naiv socialtjänst ansvarig för hedersmord

HÄR länk DÖD

Ett tragiskt exempel på hur svenska myndigheter visar bristande ansvar var förra året när Linnamottagningen startade ett medlingsprojekt där 21 unga tjejer ingick. Projektet innebar att man försökte förhandla med föräldrarna om ungdomars rättigheter.

I dag vet man inte exakt vad som hänt de 21 tjejerna, enligt Sveriges Radios program Kaliber. Det man med säkerhet vet är att två av dem har blivit bortgifta, varav en är försvunnen och en har mördats.

Vem bär ansvar för att detta inte ska ske igen?” slut cit

———————————————————————————————————–

Haverikommission någon? Svenska feministers uppmärksammande någon? Herregud så korkade de är på våra svenska myndigheter. Genuscertifierade ”medlare”..skandal!

Lyckades ni med någon av de här familjerna?

– Nä, det har vi inte, tyvärr.

Unga som utsätts för hedersförtryck riskerar sina liv när myndigheter försöker medla med familjen.

18-åriga Karima sökte hjälp och återförenades med sin familj – en tid senare blev hon mördad.”

*

En annan tjej som ingick i projektet var 17-åriga Hadil. Hon var också hårt kontrollerad av sin familj. Till exempel hade hon bara 15 minuter på sig för att ta sig hem efter skolan. I en dom från tingsrätten går det att läsa att hon misshandlades grovt av sin pappa efter att ha umgåtts med en klasskompis som hade  “dålig karaktär”, enligt familjen.

Socialtjänsten ville att man skulle starta ett familjearbete, vilket gjordes och Hadil kunde efteråt flytta tillbaka till sin familj.

Men så fort familjen hade fått hem Hadil så lämnade dom Sverige.

– Och hon kom aldrig tillbaka. Hon hörde senare av sig till en kompis och sa bara snälla hjälp mig. Jag är i föräldrarnas hemland, jag är inlåst och bortgift och jag blir våldtagen varje natt.”

Jians öde

”Sarah Mohammed är ordförande på föreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime.

– Om man använder medlingsmetoden utifrån det perspektiv som hela socialtjänströrelsen i det svenska samhället använder att förena familjen – det betyder att det alltid när det gäller den målgruppen med hedersrelaterat våld – det är alltid på bekostnad av flickan eller pojkens mänskliga rättigheter att han eller hon ska sänka ner sina förväntningar av mänskliga rättigheter”

————————————-

 • Jag kan acceptera att man gör fel EN gång, med tanke på att medling är en normal metod hos socialtjänsten och att problemen var svåra att förutse. Men när det fortsätter trots att folk dött börjar jag precis som du misstänka att det handlar om ideologer som faktiskt är beredda att gå över lik. Media kunde göra rätt mycket mer för att avslöja dem.

  • equinox2000 • för 11 timmar sedan

   Någon förbättring från samhällets sida är otänkbar, eftersom PK-doktrinen är att könsstympning, arrangerade äktenskap, hedersvåld o.s.v. bara är ett uttryck för mäns våld mot kvinnor. Och detta i sin tur är ett ”strukturellt” problem i den vita, patriarkala hetronormen, som genomsyrar hela samhället.

   Åtgärden är att vita, heterosexuella män måste ändra sina attityder, vilket skall ta sin början redan i förskolan.

   Eftersom man siktar 180 grader fel, missar man målet med lika mycket.

 

Annonser

4 thoughts on “naiv socialtjänst ansvarig för hedersmord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s