skrämmande citat från 1995

”Berit AM Eriksson är kritisk till den flyktingpolitik som bedrevs under Birgit Friggebos tid som invandrarminister, framförallt dessa ”amnesti-beslut”, som i ett svep beviljade uppehållstillstånd åt tusentals människor – senaste gången 40.000 – bara för att de stannat länge i Sverige.

Särskilt kritisk är hon mot en del av detta beslut, nämligen att även asylsökande som avvikit till Norge och Danmark skulle omfattas av ”amnestin”.

– Tanken var ju att den långa tiden gjort att man hunnit rota sig i vårt svenska samhälle, och att det därför var inhumant att skicka dem tillbaka.

– Om Norge och Danmark denna gång räknades till Sverige, hur blir det vid nästa amnesti-beslut? Ska samtliga EU-länder då räknas som Sverige?

– Vi får hoppas att sådana panikbeslut hör till historien, för gott!

cit Berit Eriksson f.d. förläggningschef på Invandrarverket och författarinna till boken

”ÖGONBLICK i själva verket” slut cit

Boken kom ut 1995, och vad jag förstår ses den ej med blida ögon av etablissemanget, varför den i det närmaste omöjliggjorts att få tag på. Jag har alltså inte läst den, men läst om den. Den finns på hela 5 bibliotek i landet i sammanlagt 8 exemplar.

———————————————————————————————————————————————

Jag kan inte komma ifrån att det denna fd förläggningschef uttrycker ang det hon kallar för ”panikbeslut” för 18 år sedan, som hon hoppades skulle ”höra till historien för gott”. Med råge upprepas.

Och i kvällens nyhetsrapportering kring den tragiska förlisningen i Lampedusa ser jag Malmström tala om just det-  alla EU-länder SKA räknas till Sverige….alla ska se på asylskäl på samma sätt som Sverige.

uppdaterat; det finns en del som protesterar mot det..

Annonser

One thought on “skrämmande citat från 1995

  1. Cecilia Malmström ja … jag får förmoda att det inte alls faller under hennes ‘ansvars’område att antalet riktigt fattiga i Europa räknas i miljoner och de ökar. Infödda blir av med jobben de med likväl som att de invandrare som hon särskilt vurmar för kan ha mycket svårt att hitta något annat än svartjobb. Ändå ska det göras mer för att underlätta för dessa att komma hit? CM är väl en av de som tutar högst om den arbetskraftsbrist som Europa kommer att få i framtiden.

    Att mångfalt fler begår självmord i Europa pga av att folk förlorat allt och inte ser någon framtid, skapar mindre rubriker än en fartygskatastrof med några hundra döda förhoppningsfulla som sökte sig en bättre framtid i samma världsdel (men jo, nu definitivt är utan någon framtid).

    Vem var det som skrev ”Det är synd om människan”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s