Klarsynt Arpi skriver om Megafonen/Pantrarna

….HÄR

På sin hemsida skriver Pantrarna om sig själva:

”Du vet själv att bara de som kommer ifrån förorten bryr sig om förorten. Husen förfaller och politikerna sätter upp övervakningskameror i skolorna och behandlar oss som djur. Vad tänker du göra åt det?”.

Och vidare: ”Världen och framtiden tillhör dig och förortens öde ska inte avgöras av människor som inte bor där du bor, som inte heter som du heter, som inte ser ut som du ser ut.”

Ord som knappast behöver tolkas. Bara den med samma hudfärg eller bakgrund har legitimitet att tala. Lek med tanken om exempelvis Sverigedemokraterna skrev så på sin hemsida? Detta är ett slags ny tribalism där man gynnar de egna, de som har rätt utseende och namn, och förhandlar med utbölingar.”

slut cit artikel Arpi

Jag noterar att ”Megafonen” vill öppna folkhögskola..

DENNA artikel publicerad den 15/3 2013

Vad kommer bli er grej?

– Vi måste ju ha det som alla folkhögskolor ska ha, kunna erbjuda gymnasial grundutbildning och lite andra regler som vi måste följa

(uhmm…lite andra regler som måste följas? japp annars får man ju förstås inga stålar..)

 

samt;

”Vi ska utbilda i samhällsfrågor, man ska kunna diskutera rasism, diskriminering ja alla frågor som man stöter på i sin vardag.

Vi vill inte heller att alla lektioner ska vara vid skolbänken. Eleverna ska kunna resa och se saker på plats där de är.”

slut cit artikel

Med mordbränderna och ”revolutions”-utropen i media, i rykande färskt minne som bakgrundsfond måste jag säga att ovanstående uttalanden ger en väldigt tydlig bild av hur  långt man faktiskt kommit i ”utbildningen” redan utan en formell skola-

 

-eleverna har redan ”utbildats” i sitt förtryck, och visst måste man ju konstatera att de utövat lärdomen i praktiken utanför skolbänken..?

 

Att ”eleverna” har rest runt och ”sett saker på plats” är ju i sammanhanget ett understatement..

En ”revolutionsskola” minsann!

Vem kastar in stålarna? Är det  ABF-”Rädda barnen” och ”Arvsfonden” som det brinner i fickorna på igen?

Imamutbildning på gång också HÄR

Dessutom finns kurs i Ledarskapsutbildning -”för sig själv att gå vidare i sitt engagemang samt bygga upp ett viktigt nätverk.” finansierad med stöd av Allmänna Arvsfonden, Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa samt Kista folkhögskola.

I nätverket finns också One sweden där Anna Ardin, verksam vid tankesmedjan Sektor 3 som sponsras bla Ibn Rushd är projektledare.

F.ö Gillar jag Arpi! skarpt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s