Svinpimp(pumpad) Kycklingfile´-mums…

Vilken kyckling vill du äta? Den med svinprotein och ca 50 % vatten?

Jag blir lite glad då jag läser detta och ser att jag gör bra val i affär´n redan innan jag läste ovanstående. Det var länge sedan jag köpte olika sorters fryst kycklingflie´t.ex. Köper bara färsk kyckling och även färsk innerfile´ från bra uppfödare, vackad lammracks och viltkött åker också ner i vagnen.

Ska låna en köttkvarn av en polare och köpa färskt nöthögrev att mala själv. Länge sedan jag köpte färs packad i sk ”skyddande atmosfär” det luktar kräk då man öppnar den gasade förpackningen. Yeack!

Lite taskigt för den muslimska familjen som tror de äter kyckling och den är fullpumpad med svinprotein…..ungefär som det halalkött som visade sig vara allt annat är halal..

Läser vidare….

Mellanöstern är en stor importör av europeisk skaldjur.

Seafood märkningen är allmänt slarvigt utförd: i en studie förra året, utförd av ideella ”Oceana” visade DNA-testning på fisk och skaldjur som säljs på 74 butiker i Los Angeles att i 55% av fallen, av 119 fiskar matchade annan 55 % !!! av DNA andra djur än fisk…

Om Kalifornien inte klarar ordentlig hantering av firrarna? vad är då sannolikheten att Mellanöstern kan göra det bättre och lyckas identifiera varje enskild fisks födointag? ”

 

1997 infördes ett fiskfoderföbud där fodret innehöll andra djur i anslutning till ”galna kosjukan” En debatt rasade över det globala mat-nätverket-hur vi tillverkar mat! Var det etiskt att mata kor med kor?  Var det säkert?

Men tiden gick och reglerna blottnade upp.. och under 2008 matade man återigen svin och fjäderfä med fiskmjöl. Det senaste steget vänder näringskedjan, och nu nu utfodras grisar och fjäderfä med fisk.”

Det är nyttigt med blandad kost vettja…?!

I en dokumentär av BBC som visades i mars i år gjordes inköp av Curryrätter och shawarmas på sex olika platser i London. Dessa visade sig innehålla ngt oidentifierbart djur efter tester i ett livsmedelsaboratorium.

Bla en rätt såld som lammcurry innehöll ett okänt djur. Avslöjandet är motbjudande och gör en grön av illamående. Vad stoppar vi i oss då vi äter ”takeaway” och -färdigmat….

Just när vi trodde att saker inte kunde bli värre, så kom resultaten från den indiska lammcurryrätten, säger en person bakom dokumentären. Rätten innehöll kött, men det var inte lamm, inte gris, och det var heller inte kyckling eller nötkött. Inte heller var det häst eller get, säger han.

Dessutom är nötköttet i en hamburgare ersatt med bara hjärta och blod, medan en rätt som säljs som nötkött i bönsås, i själva verket innehåller kycklingkött och blod. Det har också förekommit historier som cirkulerar runt att den internationella köttbranschen har blandat ned kött av åsnor i rätterna, fast enligt produktetiketten skulle det bestå av nötkött.
Dokumentären heter ”The Horse Meat bankett”
Kolla filmen HÄR
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s