Johan Lundberg om fascism

ÄR

Stycket nedan kunde passa in på vilken ”kränkt” ism som helst..

Mussolini tog till exempel över retorik, estetik och organisationsformer som hade vuxit fram under 1910-talet, och som hade sin upprinnelse i avsky för borgerlig konformism liksom för liberala idéer om parlamentarisk demokrati och om individens, kulturskapandets och utbildningsväsendets autonomi visavi den politiska makten.

Upplysningstänkandets ambition efter allmängiltighet torpederades av romantiska föreställningar om en organiskt framvuxen nationell mentalitet, vilken man tänkte sig var omöjlig att kombinera med principer som var generellt giltiga över hela jordklotet. Detta fascistiska idégods skulle under 1920- och 1930-talen visa sig ha en enorm sprängkraft i kombination med upplevelser av förnedring – i Italiens och Tysklands fall inte minst efter fredsuppgörelserna efter det världskrig som startade för i dag exakt hundra år sedan.”

slut citat

Exakt detta tankegods och praktiska utföranden hittar man både hos de onda nazzarna-och hos de ”goda” små huvudena i den hydra som kallar sig socialistisk;

 • Man avskyr borgerlig konformism- därför har vi ”allt åt alla- ”svarta och vita-tillsammans mot dom rika”
 • Man avskyr liberala ideér-skolning av ungdomar MOT liberaler
 • Man avskyr parlamentarisk demokrati–AFA, RF, Direkt aktion mfl
 • Kollektivet går före individen- arbetarklassen -de som utmålar sig vara den äkta- tar från de rika (dvs alla med arbete)
 • Man har romantiska föreställningar om en organiskt framvuxen nationell mentalitet- väpnad revolution mot ”makten”
 • De känner sig förnedrade och har därmed ”rätt” att agera

= Nazzar å extremrevolutionärsromantiker är två syskon i samma familj som hatar varandra.

Jag ser ett någorlunda glatt Hedenhösgäng som försöker göra upp eld.

Tillsammans med sina systrar och bröder letar och hittar man orättvisor, här eller med grund från sina fd hemländer -orättvisor som ska bekämpas. ”Rätt” orättvisor och där polariseringen går ut på att dela upp folk i kategorier av klasstillhörighet.

images-animated-gif-blogspot-com

En intressant tanke därvid blir ju vart nomenklaturan i det samhällsbygget vid en drömlik framtida styrande position skulle placera t.ex Benny Andersson och Özz Nujen? Liiite klassföräderi allvarligare än att gå från sosse till modde någon?

Hahaha! Tanken svindlar då resultatet skulle bli lite mer tvångsbetonade doneringar än de hittills i sammanhanget frivilliga små summor om 100 000 kronor. För trots flerfaldiga bedyranden om oförvitligt tankegods djupt i vänstermyllan, blir det svårt att vara trovärdig inför ”kollektivets” bedömningar med de förmögenheterna.

Förmodligen skulle de båda få användning för sina skills även fortsättnigsvis, men med en mer rimlig statlig lön, då de inte köar för toapapper. Hur som helst är det fint med de som ”behåller” sitt vänsterpatos som hobby och i teori men som lever överklassliv i praktiken.

Revolution måste vara väpnad för att lyckas. ( det är därför debattörer på vänsterkanten både lokalt och nationellt, liksom tyngre kulturjournalister defakta bekänner sig till den enda rätta våldsideologin = den socialistiska)

En väpnad revolution i Sverige? Nope. ”Man” kommer att provocera storsamhällets apparat för att få situationer där man kan idka ”hårt mot hårt” och sedan rulla runt på rygg och skrika ”offer”. Man kommer att slåss som vanligt med de lika puckade nazzarna och båda grupperingarna kommer att peka på de andra å säga ”de var dåm som börja”.

Därför får vi dras med detta – de måste ju få ha en arena för att få utlopp, men begränsad. Skattekronorna det kostar för att hålla dem både sysselsatta i sina revolutionsromantiska kollektiv och ändå med så minimerade skattekostnader som möjligt-är priset vi får betala än om det känns surt.

