Så löser "vi" tiggarfrågan

Jag har kommit på sanningen om vad som är rätt och då ska alla andra också tycka så, annars kastar jag en sten in genom deras fönster kallar dem rasist, främlingsfientlig, nazist, fascist eller SD sympatisör . De som inte tycker som jag tycker fel och man får inte tycka fel. Tycka annat än vad jag tycker är fel..

Vart kommer det ifrån? Hur har det blivit så?

Om man som en person från den ”goda sidan” där man tycker sig vara inkluderad genom nån banankod, där *hen* tycker att *hen* bidrar vare sig det gäller med bananer, en 50 lapp, en baguette eller ett klädesplagg till en tiggares fromma. Vad bra! Gör det då. Men tala inte om för ANDRA HUR de MÅSTE BÖR och SKALL göra.

Alla dessa ”goda” anklagande medborgare borde ju då se sig själva ur ett helikopterperspektiv och se ett mönster som leder till ngt bestående gott?? strukturerat organiserat och med en plan, annars är det ju bara en gest man gör för att själv känna sig god.

Man har ” gjort något” och många bäckar små typ. Annars är man en ” kall och empatilös” människa.

Vet ni, det står var och en fritt att upplåta sin egen tomt och/eller mark till människor i behov att slå upp sina bopålar där. Hyra? nej nej, varför det? Det handlar ju inte om företagsamhet och camping på det viset! 

Det handlar ju om hjälparbete! Det gör man för en GOD sak, och UTAN ersättning eller krav eller motkrav på ngt endaste vis. Utom då det gäller den andra mer strukturerade ”industrin”- flyktingindustrin där grova pengar tjänas!

”På en camping under Tjörnbron bor 200 asyl­sökande i små lägenheter. Migrationsverket betalar 300 kronor per person och natt utan måltider.

För lägenheter med fyra bäddar blir månadshyran 37 000 kronor. Med sex bäddar blir det 56 000 kronor

 I en idealisk värld ­skulle vi hyra egna lägenheter. Men bostadssituationen är svår och vi måste klara vårt uppdrag.

Men hur kan en lägenhet för fyra kosta 37 000 ­kronor?

– Det är en förhandling och hyresnivåerna avgörs av marknaden. Mer vill jag inte säga eftersom upphandlingen är överklagad.”

Som god ska man löpa linan ut tycker jag, Istället för att tala om för alla andra hur de ska göra och tycka.

JAG har ett förslag, en sorts win-win uppmaning, minst lika god som Wilhelmssons uppmaning till att expropriera fritidshus/stugor för människors behov-

Nämligen ta hand om en egen familj i nöd!

Konceptet är att de får ta sig hit själva (jasså det gör de redan?)

Anställ mannen i familjen att sköta ev trädgård och lagningar av diverse. 6 timmars arbetsdag med bibehållen avtalsenlig heltidslön. Kvinnan i familjen kan antingen sköta dina gamla föräldrar eller vara barnomsorg, efter en betald utbildning förstås! Eller vad dum jag är- jag menar förstås att MANNEN ska genuscertifieras och sen sköta barnen och sina egna gamlingar inkluderat våra, om tid finnes över. Kvinnan fixar trädgård, hemmets skötsel ute och inne?

Alla blir integrerade och får förståelse för varandra, vi lär av varandra! Detta innebär förstås att vi måste få lite skattelättnader, och det borde ju gå eftersom med detta upplägg tar så att säga fotfolket, Sveriges befolkning, verkligt ansvar. Ansvar här och nu, och blir inte bara månadsgivare till ngt långt bort utan kan idka hjälp och stöd till sin närmaste bokstavligen på plats på sin egen gräsmatta! Då behövs ju inte lika mycket pengar till hjälp utomlands?

Sänkt skatt är ett måste med den ökade försörjningsbördan, men vilken vinst! Alla blir vi hjältar och mänskliga medmänniskor. Nu pratar jag om tiggarna som målgrupp! Inga andra .Det få anstå ett tag..

Det här tycker jag, och jag tycker rätt, tycker du annorlunda är en sten genom fönstret en barnlek i jämförelse för vad som kan komma att hända dig. Du kan bli portad från Coop, buss stationen och/eller bibblan, för jag har mer rätt än dem som har rättast..(mest rätt) sorry pappasvenskalärare=)

————————————————————————————-

F.ö köpte jag ägg från burhöns igår- inredda burar klass A. På ICAMAXI

——————————————————-

KARTA som visar antal mottagna flyktingar per tusen innevånare i varje kommun 2011 tom nov 2012. Ju mörkare färg, desto fler har man tagit emot. Klicka på kommun på kartan så får du uppgifter om just den kommunen.

Man kan åxå se det så här, som synes är vi en verklig ”stormakt”- på många sätt.

Full fart bakåt- Anybody skriver

”Den socialdemokratiska politiken går alltid ut på att alla andra alternativ är livsfarliga och på att  peka bakåt, måla det förflutna som Carl Larsson akvareller och använda ord som ”folkhemmet” och ”den svenska välfärdsmodellen”.
De som är födda på 80/90-talet måste tro att vi som var vuxna då levde i det fullkomliga paradiset?
Det är inte sant! Det var faktiskt INTE bättre förr!”

 

 

 

Annonser

One thought on “Så löser "vi" tiggarfrågan

  1. Som bohuslänning har jag ofta varit ute på Tjörn,känner till de minimala stugorna under bron och de är verkligen minimala i ordets rätta bemärkelse. Utan bil,eller kontakter till ”fastlandet” är man helt totalisolerad. Tjörn är ett ålderstiget litet samhälle som t.o.m. snackar drit om Göteborgarna (Som bor 4 mil söderut) ,så man kan ju tänka sig vilket hallå denna flyktingförläggning har skapat.

    37 000 skr/mån för en jämrans campingstuga är ju flott för campingägaren. Staten betalar visserligen allt uppehälle de första 2 åren för en nyanländ i varje kommun. Efter den tiden brukar det bli oerhört bråttom för kommunerna att kvalificera dessa individer in till div ”praktikarbete” som berättigar för vidare statlig a-kassa efter att kvalifikationen till a-kassan blivit uppfyllt.Speciellt om de har vikande underlag för skatteintäkter. Och de har Tjörns kommun. Andelen pensionärer är ganska högt, ungdomsarbetslösheten förskräckande och arbetstillfällen är på fallrepet (Industri,med främst konjunkturkänslig högspecialiserad båttillverkning )

    Att 200 asylanter tvångsplaceras i detta mikroskopiska kosmos är ENBART förvaring,utan någon annan framtida planering än statsmaktens outgrundliga visdom för ett kommande utopia.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s