”rasifierade kroppar”

”rasifierade kroppar”– vad är det?

Jo det är en utbrytargrupp inom den antirasistiska rörelsen som består av aktivister med invandrarbakgrund. Aktivisterna är inspirerade av postkolonialism och kritiska vithetsstudier och hävdar att hela samhället genomsyras av ett strukturellt förtryck mot icke-vita som alla vita människor är delaktiga i vare sig de är medvetna om det eller inte.

De ”rasifierade kropparna” förespråkar därför etnisk separatism och anser att vita människor inte kan företräda icke-vitas, och andra förtryckta gruppers intressen.

Oooups, det blir inte lätt för de män som envist hävdar att de är feminister och vet att alla män är med i ett strukturellt förtryck av kvinnan, och att de är medvetna om det men minsann är ”pålitliga” (mitt favoritord just nu) feminister och har brutit mot normen

Finns inte en julle att en man, en vit man- kan vara antirasist enligt ”rasifierade kroppar”. Som manlig feminist har den vite mannen åxå sjungit på sista versen. Báasåattnivet….

En som redan blivit utslängd med fostervattnet är Henrik Johansson, avlönad antirasistisk debattör för LO och en av frontfigurerna bakom den SD-kritiska bloggen ”Inte Rasist. Han battlade med Ingrid Carlqvist och råkade skriva negerboll utan asterixer i ett twitter varvid ”rasifierade kroppar” anföll som Dartpilar och han uppmanades stänga ”Inte rasist, men”-sidan och vägrades bju på fika för att tala ut om saken!

En kortare tid har de vänsterextrema ”rasifierade kropparna” fått lite mer å hojta om inom den svenska antirasismen, vilket får liberala antirasister att frukta rörelsens splittring. Ex Lidija Praizovic har i en artikel i Aftonbladet kultur uppmanat icke-vita att separera från vita antirasister: Ngt som genererade upprörda kommentarer.

Foujan Rouzbeh; en av initiativtagarna till det sk ”hijabuppropet” (engagerad i Husbyupproret) och medlem i ”rasifierade kroppar” och alldelles fullstuderad i ”kritiska vithetsstudier”! Hon har nu gett sig på den svenske popikonen ”Sommaren är kort”-Tomas Ledin som hade osmaken att vara med i videon ”Jag är Jason”

Hon skriver

”Ni är vita, män, medelklass och cis-personer (personer som inte är transvestiter, reds anm.) Ni är de som har nedärvda privilegier till följd av historiska förtryck av oss andra.Ni är normen och ni är i majoritet. Ni utger er för att vara Jason utan att ha någon aning om hur det är att vara Jason”

slut cit Foujan

Kritiska vithetsstudier

Mångkulturellt centrum verkar för ett samhälle där mångfalden reflekteras i den nationella självbilden och där migrationsrelaterade fenomen ingår som en självklar del i det svenska kulturarvet. Vår forskningsprofil är mångvetenskaplig med tonvikt på ett etnografiskt arbetssätt.

Ekonomi

Mångkulturellt centrums ekonomi består av årligt grundstöd, projekt- och uppdragsfinansiering och egna försäljningsintäkter.

Grundstödet kommer från Botkyrka kommun, Stockholms läns landsting (Kultur- och utbildningsnämnden) och Statens Kulturråd.

De egna försäljningsintäkterna kommer från lokaluthyrning, bokförlaget, utbildning, butik och kaféverksamheten i Tavernan. Därutöver sker produktiva samarbeten med Svensk Handel, Botkyrkabyggen, Områdesgruppen i Fittja, Nordiska museet och Södertörns högskola.

Forskarnätverk

Nytt forskarnätverk bildat med finansiering från Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap

Mångkulturellt centrum har beviljats finansiering för att skapa det första svenska nätverket för forskare som ägnar sig åt frågor som rör ras och vithet i relation till Sverige. Forskarnätverket för svenska kritiska ras- och vithetsstudier vill etablera forskningsfältet kritiska ras- och vithetsstudier i ett svenskt sammanhang.

———————————————————————————-

Avslutningsvis

En annan ”vithets” teoretiker; Sara Ahmed

Vad jag lärde mig av detta är vilket politiskt arbete som krävs för att få en paus från vit­heten. Jag insåg också på hur många olika sätt vithet kan ”ockupera” en plats. Det svåraste var det aggressiva uttåget, men vi måste också vara uppmärksamma på de ­sympatiska eller omtänksamma sätten att lämna rummet.

De kan lära oss att undersöka hur vithet kan ockupera genom omsorg (vad vi kan kalla en omtänksam vithet eller en ursäktande vithet).

