och förblir mer kontroversiellt än kvinnohat och feminister mer föraktade än våldet de motarbetar och det sätter stopp för diskussionen. Många män blir ofta mer upprörda över att bli ihopgrupperade än över att kvinnor våldtas och mördas. Det kidnappar debatten och riktar sympatierna åt fel håll vilket försvårar synliggörandet av mäns våld mot kvinnor vilket i sin tur omöjliggör förändring.

Näej ”Lady Dhamer”, är det någon/några som KIDNAPPAT något så är det den falang av feminism som kidnappat feminismen så ingen djävla normal människa av mans/kvinnokön vill tillhöra den sorts feminism du själv tillhör.

Den sorts rabiata, som precis som du själv beskriver drar alla män över en kam med det enda ”motivet”–> KÖN.

Tacka fan för att den icke våldsutövande alla kategorier-mannen/män blir upprörda över att kallas våldsbenägna presumtiva våldtäktsmän. Alltså är SKULDEN för ev sympaties lost – för att sympatier?? riktas åt cit dig; ”fel håll” dem av er som gapar över generella lösningar om påförande av skuld och skam för hela manskollektivet.

 

 Alla känner en kvinna som våldtagits men ingen känner en våldtäktsman. Alla känner en kvinna som blivit utsatt för våld, men ingen känner en man som slår. Hur kommer det sig?

Tala för dig själv. Jag känner män som både kränkts psykiskt och fysiskt, OCH har nästan blivit slagen ur kyrkboken själv. Är det NÅNTING jag kan uttala mig om så är det det–> att män är olika.

 Män som slår och våldtar är inga monster.

EXAKT vad du nu säger är så djäkla viktigt. ” MÄN SOM SLÅR” dvs DE män som slår. Jag tycker de är monster. Gör inte du? Men det innebär inte att MIN son, MIN man, MIN bror, MIN far är på det endaste vis ansvarig. DET ligger liksom i sakens natur- de är icke våldsbenägna. Ickevåldsbenägen betyder att de vare sig slår kvinnor män eller barn. Comprende?

Då hade det varit så mycket enklare att ta ställning. Men män som slår och våldtar har ofta familjer som älskar dem, vänner de bryr sig om, kvinnor de lever tillsammans med och barn de skulle dö för.  Och man vill gärna tro att den där snälla fina killen man känner och tycker om aldrig skulle kunna göra fel.

 Det är skillnad på att ”göra fel” och att våldta, misshandla och/eller mörda. Vi har en rättsstat där brott skall behandlas. Eller menar du att en ”stening reversed” skulle behövas i VÅRT samhälle? Att ta lagen i egna händer? Stena våldsmännen?

 Hur mödrar till våldsmän känner kan jag inte uttala mig om, men jag tror att det finns många sorters känslor. Är de kvinnorna mindre värda som mödrar och kvinnor tycker du?

Jag antar att du fick lite kalla feministfötter av de tweets i ämnet jag tagit del av där du drar lite pliktskyldigast i tyglarna då din ”argaungafjårtisfeministsvans” gått åt systrar och mödrar till våldsmän. De som i det godas namn utför HATDÅD som vilka random näthatare som helst. Det handlar här nedan inte om våldsmän utan om män som cit dig -”betér sig illa” ( vad nu det innebär? ) Magiskt. Se nedan och läs även HÄR om tidigare eskapader och uttrycket ”bete´sig illa” och vad det kan leda till..

 Något jag alltid varit impad över i dessa resonemang är att *en* framställer det som om en våldsman skulle tända en neonlampa på taket i skogen på krogen som liksom en skylt innan en hastighetssänkning skulle blinka varnande INNAN misshandel våldtäkt skulle utföras?

Något som med stor säkerhet skulle ge utrymme och möjlighet till direktaktion av /från andra män och kvinnor.

 Är det inte just ett ”bekvämt ställningstagande” att bara svepa med piassavakvasten över ALLA män för något vissa män utfört? 

