Timbuktu slickade Löfvén runt mungiporna

Såg Anne Lundbergs program ”Sommarkväll” från Malmö häromkvällen. Hon har ju haft så mysiga program! Detta kockprogram ”Landgång” där hon reste runt i båt tex! och vem minns inte ”Antikrundan”?

Den kvällens gäster var bl.a Löfvén och Timbuktu som ömsom symboliskt tungkysstes långt ner i halsen på varandra och där slutligen Timbaktu svansade runt verbalt med uttryck om Löfvén som en ”skön kille” och där de uppgick i nirvana med varandra i en gemensam ideologisk syn på samhället, vilket Timbuktu slutligen krönte med en version av en redan befintligt skriven rap som döpts till ”budskapet”.

”Budskapet” hade enl Timbuktu sin födelse i det som; cit Timbuktu ”hände i Husby”.

Timbaktu jobbar ju sen många år tillbaka som allsångsledare i en PRO-kör och har alldeles nyligen vaknat till sin politiska övertygelse (not);

Äta sova dö är en värklighet för allt fler, snart en majoritet. =” lyrics från Timbuktus ”budskap till Fredrik”

(fast just delen -”till Fredrik”- hade tappats bort i ”Sommarkväll” och det hade ju kanske varit lite för uppenbart att hela vitsen med hans delaktighet var ett helt oemotsagt politiskt inlägg?

(Det är f.ö inte första gången som Timbuktu ger sig in i politiken med budskap riktade till sittande politiker. 2003 skrev han ett brev till Göran Persson. Då kom dåvarande statsministerns svarsbrev i rapform) .

