En hysterisk journalistkår

Kulturjournalister går bananas och trampar ner varandra i papperstidningarna för att banka in vett i våra skallar. Ömsom hot, ömsom vädjan och rörande illa dolda politiska pamfletter kryddade med ofullständiga källhänvisningar och med stort hopp om att läsarna ska fimpa sitt internettanvändande?

Oicin kravlar fortfarande omkring i trycksvärtan under flaggen ”läs mig-skåden sanningen”

HÄR

Han känner sig ändå lite lite nödd numera, att redovisa kring ”Free Joel” och hans tidigare eskapader. Ngt som t.om Oicin måste erkänna inte är de mest hedervärda aktionerna – innan Kärrtorp.

Oicin frågar sig om vänstern gick för långt och svarar sen sig själv med ett pliktskyldigt nej, men” det var de andra som började, och de är dummare. Det var hela ”analysen”. Klart som gammal ljummen korvspad, för det är den BAKOMLIGGANDE orsaken till varför våld utövas som är det primära. Detta har han nu rapat upp i alla sina texter om ”de goda å de onda”

Så även om Joel Bjurströmmer inte är den skarpaste i vänsterns hjärntrust så tillhör han iaf den halvskarpaste kniven i fotsoldatlådan och för det ska han ha cred..och facebooksidor, hyllas och frambäras på tishor. Den här gången var det inte vänstern som, börja även om JB stack kniven ett par ggr i ryggen på en äcklig dödsnazist ( för att riktigt trumma in budskapet skriver oicin återigen att de- nazisterna, vill döda alla lebbor, bögar, svarta, vita som inte tycker som dem -DET måste ju ändå rätten se i slutänden menar Oicin. Vänstern vill inte döda, och allra minst oliktänkande. They r the good guys!

Låt oss lyssna på dig Oicin! Jag tror dig! Men VAR kommer SD in i allt detta? Var kommer bla Britta Svenssons funderingar in? Varför blandar du äpplen och morötter Oicin? VAD har SD el Reinfeldt med nazzar att göra? och varför skyddar kultureliten vänsterextremismen?

”Detta tillsammans med aggressiva utfall från scenen, sånger om ”Jimmie Åkesson – skicka grisen till slakt” och långa tal om helt andra politiska frågor fick mig till slut att förstå att jag inte alls, som jag trott, var på en antinazistisk demonstration, utan på ett vänstermöte med extrema inslag. 15 000 av demonstrationsdeltagarna droppade av, kvar var 1000 frälsta med knytnävarna i luften.

Jag tror det var den största politiska och medmänskliga miss jag någonsin sett någon göra. Jag åkte linje 17 tillbaka hem, nedslagen. På ena sidan dessa vidriga nazister. Och på den andra detta hat.”

slut cit Britta Svensson

——————————————————————-

Mailade lite med en yrkesman inom samma kategori kring denna artikel och efterfrågade alla experterna han hänvisade till. ”Umeå universitet” var ju en av dem som sågat Säpos rapport. Vem/ vilka där då undrade jag?

Fick ett mail tillbax (Tack Petter Larsson) med ett flertal dok varav det sista gav mig skrattkramper, se nedan.

Dieter K. Müller Yttrande

24 mars 2014

Dnr FS 1.5-95-14

Yttrande över SOU 2013:81

Samhällsvetenskapliga fakulteten Dieter K. Müller

När vi bryr oss – förslag om samverkan och utbildning för att effektivare förebygga våldsbejakande extremism”

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet har fått ansvar för att bereda universitetets yttrande över ovan rubricerat betänkande och vill härmed lämna följande synpunkter.

Utredningens förslag handlar om att få till stånd ett effektivare förebyggande arbete mot våldsbejakande politisk extremism, samt att utveckla ett utbildningsmaterial om våldsbejakande politisk extremism i syfte att kompetensutveckla olika aktörer som arbetar med ungdomar/personer som drar sig mot denna form av extremism.

