"Vilorum" eller lekplats?,…

……..det är frågan

Det är tragiskt med olyckor. Det är tragiskt, inte minst för den enskilda det drabbar som skadas och för de anhöriga till den som förolyckats, på en kyrkogård.

Jag anser ändå att föräldrar är skyldiga att tänka före efter och under kring sina barns olika aktiviteter där skaderisker föreligger, även på en kyrkogård.

Besöker man en grav i syfte att tex hedra en anhörig med utsmyckningar, antar jag att man själv ansvarar för stenen på den graven eller? så att man iom detta också tänker att snart kommer det enskilda och skaror av små barn som kommer att välla över gravstenarna som en skock miniatyrer i häcklöpning /OS.

Då är man alltså beredd på att BÅDE göra graven fin och säker för klättring och klängning? och bryr sig inte om utifall att andras barn trampar sönder det man själv så kärleksfullt ställt i ordning?

Det är det ena, men om man inte tycker det är en helball syn vare sig i sitt inre eller irl? hur tror man i så fall att andra skulle känna annorlunda inför sina anhörigas gravar? skulle de tycka om att barn klänger omkring på iordninggjorda gravar? Där nån annan lagt ris och har en stund med minnen och sorg, kärlek osv

Sen kan det kan ju ändå inte vara meningen att man ägnar en avliden anhörig mer uppmärksamhet än en levande 2 :åring (i detta fallet?) Att kyrkan/staten ska ta ansvar över ens barn;

”– Kyrkan vill ju att man ska ta med sig barnen. Och det kan inte vara så att man måste hålla fast barnen. Det är helt omöjligt att hålla fast två små barn samtidigt som man lägger ris på gravarna.

Det är ju inte så att kyrkan TVINGAR barn att vara med i vare sig kyrka eller på kyrkogårdar, eller har anställda som liksom på ICAMAXI sköter om barnen medan man lägger ut ris eller blommor/ljus osv. Det måste ju vara denne förälders skyldighet att planera för hur man ska lösa barntillsyn??? och i artikeln står att hon och hennes mamma lade ris på graven.

Så det hela handlar om fel prio. Just för att det var ”2 små barn, den yngste 2 år, så skulle ju den ena vuxna hållit koll på barnen medan den andra lade ris och vice versa.

Sen tycker jag personligen att det visar på bristande respekt att ens anse´att ett vilorum som ju en kyrkogård är, skulle liknas med vilken lekplats som helst där ”staten” ska ansvara för ”redskapen”.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s