Hot och våld för den "goda sakens" skull?

Visst är väl hot och våld accepterat då det sker från rätt håll mot rätt människor?

 

Precis som Husbykravallerna som ju såklart handlar om de ungas hämnd”– dvs en grupp, en homogen grupp ”ungdomar” ”hämnas på samhället”? Det är ju en förmildrande omständighet, för ”samhället” är så ”fel” lixåm..

Först var det en demonstration den 15/5 mot myndigheterna/polisen ang dödsskjutningen den 13/5. Sen den 19:e brinner det i Husby. Tydligen gick snacket innan att ”ngt skulle hända i helgen” Demonstration= OK. Förstöra sitt eget område, bränna upp grannarnas bilar kommer verkligen att leda till bättre psykococial och fysisk miljö för alla..hoppas ”Megafonen”-medarbetarna nu kan sopa upp efter den anarkistiska delen av sin organisation?

Mika-Christer Mäenpää bor på Bergengatan i Husby.

– Jag hade balkongdörren öppen och hörde några smällare, gick ut på baksidan och kollade och då såg jag att det brann. Det var fem bilar som brann. Det kändes helt overkligt. Jag gissar att det var 50-100 ungdomar som sprang kors och tvärs om båda sidor av huset där jag bor och i området. Det var kaos, säger han.

Situationen i västra Stockholm beskrivs av flera poliser som kaotisk. I stort sett varje gång polisen ska ingripa samlas stora gäng som kastar sten på bilar och angriper enskilda poliser.

– Jag är säker på att nästa polismord kommer att ske i vårt distrikt, så allvarligt är det, säger en polisman vid Västerortspolisen.

– Om en patrull rycker ut och gör ett ingripande och lämnar sin bil, måste ytterligare en patrull stanna och bevaka den polisbilen, säger en av flera polismän som Aftonbladet varit i kontakt med.

Bilarnas rutor har fått förstärkas av ett laminat som ska förhindra att glaset splittras av stenar. Så kallade bröstkameror har införskaffats och ska användas för att kunna urskilja och få bildbevis på vilka enskilda som attackerar polisen.

– Det händer att folk ringer in falska larm för att locka polisen att rycka ut till bakhåll.

 

Att ”stå upp för” sin ort-bränna ner?

Mottot ”En enad förort kan aldrig besegras” får verkligen en ny innebörd..

MEGAFONENS politiska PROGRAM

Megafonen organiserar unga förortsbor i kampen för social rättvisa. Genom att mobilisera kraften som förtrycket föder i förorten vill vi skapa ett samhälle för alla, fritt från rasism, sexism och klassförtryck.
Vi använder en variation av metoder och strategier, alltefter vad
situationen tillåter och kräver.

läs mer HÄR

Aha, dom ÄR i sin helhet en helt ”vanlig”— anarkaorganisation som genom hot, våld, kaos, mordbränder och förstörelse av enskilda människors egendom samt allas av våra skattepengar finansierade polis,brandkår,ambulans verksamhet. Jomen, ni förstår- de ska ju ”skapa” och ”ändra världen”-skapa ett samhälle för alla. krossa sen bygga upp. ”allt åt alla”

 sagt om Husbyhändelsen;

Normalt om någon dåre går lös en fredagskväll och tänder eld på ett par bilar,sparkar sönder några fönster, utövar våld mot andra etc så skriver media som det är, nämligen ”Våldsman gick till besinningslös attack blabla”.

Vi får inte veta något om varför han gjorde det, om han har arbete, om han har en speciellt utsatt livssituation.
I de här upploppssituationerna skriver man ofta om ”ungdomar” (oavsett hur gamla deltagarna är) utanförskap, arbetslöshet och annat trams som en slags ursäkt/förklaring.

De är våldsmän (de utövar våld mot polis, ambulans och räddningstjänstpersonal), de är mordbrännare och de är aggressiva och går till besinningslös attack och riskerar andra människors liv.

Det är objektiv fakta. ”Utanförskap och arbetslöshet” är spekulationer som förminskar allvaret i vad de håller på med.

Det gör det hela lite mer acceptabelt. Då är inte media objektiva, då har de tagit ställning att just dessa grupper inte är som alla andra våldsmän man skriver om, dessa grupper har lite mer förmildrande omständigheter.

Dessa våldsmän får utrymme att uttala sig i media, inte fan får en random dåre som beter sig så här det normalt?”

slut cit

När man tittar på nedanstående filmsnutt om Husbys moske´-och ”kriget” som pågår inom ”gruppen” muslimer där förstår man att det finns mycket under ytan..

Att inte hjälpa alla dessa människor mot åtminstone vägglöss är så vidrigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s