Jag slogs ännu en gång av hur ursäktande kan bli till en form av tillåtelse: hur att be om ursäkt för att en vit person dyker upp vid ett evenemang för icke-vita kan bli ett sätt att ge sig själv tillåtelse att som vit person dyka upp vid ett sådant evenemang.

Kampen mot reproduktionen av vitheten är en kamp mot dessa former av tillåtelse.” slut cit

WTF?! Om man vill ta ”paus från vitheten” och bor i Sverige och vill kämpa politiskt mot ”reproduktionen av vithet” Hur ska en ”vit” öht föra sig? vara? leva? bo? i sitt eget land? Påförande av skuld och skam för att de vita tillhör ”normen” i sitt eget land? och för att de har ”nedärvda privilegier i form av historiska förtryck av dem” – vilka ”dem”?

Vilka av mina förfäder har sabbat för hennes? Just asking…

Det är liiite svårt att fatta att denna kvinna är densamma som den 29/11 2012 fastslog att det inte handlar om vilken grupp människor som är mest diskriminerad ”det är ingen tävling.” cit Foujan.

Är det inte OS guld i diskriminering hon jagar nu?

———-

Så då vet ni alla goda ”pålitliga” PK riktiga feministstuderade män! Vilka goda intentioner ni än hade från början så kan ni glömma att ”ingå”.

Alltså är man född in i en ”ras”(???) och fångad i den, med de förutsättningar, brister och eller fördelar som ingår i normen? Det finns inga fattiga illa åtgångna vita män. Vita män är per definition förtryckare. Punkt. Snacka om dubbel bestraffning. Magiskt!

Dessutom skattefinansierat! Vi betalar pengar till verksamhet där man anklagar landet man bor i´samt dess innevånare för att vara en ”vit norm”? Grattis, ett nytt rasbiologiskt institut har fötts. Så…1930

”Antirasist” var det ja…

Någon kommentator på nätet har verkligen slagit sitt (förmodligen) vita huvud på den genuscertifierade spiken nedan iaf, och jag ska ta en tidig kväll och rasblanda min samiska ”rasifierade knopp och kropp” med en vit hårig man från Västerbotten och skratta mig till sömns.

Citatet Prediktor

”Jason, Svenne Banan och en Bellman tävlade om vem som var mest svensk. Bellman sade att hans epistlar tillhörde den svenska musikkulturens mest uppskattade verk. –Finns ingen svensk kultur. Sorry grabben, du är borta sa Jason. Jasons tur: –Jag är globalist – Timbuktu, säger det er bonnläppar något? Dessutom har jag varit med i Melodifestivalen.

Svenne Banan var nu märkbart pressad och var tvungen att ta till sitt ess –Jag gillar olika, nästan snyftade Svenne Banan, vilket han lärt sig var de svenskaste man kunde säga.
-Du ljuger, sa Timbuktu. -Du bor ju i Husby, det vet ju alla. – Det är på Södermalm man gillar olika.

Bellman försökte muntra upp stämningen och klämde därför i med ”Käraste Bröder Systrar och Vänner” men blev abrupt avbruten av en ny person som trängde sig på och vrålade: – Käften gubbe, Sebbe här. Så slutade så tävlingen med att det vankades gult och blått.” slut cit

21 thoughts on “”rasifierade kroppar”

 1. Suck! Jag blir mer och mer övertygad om att en VÄLDIG massa människor har alldeles för höga forsknings- och kulturbidrag och alldeles för lite att göra. För att inte tala om att det märks att tidningsdöden gör journalisterna alltmer desperata i jakten på de mest säljande rubrikerna.

  Snart blir all text fullständigt obegriplig för alla utom för de särskilt utvalda .. 😉

  Liked by 1 person

 2. Så rolig krönika,skrattade gott åt alla fånigheter som kom från vithets teoretikern Ahmed,Bellman historien var bra också,en populär jargong är att fråga vad alla dessa teoretiker om vithet har rökt på med?

  Liked by 1 person

  1. Man kunde skratta året runt om det inte vore så att det ”halva 1:a majtåg” som befinner sig i Sveriges television ”public service” är marinerad i det

   Gilla

 3. Det är så sorgligt att man idag är mer fokuserad på könsroller och hudfärg än man var innan antirasister och feministerna fick makten. När jag var ung såg jag det inte som något konstigt när en kvinna var chef eller hade ett ovanligt jobb. Inte heller reagerade jag om en man jobbade inom ett ovanligt yrke (min bästa dagisfröken var en Staffan Westerberg typ med skägg och allt). Idag är jag mer medveten. Och det känns inte riktigt som det var det som var tanken. Och kvotering? är en tanke som ofta dyker upp. Tyvärr.