I ett civiliserat land som vårt kommer ytterligare upptrappningar i framtiden att leda till utökade nyhetsrapporteringar- ÄVEN i SVT, och inte minst ageranden från vår rättsapparat (den som föraktas vilket ju är grunden till att man tar lagen i egna händer)

Man kan applådera den dag man på allvar diskuterar kring vilka problem det har blivit med alla vänstergrupperingar. Johan Lundberg avslutar sin text med ;

” I svenska medier väljer man dock att blunda för det uppenbara. Där har man inte förstått att fascister är som skadedjur. Häller man gift i det hål varifrån råttor tagit sig in, så kommer råttorna inte att ta sig in den vägen igen. I stället försöker de hitta en ingång i andra änden av huset” slut cit Johan Lundberg

Couldn´t agree more! och detta gäller SAMTLIGA skadedjur än om de putsar sina skal i tjusig rättvisemärkt ideologi.

Annonser

11 thoughts on “Johan Lundberg om fascism

  1. Har du ens läst vad du kommenterar? Förutom att det är guilt by association över alla förnuftiga gränser är det dessutom absurt i sammanhanget.

   Vi har människor på våra gator här i Sverige som använder våld och tror på revolution (alltså människor som själva använder våld inte som långsökt kan associeras med mentalsjuka individer som använde våld). Som försvaras av massmedia där många fortfarande är kommunister (alltså människor som på allvar tror på en utopi som redan har ca 100 miljoner människor på sitt samvete inte som långsökt kan associeras med en mentalsjuk individ som använde våld).

   I det sammanhanget tycker du att man ska förkasta kritiken mot detta vansinne för att kritikern kan etiketteras på samma sätt som en mentalsjuk individ som använde våld, och det är på något sätt värre än människor som aktivt idealiserar kommunistiska massmördare och skyddar revolutionsromantiker som pucklar på folk på våra gator?

   Gilla

  2. Hej Marianne, såg just en inspelning av debatt då en reporter på Aftonbladet kletade SD på StigBjörn. Du är i samma klass. Grattis!

   Gilla

 1. Mycket intressant tankeövning. Måste säga att med perspektivet bakåt till upplysningstiden tillsammans med Mussolinis fascistiska hantverk i jämförelse med dagens politiska kurs,finns mycket likheter att hämta. Läskigt mycket … likheter. Samtidigt någonstans finns ju den ständiga påminnelsen att när eliten bestämmer sig för att få till stånd ett paradigmskifte så måste breda undergrupper jobba koordinerat och målmedvetet samt belönas med löften om maktdelning med samma elit.

  Antingen är jag själv alldeleles för etablerat och både blind,döv och trög för att inte ta in ett pågående paradigmskifte. Men det tror jag inte. Det här är helt och hållet uträknat inom den politiska och massmediala sfären . Man vill ställa folk mot folk inom samma nation – Igen. Hetskampanjer mot individer – viljan att inskränka mötesfriheten ,trots den väldig gamla framkämpade lagen om offentlig mötesfrihet (Socialister nota bene) – Och den klassiska idén om perfekt socialistik rättvisa a´la´ klasskamp meddelst löften om en perfekt statlig kontrollerad rättvisa.

  Jag menar : Har ingen jävel lärt sig något av de senaste kommunistiska recept hundra år bakåt i tiden ? Mycket går att säga om Facisthögern. De är sidor av samma mynt. Men igen annan ideologi har jagat skott i nacken på oliktänkande som kommunistapparater.

  Personligen beklaga jag båda sidor. Extremhöger – och vänster. De är en indoktrinerad fårskock som inte begriper enkel matematik. Och nu är alltså tiden tillbaka då en blivande statsminister går ut offentligt med Fascistspöket. Ja,tjena … Lövfen. Var fan hittar vi dom ? Ett 50-tal i hela Sverige, vart ska du börja gräva – Och vilka rättigheter vill du inskränka på kuppen ?

  Gilla

 2. Tack Hexan! Älskar dina blogginlägg, har inte följt allt men de ggr jag hittat in till din blogg har det alltid varit intressant/ underhållande/ upprörande kort sagt berört mig mer eller mindre. Vi pluggade tillsammans under en kort period i Umeå, kommer ihåg dig som en glad o positiv kursare. Du får gärna maila mig på ovan angiven mail. //Carina

  Gilla

  1. Tack själv Carina! Vad roligt att höra att det jag skriver berör! Jag blev jätteförvånad=) och glad!När pluggade vi????
   Jag gick vårdskolan hösten 1983 och våren 1984, var det då??

   Gilla

   1. Ja, det var 83-84. Jag väntade mitt första barn då, hon föddes aug -84. Det kanske du kommer ihåg, det var nog bara jag som hade gravidmage i klassen 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s