F! och skolan, roligaste citaten

på Anybodys inlägg ”Att vara kvinna är ett fruktansvärt svårt jobb”

Martin Sjöquist sa…

På tal om F!, hörde du deras uttalande om betyg och skolan nu när det kom på tapeten igen. ”Vi vill införa en läxfri och betygsfri grundskola” suck…..kan någon förklara varför den åsikten ska ha lika mycket värde/plats som andra åsikter i en demokrati?

28/3/14 08:26

” Anonym sa…

@Martin. ”kan någon förklara varför den åsikten ska ha lika mycket värde/plats som andra åsikter i en demokrati?”

Enkelt. Eftersom läxor är ojämlika. En del har svårt för läxor medan andra har enkelt. Vilket blir orättvist. Vissa har en bra läxmiljö hemma. Vissa har en urusel läxmiljö hemma. Vissa har föräldrar med akademisk utbildning. Vissa har föräldrar som är analfabeter. Vissa får bra betyg vissa får dåliga betyg. Vissa läxor är tråkiga vissa är roliga. Vissa dagar är det soligt och varmt ute vissa dagar är det kallt och grått ute.

Ständigt dessa orättvisor och ojämlikheter. Som är bra att utnyttja för att själv få makt och bekräftelse. Social identitet och betydelse. Den lätta vägen. Den lockande vägen.

Men det kan bli ännu lättare. Avskaffa betyg, läxor, prov, fulhet, dåligt väder, sjukdom och många ord som kan anses nedsättande. Inför en jämlik baslön för alla oavsett ifall man jobbar eller inte. Om man behöver den eller inte.

Därefter kan alla tv-nyheter handla om diskussioner i uppriven patos-atmosfär huruvuda baslönen skall höjas. Hela tiden. Då blir det så lätt att de flesta människor kan bli politiker. Vilket blir rättvist. Äntligen.

28/3/14 12:02″ slut cit

———————————————————–

Tack för morgonens största garv!

Törs inte sätta hit en vanlig smiley så det får bli denna känsloyttringssymbol

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s