Vilken skuld har du själv t.ex. ”Lady Dhamer”? som lever i en värld strösslad av misshandels/våldtäktsoffer i din närhet men inget gjort åt saken? Har inte du ett ansvar i din närmiljö? På vilket sätt hjälper/stödjer du dina våldtagna med kvinnor genom att pådyvla hela den manliga mänskligheten ansvar över vad individer gör/gjort mot dessa kvinnor?

Då är det enklare att utgå från att kvinnor ljuger än att mannen man tror sig känna skulle kunna göra något så fruktansvärt. Alla hatar ju en våldtäktsman. Även de som våldtar och de ser sig sällan som sådana.

Här vart det ju väldigt svamligt och motsägelsefullt. Hur ska du ha det? I förra stycket hatade ju ingen våldtäktsmannen enligt dig. Omhuldade och förlåtna som de ju var av hela sin släkt och vänner?! 

 Menar du att kvinnor överlag är immuna från att ljuga? att själva könstillhörigheten skulle göra dem/oss immuna mot lögn? Vilken parallellvärld rör du dig i egentligen?

 Samhället är dessutom otroligt förlåtande mot män som slår och kränker. Speciellt om mannen ifråga har en förlåtande egenskap. Eller så är han känd och då kommer han undan med lite vad som helst för ”alla kan begå misstag” och så får han en andra chans och världen glömmer.

Näej, samhället är inte ett dugg förlåtande. Inte vårt samhälle. En kvinnomisshandlare, våldtäktsman mördare (av kvinnor) och/eller pedofil står lägst i rang både i den kriminella miljön och i vårt samhälle. Vad är förresten en ”förlåtande egenskap”? Menar du på allvar att de män som slår våldtar eller mördar tillhör två kategorier;

  1. ”förlåtande egenskap”
  1. en kändis gömd bakom sitt kändisskap?

Kvinnor är alltid villebråd, alltid utsatta och kan aldrig känna sig säkra eller fredade. Oavsett om det handlar om kvinnor som stenas i Pakistan eller kvinnor som misshandlas i Sverige så handlar det om samma könsmaktsordning. Det handlar om män som förtrycker och som tar sig friheter på kvinnors bekostnad. Män som ser sin rätt till kvinnors kroppar och liv som självklart. Samma strukurer, tankesätt och kvinnosyn. Här som där borta.

Vilket otroligt urbota provocerande skitsnack. Du, Gudrun och en å annan hemtovad gurkmask till får ju ta och släppa ut luften ur den ideologiska jätteballong ni pumpat upp….men försiktigt så det inte gör ónt då ni landar.

Hur understår ni er att jämföra lidandet för kvinnor i tex Pakistan med Svenska kvinnors villkor? Har ni inga proportioner överhuvudtaget??

Jag känner och umgås med oerhört starka kvinnor som inte är mer villebråd än ett riskorn i Kina.

Jag har inte sett en enda skrift om att kämpa mot könsstympning i Sverige från F! Jag har BARA sett det resonemang som du nu åxå står bakom om att våld som våld, same shit but different är det som gäller då man tillhör livmodersrabiesvarianten. Alltså ”finns inte” hedersmord, könsstympning annat som ett generellt strukturellt förtryck av kvinnor och således kan du glatt faceplanta i en svensk aftontidning som språkrör för all världens kvinnoförtryck. Snacka om att ha tagit på sig för stor kjol och vilket djävla svek och hyckleri.

 

Pakistan är ett konservativt patriarkaliskt land där kvinnor, särskilt på den fattiga landsbygden, behandlas som ägodelar. De har svårt att få hjälp av polisen, och trycket på dem att inte vanära sina familjer är hårt.
Sana Masood, juridisk samordnare på organisationen ASF (Acid Survivors Foundation) som hjälper överlevande syraoffer, vet hur resonemanget går:
– Familjerna säger ”det är fel att gå till domstol, vad ska folk tro?”
Ännu saknar Pakistan lagar mot våld i hemmet. En sådan diskuteras i parlamentet men har bromsats av motstånd från ett islamistiskt parti. Samtidigt ökar antalet övergrepp med syra. 2009 registrerade ASF 48 fall mot ett 30-tal år 2007, men enligt Masood är det sannolikt massor som aldrig rapporteras. HÄR

—————————————————————

Vi tar Judevarianten åxå så blir det välda tydligt..