Löfvén presenterades inledningsvis i ”Sommarkväll”  som ”han som kan bli vår nye statsminister” och vi fick veta att den sköna killen läst boken ”Jack” minst 5-6 ggr och att Ulf Lundell var hans ungdoms stora idol. Gud vad han är skön!
Får man inte utomkroppsliga upplevelser av denna upplysning så säg? Jag kan inte låta bli att höja ögonbrynen och skaka på huvudet för det blir rätt löjligt alltihopa, och jag upprepar i mitt huvud stråfen ”äta sova dö är en värklighet för allt fler, snart en majoriet”-från Timbuktus (?) rap till Fredde..
Mig veterligen är det så majoriteten redan lever?? rent teoretiskt och i v(e)rkligheten..men det är ju inte det Timbuktu menar förstås. Utan han rapar om hur dåligt det är i Sverige och han påstår att de arbetslösa snart är i majorietet.
EU:s statistikbyrå Eurostat har sammanställt arbetslöshetstalen för samtliga 270 regioner i EU. Närmare 45 procent av alla arbetslösa var under 2012 långtidsarbetslösa – utan jobb i minst ett år. Motsvarande siffra för de åtta svenska regionerna var knappt 19 procent, den lägsta i EU.
”Äta sova dö” filmskaparen fick sin utbildning på Ölands dokumentärskola och filmhögskolan i Göteborg. Filmen är prisad alltifrån filmfestivalen i Venedig, guldbagge till Jan Myrdahl sällskapets lilla litterära pris. Hon har verkligen lyckats! Med hårt arbete och lutad mot vårt lands möjligheter, eller?
”Man skall inte skönmåla, men talar man i en slags missriktad välvilja om för folk hur hemskt de har det, hur eländigt deras område är så blir det självuppfyllande, känslan blir till slut verklighet för många” slut cit
MER HÄR;
Socialdemokraternas
ledare Stefan Löfven påstod i lördagsintervjun i radion att det var arbetslöshet i Husby, kopplat till ökade klyftor mellan rika och fattiga som var förklaringen. Sverige är dock ett av världens mest jämlika länder med minst inkomstskillnader.
Oavsett om nästan alla Sveriges politiskt aktiva vill förändra Sverige i någon riktning, så går det inte att komma ifrån att detta land, i förhållande både till historien och världens övriga länder, är väldigt enkelt och bra att leva i. Vi har allmän sjukvård, allmän skola och vem som helst kan med bidrag och fördelaktiga lån studera vid våra universitet.
De enorma förenklingar som får debattörer att hävda att invandrare och kvinnor i Sverige absolut inte har något alls för att vara taksamma för när de lever i ett av världens mest jämställda länder, kan inte accepteras i tysto.
De politiska förändringar som har förbättrat Sverige de senaste 150 åren, från diktatur och förtryck, till demokrati och rättsstat, har skett med fredliga medel, trots att det stora flertalet då hade betydligt knaprare och färre friheter än samtliga som bor i vårt avlånga land idag. Därför finns det inga som helst ursäkter för någon att ta till våld idag för att förändra något. Det borde även en och annan kolumnist tänka på” slut cit
Jag gillar Timbuktu! Han är en sk ”skön kille” å han var vansinnigt söt i sin pälsmössa före Jul där han satt en bit från mig i lobbyn på Savoy i Malmö där han sovit över i sitt jobb för ”musikhjälpen”. Charmig som få var han i ”så mycket bättre”
Diakité uppträdde på SSU:s förbundskongress sommaren 2009[5] och 2010 på förbundets valläger i Strömstad[6]. Han har spelat in Skånska Lasses bolsjevikvisa som driver med antikommunister.
MER OM TIMBUKTU HÄR OM DROGER
”Ett sista exempel på en svensk artist med politisk touch som jag personligen tror, till skillnad från ovan nämnda artister, kan komma att påverka människor i Sverige politiskt genom sina texter.
Jag tänker på Timbuktu. När det gäller politik idag är många svenskar ganska härdade, man har hört och sett det mesta inom de olika politiska riktningarna. Men gör man som Timbuktu och propagerar för något så tabubelagt och något så provokativt som en drogliberal politik kan man fortfarande väcka reaktioner av olika slag.
I låten Legalisera som återfinns på den senaste plattan hör man nämligen orden:
”En liten historia om en växt, inget komplext / en liten extra stimulans som mest. / Distinkt till lukten den är grön och klibbig. / Typ efter en puff blir du skön och vibbig. / Kalla det propaganda, men alla vet det sanna. / Testa själv och du märker det med detsamma.” Dessa lätt komiska rader tror jag mycket väl kan sätta fart på debatten inom ämnet narkotika.
Nog kan de två vännerna Löfvén och Timbuktu bli riktigt ”sköna killar” tillsammans dont u think?
Skitskön låt HÄR
När jag googlar lite mer hittar jag detta uttalande vilket gör mig än mer brydd, vad vill karln egentligen??
Detta sa han 2006;
Din låt Ett brev är ett öppet brev till Göran Persson. Om du fick statsministern till fritt förfogande under en kväll, vad skulle du göra? Bjuda honom på en joint?
– Jag tror jag att det skulle bli en kuslig stämning om Göran Persson rökte på. Jag skulle ta med honom till Möllevångstorget i Malmö och visa honom en av de mest unika platserna i Sverige. Där har man uppnått integration, det är livfullt och folket har skapat sig en egen ordning som funkar. Sen skulle jag supa honom full på nån krog.
Vad skulle få dig att rösta på honom?
 – Om han följde socialdemokratins grundidéer någorlunda och visade att han brydde sig om Sverige. Om han försökte göra Sverige mer jämlikt och integrerat i stället för att skapa getton och distansera sig från folket, som han gör nu.”
slut cit artikel

Eller hur? Visst har man uppnått en integration på Möllan där folket skapat sin egen ordning som funkar?! och arbetarna på Möllan har det bra eller? Men huvudsaken man kan sitta och dra en joint och känna sig hipp i det hippaste kvarteret.

”Tidigare svenska tjejer har slutat efter någon månad. Lackat över de femtio kronorna per timme i lön, att betala arbetskläder själv, behöva låtsas att videokameror som övervakar personalens arbete är okej och verka som att hierarkin kring det migrantarbete som utförs i köket är acceptabelt”

slut citat

En svensk kollega på vår grannrestaurang med samma sorts mat erbjuds 50 000 i en engångssumma för giftermål med en av ställets diskare. En Möllanbo på samma restaurang har redan avslutat tre år med 5 000 i månaden. Plus 30 000 i öppningsavgift.”

slut cit

Så mycket för jämlikt och integrerat  Jason Diakté. Men kul att Göran P och S enl dig ändå är ansvarig för de getton som finns, än om du verkar ha puffat bort minnet på 7 år.

Annonser

2 thoughts on “Timbuktu slickade Löfvén runt mungiporna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s