Politisk position redskap för Klanen

”– Hos oss går släkten, klanen, före allt annat. Klanmentaliteten genomsyrar hela kommunen, från botten och hela vägen upp till toppskiktet. Och så har det också blivit inom politiken.

Man förhandlar om rösterna. Man förhandlar fram en plats, en position. Om jag går med i partiet kommer jag inte ensam utan med flera hundra röster. Det har påverkat den svenska politiken. Tyvärr har man släppt in klantänkandet i politiken. På så sätt har man satt demokratin ur spel.

– Partiet blir ett redskap för att ha kvar min makt inom gruppen. Ideologin betyder ingenting. Främsta målet är inte att förändra Sverige. Genom politiken befäster man sin makt. Det är det viktiga.

Besim Aho, socialdemokratisk ledamot i kommunfullmäktige sedan 1998, formulerar en annan sida av saken:

– Familjen har varit en förutsättning för överlevnad”

slut cit artikel

överlevnad. kan man ju kalla detta åxå ;Totalt har Jome erhållit 43 miljoner kronor av Södertälje kommun för att utföra hemtjänst.

Det säger mig att man i väldigt stor utsträckning har manipulerat vårt system. Man har manipulerat biståndshandläggarna så har man sett till att vara krassligare än man är, manipulerat vårt system helt enkelt. Det är bedrövligt mot skattebetalarna. Pengar som skulle kunna gå till behövande ska inte gå till ekonomiskt brottslighet. Vi måste bli bättre på uppföljning, men det gäller nog många kommuner i vårt avlånga land.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s