Två indiska flickor våldtogs och hängdes upp i ett träd. I Pakistan stenades en kvinna till döds för att hon gift sig med fel jude.

—–

Det är inte första gångenjudars våld mot kvinnor i andra länder synliggörs. Gång på gång läser vi om kvinnor som våldtas så brutalt att de dör, om kvinnor som stenas och om kvinnor som får ansikten och kroppar vanställda av syra för att de vägrat gifta sig.

——

Det engagerar och förargar människor och då återuppväcks diskussionen kring våldet och förtrycket som drabbar miljoner kvinnor i världen.

—-

Det är ett omfattande samhällsproblem. Överallt i världen mördas, våldtas, könsstympas, torteras, fängslas kvinnor just för att de är kvinnor.

—–

Nästan hälften av alla vuxna kvinnor har blivit utsatta för våld av sina partners, var fjärde kvinna har utsatts för sexuella övergrepp och i de flesta väpnade konflikter så förekommer systematiska våldtäkter mot kvinnor.

—-

Där borta alltså. Inte här väl? Sverige är ju världens mest jämställda land men där borta, där lever kvinnorna under fruktansvärda förhållanden det vet ju alla. Och det vill alla ta aktiv och högljudd ställning mot.

—-

Men det är ett bekvämt ställningstagande.Det är säkert och kräver inte att vi tar faktiskt ställning  eller gör oss obekväma för alla är med på tåget; det som drabbar kvinnorna i Indien, Pakistan och Iran är ju fruktansvärt hemskt.

Men vad händer om vi riktar strålkastaren mot det egna rummet? Vågar vi granska våldet som drabbar kvinnorna runt omkring oss, vågar vi granska de svenska judarnas våldsnormer eller ska vi fortsätta blunda för det förtryck som pågår mitt under våra näsor?

—-

Men feminism är och förblir mer kontroversiellt än kvinnohat och feminister mer föraktade än våldet de motarbetar och det sätter stopp för diskussionen. Många judar blir ofta mer upprörda över att bli ihopgrupperade än över att kvinnor våldtas och mördas.

—-

Det kidnappar debatten och riktar sympatierna åt fel håll vilket försvårar synliggörandet av judars våld mot kvinnor vilket i sin tur omöjliggör förändring.

—-

Alla känner en kvinna som våldtagits men ingen känner en våldtäktsjude. Alla känner en kvinna som blivit utsatt för våld, men ingen känner en jude som slår. Hur kommer det sig?

Judar som slår och våldtar är inga monster. Då hade det varit så mycket enklare att ta ställning. Men judar som slår och våldtar har ofta familjer som älskar dem, vänner de bryr sig om, kvinnor de lever tillsammans med och barn de skulle dö för.  Och man vill gärna tro att den där snälla fina juden man känner och tycker om aldrig skulle kunna göra fel.

Då är det enklare att utgå från att kvinnor ljuger än att juden man tror sig känna skulle kunna göra något så fruktansvärt. Alla hatar ju en våldtäktsjude. Även de som våldtar och de ser sig sällan som sådana.

Samhället är dessutom otroligt förlåtande mot judar som slår och kränker. Speciellt om juden ifråga har en förlåtande egenskap. Eller så är juden känd och då kommer juden undan med lite vad som helst för ”alla kan begå misstag” och så får juden en andra chans och världen glömmer.

Kvinnor är alltid villebråd, alltid utsatta och kan aldrig känna sig säkra eller fredade. Oavsett om det handlar om kvinnor som stenas i Pakistan eller kvinnor som misshandlas i Sverige så handlar det om samma könsmaktsordning.

Det handlar omjudar som förtrycker och som tar sig friheter på kvinnors bekostnad. Judar som ser sin rätt till kvinnors kroppar och liv som självklart. Samma strukurer, tankesätt och kvinnosyn. Här som där borta.

titta HÄR

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s