Morgonens bästa historier,..

..är väl den äkta norska? Den norske hälsoministern Jonas Ghar Störe (AP) vill ha laglig heroinrökning?!

Nedan;

"KOB Eyewitness News 4 has been following the increasing popularity of heroin use among high school teens and the false idea smoking it is safer."

I Alaska är nu 3 % av befolkningen beroende av opiater..

"människor stjäl av sin mamma sin pappa sina barn sina syskon sina vänner-

-de som tror att de kan leka lite å ta drogen heroin blir snabbt varse om att drogen helt dominerar ditt liv, du är tvungen att ha den till varje pris"

Sen har vi "nyheten" (?) om svenska syndikalisterna SAC som sålt anställningar i Sverige till utländsk arbetskraft för mellan 20-40 papp styck. HÄR

 

 

 

bild härifrån

Annonser

12 thoughts on “Morgonens bästa historier,..

 1. Nu är det inte SAC som sålt arbetstillstånd, utan medlemmar i en lokalavdelning, som också blivit uteslutna pga detta. Läs om, läs rätt!

  Gilla

 2. Ja, enskilda medlemmar som sysslar med fuffens är väl en väldigt massa mindre än hela centralorganisationen, eller vad skulle du själv säga?

  Skönt att centralorganisationen som helhet kan rensa och slänga ut de som begått dessa handlingar. Sundhetstecken. Detta till skillnad från andra organisationer som säkert skulle gett personerna ifråga en saftig pension, alternativt ett bekvämt och högavlönat skrivbordsjobb i skymundan.

  Gilla

 3. Svar till Ingemar (2013-03-01 20:56) Jag är inte impad av SAC´s sk ”metoder” i övr. Varför skulle jag?

  Dessutom finns uppgifter om att detta var känt, men inget gjorts förrän the fat lady sang. Ridå.

  Gilla

 4. Internutredningen startade ju uppenbart redan i höstas och ledde när den var färdig fram till att Västerorts LS uteslöts, så det var ju ingen väntan på på att ”the fat lady sings”. Media tar ju upp detta först efter det att SAC redan har upptäckt och agerat mot det.

  Finns ju inget i agerande från SAC centralt som man kan jämföra med maffia…

  Gilla

 5. Svar till erik andersson (2013-03-02 04:48) Berns;

  Syndikalisterna kom med olika bud. Som mest var summan uppe i 1,4 miljoner ”så blåser vi av konflikten”.

  – Två tredjedelar skulle gå till syndikatet och en tredjedel till städarna. Det blir väldigt knepigt när en organisation som utger sig för att kämpa för de värnlösa tar pengarna till sin egen verksamhet, anser Lars-Olof Pettersson som samtidigt ställer frågan: Hur många har betalat i det tysta för att slippa bråk?” slut cit.

  Jag vet inte riktigt på vilket sätt du tror jag ska ”ändra” min syn (vilken jag delar med många fler) på VAD SAC är- vad de GÖR?

  Media har ju tagit upp SAC förr många ggr, lägg ner.

  Gilla

 6. Lars-Olof Pettersson jobbar på en reklambyrå som är anlitad av Berns, knappast någon man kan lita på.

  SAC är ett fackförbund, fackföreningarna som ingår gör det fackföreningar brukar göra. Att ställa krav på arbetsgivare (t.ex. krav på skadestånd när de gjort fel), och att sedan vidta stridsåtgärder när arbetsgivaren inte går med på detta, är något alla fackföreningar gör.

  Ifall du tycker all fackföreningsverksamhet är samma sak som maffiverksamhet så säger det väl ganska mycket om din samhällssyn.

  Gilla

 7. Svar till erik andersson (2013-03-06 07:42) Annars brukar det ju vara Ullman som främst utmålas som PR-kosult och inte som den (under aktuell tid) socialdemokratiska vice ordföranden i City polisnämnd…..

  ”man”-de/du/ni försöker få det till en vänster/höger kamp.

  Den utomparlamentariska vänstern har svart bälte i att INTE gå lagstiftningsvägen.

  Demokratiska beslutsväga, tex genom AD är det vanliga sättet att hantera konflikter på arbetsmarknaden.

  Det är rörande att försöka dölja att inte ens socialdemokraterna ELLER andra fack håller med=)så dessa försök att gömma sig i LO´s kjolfållar blir FÖRUTOM rörande även rätt löjligt.

  Gilla

 8. AD är inte det vanligaste sättet att lösa konflikter på arbetsmarkanden, där far du med osanning. Fackliga förhandlingar är betydligt vanligare.

  Att man använder sig av indrivningsblockader och begär skadestånd är de facto inte unikt för SAC, hur förklarar du annars de här länkarna som jag googlade fram på 5 sekunder?

  http://www.hrf.net/nar-du-inte-far-din-lon
  http://www.malareforbundet.se/home/mf2/vp/AboutMF.nsf/%28LookUpIDWeb%29/172777E5F0E3BC10C12577C20032CA80?OpenDocument
  http://malmedel.nu/ovriga-nyheter/lo-tco-rattsskydd-facket-kan-begara-rejalt-skadestand/
  http://www.flamman.se/byggnads-hotar-med-indrivningsblockad

  Är det också Maffiaverksamheter?

  SAC driver dock väldigt många fall till AD, särskilt i förhållande till sitt medlemsantal.

  Ullman och Pettersson är ju för övrigt kompanjoner, båda två högersossar från PR-branschen.

  Gilla

 9. Svar till erik andersson (2013-03-07 04:35) ” Vad vi har idag är ett SAC som varken är ett politiskt eller ett fackligt alternativ. Detta håller många SAC aktiva med om men menar att det kan bli bättre, att SAC ändå är bra, man kan fan inte vara med i LO osv.

  Vi tycker dock att syndikalismen, inte bara SAC, helt spelat ut sin roll som radikal politisk arbetarrörelse och att dess fackliga framgångar på vissa håll enbart är marginella undantag.

  Syndikalismen fungerar tyvärr ibland som ett vakum, aktivister sugs in i SAC som där igenom förhindrar den radikala arbetarklassen från att finna nya former för sin kamp – bortom partier och fackföreningar.

  En absurd effekt av SAC är dock att för aktivister kan SAC fungera som illusionsbrytare. Som exempel kan vi nämna ett av SAC mycket få starka fästen – posten 12 i Stockholm.

  När en grupp kvinnor börjar sammarbeta sker det automatiskt tvärfackligt, eller rättare sagt utomfackligt. Ett annat exempel är skogsarbetarstrejken på 1970-talet.

  På de orter där SAC hade inflytande kunde de strejkande inte gå genom facket, det blev då naturligt att bilda utomfackliga strejkkommitteér.

  I syndikalismens barndom var arbetarklassen på frammarsch, drömmen om socialismen var utbredd och idén om One Big Union som medel för att reformera vardagen och sedan göra revolution var inte så dum.

  Alla arbetare skulle förenas kring sina gemensamma klassintressen. I linje med det kunde också syndikalismen vara en kamp för övertagandet av produktionen.

  Idagsläget är det inte självklart för arbetare att vara socialister, och en försvinnande minoritet är revolutionära socialister.

  För åttio år sedan var syndikalismen berättigad och hade möjligheter. Idag står SAC ensam kvar(sånär som det splittrade och idag betydelselösa CNT) , som ett tomt skal byggt på en märklig blandning av gammal arbetarklassromantik och flummig alternativrörelseidealism.” slut cit

  http://flag.blackened.net/folkmakt/texter/bryt_syndikalism.htm

  Dream on Erik

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s