Holmlund är verkligen lurad,…

…och så är även skattebetalarna i Umé. Jag tror jag förstått varför han fått sitta så länge. Kan man ta han på ”rätt sätt” så äre ja å amen.

Man baxnar! då man tar dela av detta.

Mot bakgrund av alla neddragningar bl.a på ortopedsidan på Universitets sjukhuset i Umeå sticker det inte så lite i ögonen med redovisningen av var pengarna går..

 Kulturhus-väven på kajen är ett exempel på ett sådant projekt. Umeås skattebetalare beräknas att få punga ut med 140 miljoner för detta projekt – varje år.

Detta kan jämföras med dagens stadsbibliotek som kostar 8,6 miljoner per år i hyra. Till detta kommer byggkostnaden, där bara husets specialbeställda glasfasad beräknas kosta 110 miljoner kronor!

Trots de enorma kostnaderna kommer biblioteket, som ska tvingas in i huset på kajen, att vara 700 m2 mindre (inkl. magasinet) än dagens stadsbibliotek vid Vasaplan!

37 000 böcker måste slängas för att verksamheten ska få plats i de nya lokalerna. Resultat: ett både mindre och mycket dyrare bibliotek. Och ändå var argumentet för flytten att biblioteket behövde större lokaler”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s