Inledningsvis vill vi konstatera att våldsbejakande politisk extremism trots allt är ett marginellt samhällsfenomen som fått tämligen omfattande uppmärksamhet i media och politik. Det är inte givet att denna uppmärksamhet är befogad. Fenomenet är så litet att det inte är upptaget som ett enskilt lagrum, vilket gör det mycket svårt att som utomstående betraktare se hur stora anmälningstalen, misstanketalen och lagföringstalen är för detta.

Det direkta offerskapet (fysisk eller juridisk person) är så som det framträder litet, begränsad till situationer som är direkt relaterad till miljöer där brottsligheten utövas. Det är till exempel inte en brottslighet som är abstrakt (kan ske på distans  och kräver inte en fysisk kontakt med offer) på samma sätt som bedrägeri, ekonomisk brottslighet, miljöbrottslighet etc är.

Våldsbejakande politisk extremism uppvisar inga synbara skador mot medborgare annat än som primär viktimisering i form av odefinierad social harm.Det förefaller att utredningens förslag baseras på ett relativt svagt faktaunderlag. Avsaknaden av förankring i vetenskaplig kunskap och statistik som finns inom och utanför landets gränser är anmärkningsvärd och gör att utredningens förslag framstår som en reaktion på en politisk diskurs snarare än som en reaktion på faktiska förhållanden.

Utredningens förslag avser förvisso inte stora ekonomiska summor. Det kan dock argumenteras för att dessa resurser skulle kunna gå till betydligt angelägnare kriminalpolitiska områden som t ex att stävja bedrägerierna, skadegörelse eller varför inte ett framväxande område som id-stölder

—————————————————————— slut cit Yttrande över SOU 2013:81

Vilket goddag yxskaftdokument. En hel sida med ord som kort och gott framställer det hela som om extremistvåld är ett så litet problem så att det nästan inte är mätbart och därmed knappt finns? Trodde det var ett skämt!  Hahahaha!

Hittade sedan NEDANSTÅENDE på ”toaletten”

2http://vimeo.com/4394107

Ja ett mycket intressant klipp. Har bara hört delar av det än. Det Petter Larsson säger, inför sin vänsterpublik är ju rent utsagt otroligt:

Hur ska vänstern motarbeta SD?

1. Säg att de är nästan nazister, men ljug inte liksom, men säg att de är nästan nazister!

2. Vad du än gör – diskutera ALDRIG integrationsfrågor, invandringsfrågor etc. (17:23)

Punkt två är ju exakt vad ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” betyder (ja jag vet att det inte finns något dokument men Petter Larsson är ytterligare en journalist som visar på att det finns en ”överenskommelse” om att inte prata om invandringsfrågor).” SLUT CITAT TOALETTFLUSHEN

På punkt 2 kan man iaf konstatera att SDU satt fingret på den håriga PK vårtan

När vice ordförande SDU Dalarnas Camilla Johansson säger; ”

Bemöt oss med argument i stället för med våld”

-”När man dock går emot såväl skolledning som övriga elever, och med extrema tillmälen och fysiska medel hindrar oss från att framföra vår politik,  kan ingen tala om en demokratisk markering. När man orsakar att politiska dagar ställs in, förvägrar intresserade elever information, och uppvisar ett beteende som på en vanlig skoldag ansetts oacceptabelt, kan ingen tala om en demokratisk markering. Det handlar om att med alla medel kväva en obekväm debatt som man är livrädd att förlora.”

—————————————————–slut cit

När så då Göran Greider drar sitt strå till stacken med en beundran för Sebbe Staksets ”gärningar” och upplyfter honom till en tidens sanningssägare, då går jag och kräks lite ..

Jag finner det TOTALT- HELT obegripligt att man lyfter våldsverkare till skyn, att man säger sig värna demokratin och människors lika värde- samtidigt som man agerar totalt tvärtom. Helt obegripligt. Jag fattar inte hur det tänker? och hur de ska stoppa SD?

Antifascism är alltid självförsvar Tur det var en antivåldsam person som slog SVT reportern i ansiktet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s