  Liked by 1 person

  1. Det jag funderar över- specifikt är, hur man som 8:åring kommer från ett land som Iran 1989 och 23 år senare kommer fram till det man serverar. Läs detta;

   ”Iran, tidigare kallad Persien, var i äldre tider världens största och mäktigaste herradöme. Landet har styrts av en rad dynastier och var under mongoliskt styre i över 300 år. Missnöje med Shahens (kungens) politik och Shahens försök på att göra det iranska samhället mer västerländskt ledde år 1979 till den iranska revolutionen.

   Shahen tvingades att lämna landet och Ayatolla Khomeini övertog makten. Det monarkiska styrsättet förkastades och ersattes med en islamisk republik.

   År 1979 ockuperade en grupp studenter den amerikanska ambassaden i Teheran och tog gisslan. Sedan den gången har förhållandet mellan Iran och USA varit anspänt. År 1980 gick Irak, under ledning av Saddam Hussein, till krig mot Iran. Det åtta år långa kriget kostade, enligt västliga källor, cirka 400 000 människor livet.”

   slut citat

   Reflektion;

   Om man flyr 1989 måste det bero på att att det INTE berodde på att friheten uppnåddes, därför att muslimerna tog makten och slaktade ut vänstern. Då flydde de som inte ville leva under muslimskt styre.

   Man flyr till ett annat land- i detta fallet flydde en del till Sverige-
   -23 år senare är alltså ättlingarna till de som flydde, som då var i småbarnsåren- i ”krig” som självutnämnda ”aktivister” MOT de lands folk dit man flytt??

   En annan taskig matte;

   I nämnt fall är en aktivistkvinna förbannad över en man som vill ingå MOT rasism (Tomas Ledin- bl andra ggr flera)- pga att samme man är VIT och historiskt sätt en förtryckare enligt densamma, och därför för livstid utfauldad från allt vad människokärlek, omsorg och aid för andra i hela existerande register for ever more…

   Varför befinner man sig i ett land med VITA män då man flytt från ett land med mörkare män som förtryckt mördat och skändat i religionens namn?

   Svenska män är generellt jämställda-jämför med en islamist i Iran för fan.!!

   Man ville NÄRMA sig västerlandet men fick en religiös fundamentalistisk backlash. Den sorg och svärta *hen* har i sina hjärtan efter det vill jag inte ha här om det innebär en never ending story av ”kamp” mot väderkvarnar. Med den kämpaandan måste det ju vara en ren förlust för det forna hemlandet att dessa personer kastar pärlor för svenska svin här.

   Av vilken anledning ska MIN man, MIN son, MINA styvsöner, MIN pappa stå till svars för det som hände i Iran?

   Av vilken anledning ska JAG gladeligen betala med MINA skattepengar för föreningar slash människorättsföreningar som arbetar MOT det land de kommit till och anklagar de människor som bor här för all sköns oförätter?

   Jag har träffat kurder från Iran som varit svårt misshandlade, torterade, vilkas partners och/eller andra släktingar mördats, våldtagna, med bränngropar efter cigarretter på bena. En hade tidigare fått alla tänder utslagna pga av att hon bet en vakt i snorren under oral våldtäkt, hennes syrra hamnade på mentalsjukhus efter att ha varit nedsänkt i människoskit flera dygn med svåra infektioner som följd.

   De som har kommit hit och har skapat ett liv i Sverige,de har lagt ner ett gigantiskt arbete på att tillhöra och göra rätt för sig, och ofta lyckats. Inte utan besvär- men de har aldrig sysslat med rasistiska tankar- vare sig könsrasistiska eller ”vithets”dito.

   Man har ett val. De jag träffat har VALT att ingå. DET är mina erfarenheter. Nu är jag ju inte en hel”vit” kvinna utan same, så kanske man kan räknas till gärdsgårdsligan hos de självutnämnda aktivistradikalmupporna i den härva av självbefruktande/besläktande grupperna. Åtminstone som objekt på deras Pinata nästa ”Svenskarabiska vår” 1:a Maj…

   Gilla

   1. Många av iranierna som flydde till Sverige var kommunister. De hade varit med i revolutionen mot kungamakten, men sedan förlorat maktkampen mot islamisterna.

    Så vad de gör i Sverige politiskt är ofta bara en förlängning av deras revolutionära kommunistiska vansinne.

    Liked by 1 person

   2. Nånstans finns ett mönster, där man applicerar det egna hemlandets korrumperade diktatur och polisväsende på svensk polis existens och funktion.

    Dessutom en evighetskamp med revolutionära drömmar mot överhet kapitalister och ”dom rika” med rätt till att utföra våld och vandalism. Ur kaos skall samhället omdanas. Clock work orange varning på vissa..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s